ANNONS
PersonuppgifterCookies

Vintersolståndet

/
Margareta Hedin, Astrolog

I natt vid midnatt – ja eller för att vara riktigt exakt är det 14.12.22. kl 00:04, på dygnets mörkaste timme, så har vi två speciella händelser som sker exakt samtidigt vilket är oerhört unikt. Vintersolståndet och Nymånen inträffar samtidigt 0° i Stenbocken. Vi kommer garanterat inte uppleva detta igen under vår livstid i alla fall. Det blir ju dagens, månadens och årets nyfödelse på en och samma gång,

Varje nymåne är ju måncykelns mörkaste punkt och där exakt i cykelns vändpunkt så föds månljuset, en strimma måne syns och världen går in i en ny månad, en ny fas av utveckling.

Solens entré 0° Stenbocken äger rum varje år och det kallas vintersolståndet. Det är solcykelns mörkaste punkt och där exakt i cykelns vändpunkt, under året mörkaste dag återföds solljuset, en strimma ljus och hopp till mänskligheten och världen går in i en ny solcykel och vi får åter en ny chans.

Födelsen av det gudomliga barnet – frälsaren vid vintersolståndet har bildat en central del av andliga övertygelser i hela världen ända sedan den mänskliga historiens början.

I det gamla Egypten föddes Horus då, Mithras i Perisen, den gudomliga sonen Alban Atrhan hos druiderna och sist men inte minst Jesus som föddes till jul.

Det visar att människor i olika kulturer och tider har använt samma andliga princip. De talar om en mystisk, universell andlig förvandling.

Vintersolståndet är en hyllning till ”återfödelsen” – men inte en köttslig sådan utan en andlig. Det är hyllningen till födseln av den andliga Sonen, inom en persons medvetande, och är en vital del av processen för att kunna komma till ett andligt uppvaknande.

Att anden liknas vid ett nyfött barn precis när solen är som svagast, ett barn som kommer att växa upp och nå sin fulla potential vid midsommar, precis som anden växer inom en person för att omvandla dem från ett inre mörker till ljus.

Margareta Hedin, Astrolog

I samtliga religioner världen ingår upplysningen som en central del – för att inte säga det viktigaste. Uppvaknande, självförverkligande, frälsning eller odödlighet, etc.

I de flesta religioner finns rester av tanken på en gudomlig frälsare som är förknippad med solen och  frälsarens födelse kopplas till vintersolståndet. Denna

gudomliga frälsare som ska lära mänskligheten hur man uppnår upplysning för att bli en Guds son. Denne Guds Son hade ett djupt andligt budskap till hela mänskligheten.

Tyvärr har kyrkan skapat en så obegriplig dogm runt denna högtid. Vi fattar inte längre att nyfödelsen äger rum inom oss själva och att det inte är tal om någon riktig bebis. Symboliken blev så svår att förstå. Den som studerar Jesus, Mithras och Horus liv ser att händelserna i deras liv matchar solens utveckling under året och genom hela zodiaken.

Vår tids kommersiella jul och med klappar och tomtar hamnar ju allt längre ifrån den andliga symboliken och ursprungliga meningen.

Den energi som skapat universum, solen, stjärnorna och planeterna har också skapat det andliga fröet inom varje människa. Vintersolståndet symboliserar födelsen av den andliga processen, så att den kan dra igång inom oss.

Med 50 miljoner människor på flykt runt om i världen, miljöhot, krig , konflikter i Sverige och runt hela världen i åtanke skriver jag dessa rader till er som redan är andligt öppna.

Vi är ljusarbetarna! Det är dags för oss aktivera oss. Om vi låter Vintersolståndets nystartsenergi ena oss kan vi agera som en maktfaktor emot mörkret. Låt oss se förbi våra olikheter och rikta uppmärksamheten emot vad som är gott.

7

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00