ANNONS
PersonuppgifterCookies

Horoskop – Vecka 39

/

Shutterstock

🌚 Väduren

Käraste Vädur, under sent på söndagskvällen, den 25/9 –  blev månen blev ny på 02°48 i Vågens tecken och därmed sattes en superhäftig process igång. Nymånen välsignade ditt relationshus med sin närvaro vilket gör att en jättetrevlig tid börjar här. Under den kommande tiden spelar relationer, människorna i ditt liv och dina visioner roll.

Du kommer i fokus och det är en kraftfull och omtumlande tid vi befinner oss i där du kan göra riktigt bra ifrån dig.

Det var i fredags 23/9 som höstdagjämningen och Solens entré till Vågen ägde rum. Eftersom Vågen är ditt oppositionstecken får du massor av positiv energi till dig nu och detta kan mycket väl vara årets bästa månad för dig. Du är stark, mår bra och det ser ut som att du går och funderar på vad nästa stordåd ska vara.

Den 29/9 glider Venus in i ditt sjunde hus och du kan räkna med att få en mysig tid och massor av kosmisk hjälp i vad än du företar dig.

Det är en jättespännande tid du har framför dig när universum kommer att lyfta dig, puffa dig uppåt och framåt, hjälpa dig att fatta beslut.

🌚 Oxen

Käraste Oxen, vi befinner oss mitt i ett av dessa dramatiska tillfällen när universum gör ett helt nytt upplägg. I fredags hade vi ju höstdagjämning och Solen trädde in i Vågen och ditt flitiga 6:e hus. Fokus på det praktiska, på dina rutiner, hur du sköter din hälsa och ditt dagliga arbete. Men mysig så här års är förstås att vi är i ett Venusstyrt tecken där du mår bra och kan fungera.

Mars som Uranus att befinna sig på den 18° i respektive tecken och det är endast en ynka grad mellan dem och Saturnus på 19° – för att illaberyktade och faktiskt ganska lamslående kvadraturen mellan Uranus och Saturnus ska vara exakt.

Mars hjälper dig att känna en viss entusiasm men du bör vara förberedd på att det är ett hårt lopp du har framför dig. Ingenting för tunnisar. Bästa nyheten den här veckan är att Venus träder in i sitt eget tecken den 29/9 vilket får dig att må bra och känna dig väl till mods.

🌚 Tvillingarna

Astrologiskt har verkligen hänt massor på bara några få dagar. Vips, så var allas vår verklighet en annan. I fredags gick Solen in i Vågens tecken och ditt lekfulla, kreativa och kärleksfulla 5.e hus vilket får dig att känna dig lätt om hjärtat. Det ligger outtalade positiva löften i luften. Det känns spännande helt enkelt. Under söndagskvällen blev månen ny på 02°48 i Vågens tecken i ditt 5:e hus.

Wow.. det här bådar gott för dina relationer Tvillingarna! Det kan vara så att kärleken ringer upp dig eller hör av sig på annat sätt? Den som inte har någon speciell person i sitt liv skulle mycket väl kunna lära känna denna någon nu. På torsdag glider Venus in i sitt eget tecken där hon blir kvar i mer än tre veckor.

Å vad härligt! Den här supersociala, flirtiga och underhållande energin gör dig glad och utåtriktad. Se till att ta dig ut, möta folk och mingla. Riktigt trevliga dagar väntar.

Men det som kanske är den allra bästa nyheter är förstås att din styrande planet Merkurius vänder direkt igen under söndagen den 2 oktober. För många har detta varit et riktigt pers – men nu är det över för den här gången. Pust!

🌚 Kräftan

Världen har precis gått igenom en stor astrologisk förändring som fullbordades ikväll med nymånen. I fredags hade vi höstdagjämning och Solen trädde in i Vågens tecken. Under söndagskvällen blev månen ny på 02°48 i Vågens tecken och även den inföll i ditt fjärde hus. Häftigt med just den här nymånen är att den är så oerhört positivt laddad som Jupiter är i opposition till hela skeendet. Och du kära Kräfta, har ju ett väldigt speciellt förhållande till Jupiter eftersom planeten är exalterad i ditt tecken. När Jupiter triggas är det faktiskt vara så att du kan få väldigt bra resultat, oväntat roliga nyheter, genombrott och tur.

Det här ju ett av årets fyra kardinala punkter, superviktigt, och härifrån färdas Solen att igenom ditt 4:e hus i en hel månad. Linjen mellan den 4:e och den 10:e husspetsen kallas vi för livsaxeln – och nu blir det fullt tryck på dessa punkter. Hemmet och även karriären. Hepp! Det blir ett oerhört fokus nu på både din hemmaplan så scenen för allt skoj ser ut att vara i en mysig, avslappnad miljö. Kanske rent av hemma hos dig Kräftan? Det ser kreativt och skapande ut så kanske kommer din husliga sida fram och du imponerar på omvärlden genom att laga en fantastisk middag? Kanske ska du passa på att köpa någonting riktigt fint till ditt hem nu?

