ANNONS

Venus heliga magi

/
Flaming_June,_by_Frederic_Lord_Leighton_(1830-1896)

Ja, kära läsare, jag hade för en tid sedan ett av mina största Aha-tillfällen och fortfarande känns det stort och berusande.

Jag lyssnade på ett föredrag angående Venus retrograd och ”Det Gyllene Snittet” som en av mina nyfunna vänner och astrologer på OPA, Angela Tiki höll online. (Angela är en utmärkt astrolog som bor i Athen som jag varmt rekommenderar).

I den stund hon nämnde att den sumeriska gudinnan Ishtar adopterats och införlivats i den grekiska kulturen under namnet Afrodite var det som alla bitar föll på plats i min skalle. Via fenicierna hade gudinnan kommit till Cypern. Bang!

69194d3b58578f278d48e8a5d8ded914

Den meningen fogade samman allt jag redan visste och kunde och


plötsligen såg jag helheten! Sedan dess har jag inte kunnat tänka på annat. Jag lyssnat, läst och begrundat allt jag kan komma över som handlar om Isis, Ishtar, Inanna, Afrodite och Venus. Talet 5, det gyllene snittet, Venus femuddiga stjärna, pentagrammet. Eureka!

Jag insåg att allt jag läst, mina intressen, vart mina resor burit mig, alla de spretiga trådar som jag följt under livets gång blev förståeliga och ledde mig till en och samma punkt – Gudinnan!

Det sägs att det inte finns några slumpar i Universum och sannerligen; det gör det inte. Men när Venus rör sig retrograd tonar vi in på det kollektiva och i tider som dessa kan vi komma sanningen på spåret. Allt följer en högre plan och nu är ett av dessa tillfällen när jag med ödmjukhet böjer mig inför livets storhet och inser just detta.  Men nog med mig och mitt.. Nu till vad jag skulle berätta..

Det åttaåriga cykeln

venusrto0aries2001-2033

Venus har en 8 år lång cykel och ungefär var 1,6 år går hon retrograd under ca 40 dygn. Vid varje retrograd möts Venus och Solen på en viss punkt.

Den nya Venuscykeln börjar när Venus och Solen möts i konjunktion i Väduren. Detta sker alltid i mitten av de 40 retrograda dagarna. I år 2017 sker mötet den 25/3 på 5° i Väduren.

Detta är en stjärnspets. Om 584 dagar kommer Venus åter att gå retrograd, 72° bort i zodiaken möter hon åter Solen och en ny stjärnspets bildas. Så på varje 72° bildas en av spetsarna i hennes 5 uddiga stjärna.

Detta mönster upprepas totalt fem gånger på åtta år. 5 gånger 72° är 360° som zodiaken. Under dessa 8 åriga cykler är Venus retrograd 5 gånger och hon kommer alltid tillbaka mer eller mindre till samma punkt. Dessa åtta års cykler upprepas om och om igen. Stjärnspetsarna flyttas bara pyttelite (max 2°) under var cykel.

Det är så otroligt vackert och perfekt! När man sett detta mönster så förstår man HUR och på vilket sätt hon här skönhetens gudinna. Dessa geometriska mönster är den totala perfektionen!

Om pentagramet..

Ja, de flesta av oss har ju fått lära oss att pentagramet är förknippat med ondska, magi och svartkonst. HA! Belsebub och hans anhang kan ta sig i dalen! Allt det där med spetsen upp eller ner är också bara skitsnack förstås vilket jag alltid misstänkt.

Här har vi bevis för att pentagrammet är Venus, skönheten och kärlekens symbol som tillhör Gudinnan! Jag är så lättad och lycklig för jag har alltid tyckt om symbolen och den har känns så rätt för mig.


12

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00