ANNONS

Horoskop – Vecka 21

/
Space,Portrait,Woman,In,Neon,Pink,Glasses,In,The,Image

Shutterstock

️ Väduren

Nyligen gick expansiva, mirakelgöraren Jupiter in i ditt tecken. Nu har energin hunnit manifestera sig ordentligt och de allra flesta Vädurar har börjat känna hoppet spira, att det är något nytt, hoppingivande och kul som väntar. Natten till onsdag tar Mars steget in i Väduren vilket förstås ger dig en massa motivation, stärker viljan och lusten till allt! Låt ”jag ska fixa” vara ditt mantra under de kommande sex veckorna. Mars är ambitionen, manifestationen och kraften. Mars entré sker nästan samtidigt som månen glider in i Väduren. Det här är så himla toppen! Om du känner att det är dags att bryta vanor, komma i gång med saker som skjutits upp på framtiden så är den här veckan perfekt för dig! Universum dukar upp ett helt nytt tema och vi fylls av idel nystartande energi. Detta är en så oerhört utvecklande, nydanande och härlig tid när mysiga sextiler uppstår mellan planeterna och sammantaget skapas en löftesrik optimism som följer oss under hela veckan. Under söndagskvällen möts Mars och Jupiter i skyn. Detta är ännu bättre! Ett synnerligen fint tecken och ett löfte om att vad du startar upp nu kommer att lyckas.

Oxen

I lördags lämnade Solen dig och möjligen kan det kännas lite tomt en kort stund? Men retrograda Merkurius backar tillbaka in i ditt tecken redan natten till måndag. Pass på här nu vad som händer, för i och med detta intensifieras den retrograda fasen. Merkurius bildar även sextil till Mars och möter något senare även Pluto. Om du tycker att energin har varit tossig under förra veckan så ska det bli spännande att se vad du tycker om detta? Varning för förvirring. Men.. generellt är det en väldigt pigg, upplyftande och positiv vecka för alla människor som väntar. Lyllos dig, som kommer att få finbesök i ditt tecken. Vackra Venus, din styrande planet träder in i Oxen på lördag vilket naturligtvis är helt underbart! Under söndagen möts Mars och Jupiter, vilket är väldigt uppmuntrande för alla skeendet skapar en glad, modig och motiverande stämning. Passa på att möta upp med människor du verkligen gillar. Du går in i ett väldigt socialt tillfredställande månvarv när lyckan verkligen kan infinna sig hos dig.

Tvillingarna

Att din styrande planet är retrograd tror jag inte att någon Tvilling kan ha missat. Det kommer upp så stort på alla media nuförtiden. Nyss möttes Solen och Merkurius och det är en revitaliserad och nytankad som under natten till måndag backar in i Oxens tecken. Oj, i och med detta går den retrograda perioden in i en ny och mer intensiv fas. Dels bildas aspekter till såväl Mars som farliga Pluto, men dessutom bromsas Merkurius framfart ner här. Sakta men säkert leder det till att står helt stilla. Ja, det är nästa vecka som han vänder direkt – men nu når förvirringen en helt ny nivå på allt.

Förutom den detaljen (som är enorm) så är det en generellt superpositiv energi på stjärnhimlen. Förvänta dig en härlig vecka och det kommer att kännas som att universum är på din sida nu. Vi befinner oss från och med fredagkväll i mörkermånens tid. Ta det lite lugnare i helgen och fundera på vad du vill ha in i ditt liv. Mitt bästa råd till dig nu är att fundera på hur du ser på ditt liv. Tänk efter och se om du befinner dig där du vill vara? Om du inte är helnöjd med din situation – sätt nya mål! Om du har rätt, jobb, partner eller kort på hand? Om något område inte funkar så är det dags att släppa det nu. Måndagen den 30/5 infaller nymånen i Tvillingarna. Megastora positiva krafter puffar dig framåt där och det är ditt personliga lilla nyår. När så många planeter skiftar tecken innebär detta naturliga avslut och nya starter.

 Kräftan

Nu går vi in i en sprakande vecka med supermotiverande, igångsättande energier som alla – oavsett stjärntecken kommer att känna av. Det är ett av dessa magiska tillfällen när himlavalvet grupperar om, flera planeter byter tecken och vi emot en ny säsong med andra energier.

Solen var först ut på banan genom att skifta tecken och gå in i Tvillingarna redan i lördags. Merkurius backar in i Oxen, Mars går in i hemma tecknet Väduren, Venus går in i hemmatecknet Oxen! Fyra helt nya positioner.  I och med att Solen är i Tvillingarna befinner den sig i ditt andliga 12:e hus, där drömmarna bor och det tid för återhämtning, rekreation och avslut. Nu ska du ta det lite lugnare, bida din tid och planlägga.  Visst, det kan vara omöjligt att inte känna glädjen och låta sig inspireras när det är så härliga, sprittande och igångsättande energier i luften.