🌚 Lejonet

Det har skett en kännbar energivändning under de senaste dagarna, höstdagjämning och Solens entré i Vågen i fredags och sent i söndagskväll blev sedan månen blev ny på 02°48 i Vågens tecken. Denna nymåne kom med starkt positiv glad, och igångsättande energi och här erbjuds massor av utveckling och potential. Nymånen inföll mitt emot Jupiter som står i ditt medvetandehöjande 9:e hus.  Nå, det dröjer någon dag innan den nya månen månstrimman brutit igenom. Men då minsann möter du ett riktigt härligt månvarv och lyser upp ditt kommunikativa, glittriga 3:e hus. Här kommer din berömda charm väl till pass och det gäller att uttrycka sig väl. Mera människor, släkt och vänner – massor av prat och glada stunder. Men vad som är extraordinärt nu är det fantastiska mötet mellan Jupiter och Uranus som förgyller tillvaron och erbjuder chanser, möjligheter och tillväxt. Uranus befinner sig i ditt 9:e hus och i mötet mellan dessa två kan allt hända. För vissa kan det öppnas möjligheter utomlands eller kanske öppnas dina sinnen och du hittar något intressant ämne du vill fördjupa dig i. Följ dina instinkter så leds du rätt. Bästa nyheten förstås denna vecka kommer först på lördag då Merkurius bana vänder direkt.

🌚 Jungfrun

Universum bytte skepnad i fredags, med höstdagjämning, Solen som gick in i Vågens tecken och ditt ekonomiska andra hus. Nu blir det full rulle runt dig med mycket arbete, kul händelser och trevliga människor runt dig. Kanske står du i valet och kvalet om hur du ska hantera en anställning? Stanna eller gå? Ska du vara lojal och bida din tid eller drar det mer åt att bejaka din frihetslängtan?

De snabba förändringar i kosmos manar till action och bäst är att hålla sig steget före och redan nu tänka till och finna de smartaste ekonomiska lösningarna.

Var inte rädd för att göra nödvändiga investeringar. Ibland kanske det måste få kosta lite för att man ska kunna vinna? Söndagens nymåne ägde rum opposition Jupiter, mirakelgöraren. Man vet aldrig när man har med Jupiter att göra vad som kan hända. Ibland kan tursamma saker som visar sig vara din smala lycka äga rum.

Merkurius är retrograd för nu för sista veckan. Det är först på söndag som han vänder – men du behöver inte invänta vändningen för att fatta några beslut.

🌚 Vågen

Åh, kära Vågen! Den är en fantastisk tid som väntar nu. I fredags inföll höstdagjämningen och då gick Solens in i ditt tecken. Det innebar en total energivändning som är superpositiv för dig Vågen. Sent på söndagskvällen inföll också en underbar nymåne på 02°48 i Vågens tecken. I den stunden var din styrare Venus och retrograda Merkurius är nu mitt emot härliga, generösa Jupiter vilket förstås får både livslusten och humöret att stiga. Under dessa underbara stjärnor kan du känna att du får lön för din möda, lyckan och framgången är inte långt borta från dig. På torsdag kommer Venus att träda in i ditt tecken vilket förstås är underbart! Naturligtvis trivs hon som bäst, hemma i sitt eget tecken. Sammantaget kan man säga att alla tecken i skyn pekar emot dig, din utveckling, ditt välbefinnande.

Allas blickar riktas emot dig och här kan rena rama miraklen äga rum. Se fram emot en entusiasmerande och rolig tid när det verkligen passar att uppdatera sig, lämna det gamla bakom sig och ta sig till nästa nivå.

Nu händer det verkligen bara bra saker i ditt horoskop och min rekommendation är att omfamna livet och välkomna det som kommer till dig. Merkurius vänder direkt på söndag 2/10.

🌚 Skorpionen

Det största som händer denna höst är kvadraturen mellan Saturnus och Uranus.

Den kommer att vara som mest exakt 18° i slutet på månaden och i början av oktober. Detta är giganternas kamp. Vi har lärt oss att det är det gamla konservativa krafter som slåss mot de nya idéerna. Detta drabbar ju oss alla på någon nivå.

Det som kommer kännas mer personligt för dig är att det i söndags kväll inföll en härlig och löftesrik nymåne på 02°48 i Vågens tecken, i ditt 12:e hus. Den inföll i opposition till Jupiter dessutom så det är idel positiva vibbar i luften nu och roliga, oväntade och glädjande saker kan ske nu. Det gäller att smida medan järnet är varmt.