Men bäst för dig är att avvakta och inte aktivt agera nu. Månfaserna påverkar dig mer än andra Kräftan eftersom det är ditt teckens styrande planet. Till helgen har vi en mörkermåne i ditt 12:e hus. Släpp greppet om allt ansvar, jobb och tillåt dig att bara vara. Nästa måndag infaller en 30/5 nymåne, samtidigt som Mars och Jupiter möts. Astrologiskt är det en ”stor” händelse med mycket positiva vibbar och ett löfte om framgång. Helt rätt tillfälle att spela ut sina kort.

Lejonet

Den kommande veckan kan vi se megastora positiva förändringar som fyra planeter byter tecken, andra intar fantastiska aspekter och en väldigt hoppfull känsla infinner sig. Tack och Lov! Inte en sekund för sent om ni frågar mig. Det blir lite lättare att vara människa och lite stämningen blir lite öppnare och lite gladare. Det som stärker dig som mest är Jupiters position i Väduren. Den kraften förstärks ytterligare igenom att Mars under natten till onsdag också går in i Väduren vilket motiverar, stärker viljan och lusten till allt! Mars är ambitionen, manifestationen och kraften. Mars entré sker nästan samtidigt som månen glider in i Väduren. Det är så fint att se detta magiska möte. Genom att Mars passerar 0° i sitt eget tecken påbörjas en helt ny skapande cykel för honom (och dig).

Solen befinner sig i Tvillingarna och ditt utåtriktade 11:e hus Jag har väl mest bara en sak att säga – ge dig ut där i vimlet och var aktiv. Här har du supergoda förutsättningar komma dit du vill. Merkurius backar tillbaka in i Oxen nu och den redan retrograda planeten blir  ännu knasigare. Det är en förvirrande tid vi lever i och inte allt som sägs är sant.

Jungfrun

Ni som är födda i rörliga tecken kommer att vara sysselsatta nu att reda ut begreppen för alla andra som inte riktigt klarar av att orientera sig.

Din styrande planet Merkurius som är retrograd sedan länge backar nu in i Oxen och går därmed in i en ännu mer komplicerad och intrikat fas än tidigare. Han kommer dessutom att möta både Pluto och Mars igenom aspekter – men de signalerar ett allvar i bilden. Dessutom bromsar hans framfart in nu, för han närmar sig att stillastående som han ska vända och gå åt rätt håll nästa vecka.

Solen befinner sig nu i ditt parallella tecken Tvillingarna vilket förstås är väldigt gynnsamt för dig. Det är väldigt lätt för dig att bli sedd, att lyckas och att få framgång nu.

Det magiska möten som äger rum i Vädurens tecken mellan Mars, Jupiter och Månen är så stärkande för alla. Under natten till onsdag träder Mars in i sitt härskartecken vilket gör honom så kraftfull och mäktig. Närheten till Jupiter understryker naturligtvis den expansiva, löftesrika och härliga sidan av skeendet.

Om du vill lägga in en extra växel när det gäller träning och hälsa garanterar Mars närvaro att motivationen och styrkan är på plats. Den här sprakande energin skapar full aktivitet runt dig och den ena intressanta händelsen avlöser den andra. Alla vill ha dig med på ett hörn och det är en utvecklande och snabb tid som råder. Vi är på väg emot en nymåne som visserligen inte sker för än nästa måndag men är så viktig att jag tar upp den nu redan. Superpositivt för dig med en nymåne i ditt 10:e karriärshus och du och ditt yrkesliv kommer i fokus.

 Vågen

Härliga tider, faktiskt strålande tider väntar dig Vågen. Det är ytterst ovanligt att ha så många bra planeter på plats i sitt sjunde hus, mitt emot allt som är du på en och samma gång, men nu händer det! Jupiters närvaro har en tendens att förstora så allt som är bra – kan bli jättebra och det som är mindre bra kan tippa över och faktiskt gå helt åt pipsvängen.

Men bäst är förstås att fokusera på det underbara. Mars glider in i Väduren på onsdag – där älskar han förstås att vara som det är hans hemmaplan. Förvänta dig storverk, bra händelser på väg åt ditt håll nu Vågen.

Din styrande planet Venus träder in i Oxens tecken under lördagen. Är inte detta unikt och jättevackert att de båda kärleksplaneterna är hemma och är extra välfungerande båda två! För dig kommer det verkligen att ha betydelse. Bäst av allt är ändå det magnifika, magiska mötet som äger rum mellan Mars och Jupiter under söndagen.  Energin är den optimal för att ta nya steg i livet. Det finns ingen hejd på vad det finns för möjligheter som skapas för dig nu Vågen.  Det är en luftig, rörlig, social, lättsam och rolig energi som kommer allt stakare här och som kommer att få dig på gott humör. Vi är på väg emot en pigg och glad nymåne som infaller nästa vecka – men den äger rum just i Mars/Jupiter skenet. Wow. Var tacksam och försitt inte dina chanser.

⭐️ Skorpionen

Solen har nu tagit plats i Tvillingarnas tecken och här bildas ett helt nytt klimat som fullkomligen ropar till dig att komma ut och ta del av våren och allt det vackra.

Det är en väldigt intressant vecka vi närmar oss nu – för här kommer flera planeter att byta tecken, bilda spännande och gynnsamma aspekter. För dig kära Skorpion är det här toppen! Oerhört tursamt och utvecklande. Under natten till onsdag träder både Månen och Mars in i Vädurens tecken. Wow! Detta ger ju förstås ytterligare gott krut till den redan så magnifika position som Jupiter intog för 12 dagar sedan. Här kan du flytta fram dina positioner och förvänta dig tur och framgång.  Hälsan, arbetet och dina dagliga vanor kommer i fokus.

Inte nog med det! Under lördagen träder Venus också in i sitt hemmatecken Oxen och hamnar därmed förstås mitt emot dig! Det här betyder ju att du går in i en väldig gynnsam, socialt aktiv tid när din karisma är på topp. Du attraherar till dig tur och glädje och positiva möten. Kanske finns här tur i kärlek även med i bilden? Det ser så ut! Mars kommer under söndagen att möta upp med Jupiter i skyn och detta möte är ett så vackert tecken. Tiden är fylld av optimism och löften om välgång.

⭐️ Skytten

Äntligen, kära Skytt! Välkommen till möjligheternas tidevarv.  Härliga, efterlängtade och befriande vindar blåser nu igenom ditt liv! Underbart!

Solen är i Tvillingarna placerar ju både dig och dina relationer i blickfånget och här öppnar universum upp för nya möjligheter. Under dessa stjärnor öppnas även de tuffaste hjärtan upp. Om du har funderat på en bra tid att ändra relationsstatus så är tillfället här. Har du några andra planer du funderar på att förverkliga? Ingenting tycks vara omöjligt nu.

Som jag nämnt för dig tidigare så är Jupiters position i Väduren en superb placering och att den håller i sig (med ett kort avbrott) i ett helt år är välbehövligt. Under onsdagen kommer både månen och Mars att träda in i Väduren, då färdas de i exakt samma spår som Jupiter nyss välsignat. Att det är gott krut i ditt horoskop nu är att uttrycka sig milt – här kan faktiskt mirakel hända. Till helgen kommer Mars och Jupiter att mötas vilket innebär att det uppstår en superbra enerigi. Ett framgångslöfte rentutav. Här kan viljan, lusten och fantasin stimuleras och för dig äventyrliga, vilda människa så kan vad som helst som är kul hända.

Stenbocken

Att Solen nu befinner sig i Tvillingarna lyser upp ditt strävsamma 6:e hus och detta med ditt dagliga arbete kommer på tapeten.

Ja, de flesta Stenbockar gillar att arbeta – men gillar du ditt jobb eller har du fastnat där bara? Jag ställer frågan just därför att detta kan vara ett optimalt tillfälle att söka nya vägar.

Att jobba hårt har aldrig varit något du backar för – men nu kanske du ska hitta sättet att jobba smartare. Det är en öppnare, lättare och på många sätt enklare tid vi går in i nu.

Bäst nu är utan tvekan mötet mellan Mars och Jupiter. Men roligt är också att se att Merkurius, Venus och Mars också hittar nya tecken och skapar på så vis ett nytt upplägg.

Alla stjärntecken mår bra av dessa förändringar och äntligen luckras den hårda energi som följt oss under långa år upp och under dessa underbara stjärnor föds ett hopp. Tiden är löftesrik, tursam och väldigt utvecklande.

Jupiter gick för 12 dagar sedan in i Vädurens tecken och befinner sig därmed i basen av horoskopet och stärker din grund, ditt hem och hela ditt varande. Under onsdagen kommer även Mars att komma in i Väduren – vilket förstås ökar kraften och viljan i allt. Under söndagen kommer dessa två planeter att mötas vilket anses som en av de bästa transiterna som finns. Här finns löfte om välgång, framgång, Här manifesteras styrka, expansionsplaner tar fart och en enastående är härlig energi tar vid. Venus träder in i Oxen och bildar en vacker trigon till dig också på lördag.

️ Vattumannen

Solen som nyss trätt in i Tvillingarna och ditt kreativa 5:e hus höjer stämningen och ger en social, glad och sällskaplig vibb till hela ditt horoskop. Det är en spännande vecka som bjuder på massor av luftig, tankeväckande och nydanade energi. Retrograda Merkurius backar nu tillbaka in i Oxen och därmed förstärks hela knasiga processen av missförstånd och förvirring.

Det kommer alltså att bli värre innan det blir bättre. Att han även bildar aspekter till Mars och Pluto förvärrar och det gör även det faktum att Merkurius fart nu bromsas in. Han kommer snart att komma att vara stillastående kort innan han vänder direkt och går framåt under nästa vecka.

Gör ingen stor sak av detta. Den generella bilden över ditt horoskop är fantastiskt bra. Se till det positiva nu. Det är väldigt positiva vibbar runt ditt 3:e och 5:e hus. Alltså, vänner, kontakter och nätverk kommer att blomstra. Ditt sociala liv får en glädjeinjektion och det är en ypperlig tid för att uttrycka sig och kanske möta nya människor. Att Mars och Jupiter möts är superbra för alla. För dig kan det nya också vara av kreativt, skapande eller romantiskt. Du har massor av drivkraft i dig nu och det är gynnsamt att sätta ingång ett nytt projekt.

⭐️ Fiskarna

Flera planeter kommer att byta tecken, bilda härliga, intrikata aspekter som gör livet intressant. Solen var först ut att skifta tecken och den befinner sig sedan redan i lördags i Tvillingarnas tecken och här skapas ett nytt, utåtriktat klimat. Härligt! I den här luftiga miljön finns både glädje och lätthet. Retrograda Merkurius som ställt till det för många redan backar nu tillbaka in i Oxen och här blir förvirringen värre, Merkurius går in i en ny fas. Det beror både på aspekter till Mars och Pluto och också på att planeten bromsar in och förbereder sig på att bli helt stillastående innan den vänder direkt nästa vecka. Vid dessa tillfällen är planeten så nära jorden som det går att komma – därav känslan att den är mer tydlig talande till oss än annars.

Krigaren Mars som har rumlat runt i ditt tecken i sex veckor är den sista av de stora planeterna som lämnar ditt stjärntecken.

Det är natten till onsdag det sker och jag anar att långt ifrån alla har uppskattat hans närvaro. När Mars träder in i Väduren, i sitt eget tecken mår han jättebra. Att han möter Jupiter där anses vara en av de bästa transiter som finns. Det finns så mycket gott krut, vilja, styrka och löften om framgång och tur i detta. Detta magiska möte äger enligt soltecken astrologin rum i ditt 2:a hus som är lika med pengar, personliga värderingar och faktiskt kan du också känna ett ökat självvärde och tro på dig och dina förmågor nu.

11

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

På Himlavalvet – Vecka 21

/
Crescent,Moon

Shutterstock

️ Astrovänner & Magiska Människor

Det är en helt fantastiskt vecka som ligger framför oss. Den bjuder på massor av nyheter och vi får nya teman. Vi har också väldigt många mysiga sextiler (den harmoniska 60° aspekten) som gör veckan härlig, löftesrik och spännande. Nu är det dags att avsluta gamla kapitel och träda in i en ny fas. Planet efter planet går in i ett nytt stjärntecken. Likna skeendet vid att packa ner vinterkläderna och ta fram en ny garderob. Vi ömsar skinn och börjar på ny kula. Total omflyttning på stjärnhimlen.

Det första steget i förvandlingen inleddes med Solen som under  lördagen, den 21/5 gick in i Tvillingarnas tecken. Under natten till söndag 22/5 möttes Solen och retrograda Merkurius i en konjunktion på 0° Tvillingarna i cazimi.

Det är bäst att hålla ögonen på Merkurius för i det ögonblick han backar över till Oxen maxas den retrograda energin. Det blir intensivt som Merkurius får då kontakt med Mars i sextil ock kort därpå bildar Merkurius trigon till Pluto. Dessutom börjar hans takt att bromsas in här.

Det är i och för sig nästa vecka han vänder direkt men genom att han bromsar blir allt intensivare. Om ni tycker att det är tossigt redan – kolla in den här veckan.

Mars träder in i sitt hemmatecken Väduren på tisdag vilket förstås kallar oss till samling. Det är slut på att vänta. Nu är det dags att agera. När Mars är i Väduren är han såklart superstark, aktiv och målinriktad.

Venus skiftar tecken och träder in i sitt hemmatecken Oxen under lördagen. Åh, det här är så vacker energi! Hon älskar ju att vara hemma och här är hon också som mest kraftfull.

Under söndagskvällen får vi uppleva att Mars möter Jupiter i Vädurens tecken. Wow! Här manifesteras styrka, expansionsplaner tar fart och ja.. det är härlig energi här. Det är i och för sig på måndag som konjunktionen är riktigt exakt. Intressant där, nästa måndag är att denna konjunktion äger rum samtidigt som månen blir ny i Tvillingarna. Återigen – en ny start!

💫 ⭐️ 🌕 ⭐️ 💫

🌞 1° – 8° TVILLINGARNA

Lördagen 21/5 gick Solen in i Tvillingarnas tecken vilket förstås är en kommunikativ och rörlig period.  Här vill vi komma i samspråk med andra, vi bryr oss om andra, är sociala och mångsidiga, men vi kan kanske lite flyktiga och ombytliga. Det ska gå snabbt här. Kunskap och mångfald motiverar oss nu. Vi är mer sällskapliga, intellektuella och omättligt nyfikna under detta inflytande. Grattis på födelsedagen Tvillingarna!

🌚 MÅNENS VANDRING 

Vi har en avtagande måne nu och vi kommer under veckan att gå in i den så kallade mörkermånefasen – dvs när det inte finns något månljus alls vilket sker under natten emot lördag. När vecka börjar befinner sig månen i Fiskarna. På tisdag natt kl 23:42 går månen in i Väduren där den blir den kvar i två dygn.

Härligt! Där möter månen upp Mars i Fiskarna och strax därpå  Jupiter och den optimistiska, expansiva energin följer med oss i två dagar. Månen träder in i Oxen på fredag kl 08:40 och blir kvar där till på söndag 29/5, kl 19:23 går månen in i Tvillingarnas tecken. Spännande. Nu närmar vi oss den nya månen som infaller måndagen den 30/5 kl 13:30 på 9° i Tvillingarna.

♊️ MERKURIUS  RETROGRAD – 26° OXEN

Retrograda Merkurius mötte Solen i konjunktion under söndagen – cazimi är underbart eftersom vi Merkurius bli förstärkt av Solenergin. Så, nytankad backar han in i Oxen under natten till måndag den 23/5 kl 03 ca. Därmed intensifieras den retrograda perioden. Merkurius får då kontakt med Mars i sextil ock kort därpå bildar Merkurius sextil till Pluto. Dessutom börjar hans takt att bromsas in här. Det är i och för sig nästa vecka han vänder direkt men genom att han bromsar blir allt intensivare. Om ni tycker att det är tossigt redan – kolla in den här veckan.

♈️ VENUS 23° VÄDUR – 1 ° OXEN

Venus rör sig oerhört hastigt nu och är den av planeterna som är snabbast!  Traditionellt anses Venus vara försvagad i Vädurens tecken. De klassiska astrologerna tänkte sig Venus som kärlekens gudinna som attraherar till sig tur, pengar, välgång. Hon charmar alla får folk att tråna efter henne med sin blotta närvaro – men själv förhåller hon sig passiv. Men det finns också kvalitéer hos Venus som krigargudinna och som är allt annat än milda. Det är nog snarare den aspekten av Venus vi får se här i Väduren. Här ser vi en aktiv, modig stark Venus som inte drar sig för något. På lördag eftermiddag kl 17 träder hon in i sitt hemma tecken Oxen. Hon kommer att älska den placeringen.

♓ MARS 28° FISKARNA – 3° VÄDUREN

24/5 kl 23:40 träder Mars – den röda planeten och vår krigsherre in i sitt eget konungarike vilket förstås är den plats han trivs allra bäst på. 

Mars är Vädurens styrande planet och zodiakens hjälte och krigare. Han är Yang- energin – den maskulina kraften. Han symboliserar drivet, motorn, motivationen i alla människor.

Han är rå, het, igångsättande, vill framåt, viljestark, manlig och sexig. Vilja, styrka och snabba lösningar – det är Mars i ett nötskal. Motstånd kan mötas med konflikt, aggression eller krig. Han är alltid ute efter att få sina primärbehov tillfredsställda.  Så, med andra ord kan vi förvänta oss att det kommer att hända massor under de kommande 6 veckorna.

️  JUPITER 2° -3° VÄDUREN 

Exakta klockslaget när Jupiter bytte tecken var 11/5 kl 01:25 svensk tid och det innebär en stor förändring för alla stjärntecken. Jag vill be er alla att plocka fram era personliga horoskop och kolla in vilket område (astrologiskt hus) som Jupiter nu träder in i. Han kommer, med undantag av en kort period på slutet av året att befinna sig i Väduren i ett helt år..

Att Jupiter passerar över den viktiga nollpunkten i Väduren startar upp en helt ny utvecklingscykel, en ny start för alla människor.

Jupiters närvaro hjälper oss att öppna våra sinnen för nya influenser, att ta nya modiga kliv framåt och att tänka positiva tankar, få nytändning och tro på att livet faktiskt kan bli bättre. Här höjs våra sinnen, vi utvecklas och vill ha mer. På så sätt får vi hjälp att ta kliv framåt, få in tur och glädje och expansion i våra liv.

Nu riktar vi uppmärksamheten utåt och uppåt emot högre värden och det som är viktigt på riktigt. Magnifika Jupiter med sin positiva, expansiva och härliga energi hjälper oss människor att tänka nytt och bättre. I hans närhet föds nya och fantastiska idéer. Expansion, flöde och medvetandehöjning bildas i Jupiters farvatten. Han är en glad optimist som skänker lycka, välstånd, främjar resor och ser till att allt ökar – blir större, mera och bättre.

Han är gränslös (förknippas med det internationella och globala) och ser inga hinder för någonting. Jupiter hjälper oss att utvecklas, nå en högre kunskap och maxa vår förståelse och uppnå ett högre medvetande!

TUR, LYCKA, VÄLGÅNG, UTVECKLING, HÖGRE MEDVETANDE, ANDLIGHET.

”Think Big” är grejen här för Jupiter vill att vi ska nå så långt och sikta så högt som möjligt.  Att bredda sina erfarenheter och att leva i tron på att universum är stort, kärleksfullt och välkomnande är vad detta kan innebära. Nu fördjupas intresset för filosofiska, andliga och kanske även religiösa frågor. Vi kan bli mer öppna och välkomnande för nya influenser, kulturer och människor. Känn efter vad som stimulerar, ger glädje och vad du längtar efter. Hittar du det inom dig är förverkligandet inte långt undan.

♒️ SATURNUS 25° VATTUMANNEN

Saturnus befinner sig nu i Vattumannens tredje dekan (sista tredjedelen alltså). Han är den stränga fadern, den kosmiska läraren och här, i ett tecken som han styr kan han verkligen göra bra ifrån sig. Han vill se ordning, struktur, enkelhet, realism och sanning.  Saturnus närvaro i våra liv kan upplevas som en prövning men som leder oss alla till en enorm utveckling. Han kommer att sätta fingret på våra svaga punkter och visa oss på vilket sätt vi behöver utvecklas.  Med Saturnus i Vattumannen inser vi också att när vi är mer ansvariga för oss själva och för våra liv. Det finns inga gratisbiljetter här. Men vi lär oss massor om hur vi ska kunna förbättra oss själva, vår närmiljö och samhället runt oss. Saturnus i Vattumannen

♉️  URANUS 15°-16° OXEN

Uranus är den stora väckarklockan och som skakar om oss så att vi inte nickar till. Han öppnar våra ögon och får oss att se saker på ett helt nytt sätt.

Uranus kan ge starka Aha-upplevelser, vara briljant, kaotisk och katastrofrisk på samma gång.  Frihet är vad han vill uppnå och förändring är hans livselixir.

Att Himlen (Uranus) möter Jorden (oxen är jordelement) är stort och vi kan förvänta oss att allt mellan himmel och jord kan äga rum. Jordbävning är det första man tänker på, men förvänta er nytänkande runt jorden själv, länder, ägande av länder, vilket folk som ska få bo var exempelvis. Det kan också handla om nya tankar runt mat, odling och hur vi behandlar Moder Jord. Uranus är väckarklockan som får oss att vakna till liv, rebellen som kommer med nya tankar och idéer. Ekonomi är ett annat område som kommer att reformeras och skakas om här. Han öppnar vårt medvetande och banar väg till ett nytt tänkande. Uranus kommer att befinna sig i Oxen fram till juli 2025.

️ NEPUTUNUS 25°

Neptunus kommer att vara en av huvudrollsinnehavarna i måndagens fullmåne. Ja, Skorpionfullmånen söker sanningen men Neptunus roll i det hela är att förvirra och lägga irrspår. Allt kanske inte är som det verkar.

Att Neptunus befinner sig Fiskarna, sitt eget tecken där Neptunus är styrare är väldigt speciellt. Sist det hände var året 1856. Det sker bara vart 165: e år ungefär men å andra sidan så stannar han många år i detta tecken från 2011 – 2026. Det här är förstås en fantastisk, utvecklande tid kreativiteten, konsten, för den egna personliga andliga utvecklingen och men även för framväxandet av ett kollektivt andligt medvetande hos mänskligheten.

️  PLUTO 28° STENBOCKEN RETROGRAD

Pluto befinner sig i retrograd rörelse sedan den 30/4. Det innebär dock inte att han här ute ur räkningen på minsta sätt. Nu vänder han tillbaka, färdas så spår han redan skapat. Här fördjupas processerna han satte igång. Göra om och göra bättre är tanken.

Pluto står för förändring, förvandling och transformation. Han är underjordens härskare och han kan servera tuffa livsläxor som lockar fram de innersta känslorna och hjälper en människa till utveckling.

Nu när Pluto befinner sig i traditionella Stenbocken som förvaltar vårt samhälle, staten och kapitalet, lagen, ordningen och i landet leder det till att maktstrukturer ändras. Vi kan få se stora politiska och ekonomiska förändringar, paradigmskiften nu. Pluto blir kvar här i slutet av tecknet tills 2024 när han vinglar mellan två tecken och 2025 när han slutligen träder in i Vattumannens tecken.

♈️  KIRON 15° VÄDUREN

Vår HELARE, LÄKARE, LÄRARE & GURU; KIRON har kallats både asteroid och dvärgplanet. Han överbygger våra svårigheter.  Hjälper oss att ta oss förbi Saturnus restriktioner och begränsningar – han är bron/bryggan som hjälper oss att integrera och förstå revolutionära, nydanade Uranus, att inse att han inte bara är chock utan hjälpa oss att utvecklas och ta till oss det nya tänkandet. Detta gäller även Neptunus och Pluto. Var än du finner Kiron i ditt födelsehoroskop, i aspekt till eller på en personlig planet eller punkt så kommer han att blottlägga dina djupaste sår och rädslor.  Kiron drar fram våra sår och låter dig uppleva den smärta och det lidande som din själ behöver gå igenom för att du ska utvecklas och växa som människa. Han får oss att arbeta med självkänsla och lära oss att acceptera och älska det egna varandet. Läxan handlar om att lära oss att förstå vår själs sanna essens. Lära oss vem och vad vi själva är och få en förståelse för meningen med vår existens och vandring på jorden. Själens evolution och att höja oss över den mänskliga erfarenheten är den yttersta meningen med våra inkarnationer. Kiron i Väduren

♉️ MÅNKNUTARNA 22°  OXEN & SKORPIONEN ♏️

Denna vecka går igång med en rejäl skräll –  fullmånen med sin totala månförmörkelse i Skorpionens tecken. Detta är den sista eklipsen för den här gången men vi anses fortfarande befinna oss i flera veckor till.

Till skillnad ifrån allt annat i horoskopet är månknutarna varken planeter eller asteroider utan två skärningspunkter.

De kallas Drakens Huvud och Drakens svans, Rahu och Ketu är de vediska namnen. Oavsett vilka ord vi använder finns en nordlig och en sydlig nod/månknut. Dessa punkter visar var månens bana och ekliptikan möts. De berättar om vår själs evolutionära resa genom igenom inkarnationerna.

Både den norra noden visar utvecklingen och den södra noden visar det förflutna, det vi kommer ifrån. Man kan kalla dem för själens röst och strävan. De kallas ”ödesknutarna” och är goda indikatorer på vår själsliga utveckling och pekar ut vår andliga livsväg och hur vi kan nå ett uppfyllande av dessa mål. Södra noden representerar var vi kommer ifrån i tidigare liv och vad vi tar med oss in i detta liv. Den norra noden representerar framtiden, den läxa dom du kommer att sträva emot att lära dig. Det är inte alltid så lätt att till sig den norra noden och dess lärdomar. Om du har någon planet eller annan viktig punkt på den grad där noden passerar kan det indikera att ödet knackar på din dörr och att karmiska händelser sätts igång i ditt liv.

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Grattis på födelsedagen Tvillingarna

/

♊️ Solen gick in i Tvillingarnas tecken den 21/5, 2022, kl 03:25 vilket ger oss anledning att gratulera alla världens Tvillingar.

🥳 GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN TVILLINGARNA!

♊️ Om Tvillingarnas tecken:

För dig som är född i lekfulla Tvillingarna (ett rörligt lufttecken) är  kommunikation och mentala processer är nyckelord. Du är tveklöst zodiakens glittrigaste och kanske även en av de mest intressanta karaktärerna.

Du har så många lager och skikt i din personlighet att man som utomstående inte har lätt att förstå just hur många nivåer din intrikata hjärna opererar på.  Du har så många olika intressen, åsikter och smarta tankar. Du  förvånar hela tiden vilket gör livet med dig så spännande. Det är inte utan att du lever upp till jämförelsen ”discokulan”. Man vet aldrig vilken fasett du kommer att visa för du är komplex. Föränderlighet är din grej faktiskt. Du kan vara lite som en kameleont och lär dig snabbt att anpassa dig till nya förhållanden och omständigheter.

Din styrande planet Merkurius kallades för gudarnas budbärare. Hans roll var att översätta mellan människor och gudar. Dessa kvaliteter finns väldigt påtagligt hos dig också. 

Att träffa andra människor, att umgås, prata och utbyta tankar betyder allt. Din förmåga att snabbt anpassa dig, lättheten att prata med vem som helst, gör att du har massor av bekanta överallt och på alla nivåer i samhället. Det finns en jetset-kvalitet över tecknet och de älskar att vara i sammanhang där det händer mycket.

Trots att Tvillingarna anses vara de allra smartaste människorna som ofta har högst IQ av alla har de inte riktigt tålamodet att gå långa utbildningar. De är livrädda att bli uttråkade och att fastna i ett monotont liv.  Typiskt en Tvilling är att veta tillräckligt mycket om allting för att verka insatt och påläst – men de fördjupar sig sällan. Allt ifrån småskvaller till de absolut mest avancerade tankeprocesser ryms i dessa skarpa hjärnor.

Vi älskar dig mest för att

Du är utan jämförelse zodiakens bästa partypingla, lättsam, glad och underhållande. Man har aldrig får tråkigt i ditt sällskap för du känner allt och alla. Ingen är så underhållande och pratar så mycket och så gärna som du.

Därför är du underbar:

Du är brilliant, mångsidig och kan någonting om allting men fördjupar dig ogärna i saker. Ni som är födda i tecknet är intelligenta, underhållande och snabbtänkta. Din glittriga, glada personlighet smittar av sig och du gör andra på gott humör. Folk älskar din humor och lättsamma sätt.

Yrken som passar dig:

Merkurius är köpenskapens gud så du är ju född till att sälja in produkter, tjänster eller idéer. Alla typer av kommunikation är din grej så bara man får prata, flirta och charma på jobbet kommer du att trivas. Du är språkröret, värdinnan eller assistenten. Marknadsföring, copywriter eller journalist kan också passa. Du blir understimulerad om du har samma arbetsuppgifter hela tiden. Du behöver omväxling och gärna lite positiv stress. Många av er är rastlösa och har inte lust att gå långa utbildningar.

Därför är du helt hopplös:

Du behöver ständig ny stimuli i ditt liv för du blir lätt uttråkad och byter ofta ut vänner, partner, åsikter och intressen. De flesta shopaholics är födda i Tvillingarna. Du kan inte bevara en hemlighet och många uppfattar dig som ytlig.

Din hemliga sida:

Du är kanske inte den mest empatiska person som finns. Det kan till och med vara så att du är ytlig, flirtig och flyktig till din natur. Du älskar att leka med dina partners och se hur långt du kan gå. Det där med trohet är kanske något som inte ligger för dig.

Stjärntecken som passar dig:

Skytten om du vill vara tillsammans med en likasinnad person som vet hur man har kul. Vågen om du vill ha en seriös relation, Jungfrun erbjuder intellektuell utmaning. Du väcker lätt Vädurens beundran och där har du en trofast kompanjon som inte är rädd att löpa linan ut. Fiskarna får dig att känna djupt.

Stjärntecken som kräver lite mer:

Kräftan blir ängslig och orolig i ditt sällskap. Skorpionen kommer ständigt att misstro dig och ständigt ifrågasätta din trohet och dina motiv, Oxens lugna tempo gör dig rastlös och kanske till och med uttråkad. Stenbocken och du har ytterst lite gemensamt och era intressen kan vara svårt att förena.

Är du en sann Tvilling så bör du känna igen dig i minst tre påståenden?
  • Du är utåtriktad och har unik social förmåga.
  • Du vet lite om det mesta men fördjupar dig inte i något ämne.
  • Du är extremt verbal och lättlärd.
  • Du älskar att prova allt som är nytt och spännande
  • Din handväska är fylld av mycket små praktiska ”bra att ha prylar”.
  • Livet är en lek för dig.
  • Du kan ta mycket men klarar inte av att ha långtråkigt.
4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00