Om vi följer Solteckenastrologin inföll nymånen i ditt andliga 12:e hus, vilket inte är utåtriktat.

Här jobbar vi med att färdigställa snarare än att dra till oss uppmärksamhet. Det handlar om andligt arbete, introspektion och att låta saker mogna i avvaktan på det rätta tillfället.

Detta är en superbra tid för att skapa, fixa och göra klart. Det finns enorm kreativ potential i dessa stjärnor – men det är inte det rätta tillfället ”komma ut” med det färdiga resultatet.

🌚 Skytten

Den här veckan är väldigt intressant för hela mänskligheten eftersom det är nu det sista exakta mötet mellan Saturnus och Uranus äger rum. Globalt har ju världen fått dras med den här tunga energin i mer än ett år. Det är några veckor kvar i processen men bara detta väl är över så kommer de båda kombattanterna sakta men säkert att glida isär och vi går mot en lättare tid.

Strax före midnatt igår, söndag 25/9 blev månen ny precis i början av Vågens tecken och ditt 11:e hus Skytten. Denna nymåne var väldigt rolig, specifik och löftesrik eftersom både Solen, Månen, Venus och retrograda Merkurius – hela gänget lyckades vara mitt emot underbara Jupiter.

Detta är möjligheternas nymåne och detta kan verkligen vara vändpunkten för den som väntar på en signal från universum. När ska det bli min tur är det många Skyttar som frågar sig. Som alltid vid en nymåne tar det 2-3 dygn innan det nya månvarvet har hunnit komma igång och manifestera energin. För din del är det en utåtriktad energi som väntar. När Merkurius bana vänder på söndag 2/10 blir allt så mycket lättare.

🌚 Stenbocken

Tålamod är en dygd kära Stenbock, och vi anar att det var just ditt tecken som uppfann såväl uthålligheten som tålamodet. Nu befinner vi, mänskligheten oss alldeles i slutet av en väldigt tuff och påfrestande process. Din styrande planet Saturnus som symboliserar lagar, regler och gränser möter nu den chockerande Uranus, som står för frihet och uppror.

Dessa två urkrafter har kämpat emot varandra, och dragit i oss alla kollektivt under hela 2021-2022. 1/10 är din styrande planet Saturnus i så exakt i kvadratur som han att bli med Uranus. Det tar någon vecka men sakta men säkert kommer planeterna att glida isär.

Det har hänt så mycket nytt på några få dagar.  Solen gick ju in i Vågen i fredags och nu i söndags inföll en väldigt igångsättande, motiverande och generös nymåne i ditt 10:e hus som har med din karriär och ditt yttre liv att göra. Den här perioden börjar ju Venus-Jupiter-opposition. Wow! När de båda välgörarna möts händer de mest fantastiska saker både personligt, i kärlekslivet och karriärmässigt.

🌚 Vattumannen

Ja det är en tuff tid för många människor och du kära Vattenbärare har levt med Saturnus i ditt stjärntecken snart två års tid. Under 2021-2022 har båda dina styrande planeter, Uranus som symboliserar uppror, nya tankar och plötslighet och din klassiska styrande planet Saturnus som symboliserar lag, ordning, staten och gränsersättning befunnit sig i tvekamp – eller vad vi astrologer kallar för en kvadratur.

Nu når denna process sin kulmen, 1/10 kommer mötet att vara exakt. Det tar någon vecka sedan men sakta men säkert kommer planeterna att glida isär. Dessa skeenden har varit väldigt synliga kollektivt, i politik och världshändelser. I våra personliga liv kan det ha inneburit prövningar också.

Om vi ska vara lite här och nu och kolla in hur det är för dig på en mer personlig nivå Vattumannen så har det varit så välkommen utveckling under den gånga helgen. En ytterst positiv och välgörande nymåne inföll i ditt 9:e hus som handlar om nyfikenhet, vilja att lära nytt men också en medvetande höjning. Nu kommer nya glada och kanske även flirtiga krafter in i ditt liv. Härligt!

🌚 Fiskarna

Ja, kära Fiskarna. Ifrån det effektiva och flitiga klimatet med Solen i Jungfrun skiftade vi under fredagen helt genom att Solen trädde in i Vågens tecken. Bara två dagar senare inföll en superpositiv nymåne, också den i Vågen.

Det som gjorde denna nymåne så speciell för dig Fiskarna är Jupiter roll. Solen, Månen, retrograda Merkurius och Venus alla stod på rad, mitt emot generösa Jupiter, möjliggöraren som får oss att utvecklas. Det är inte så långt kvar nu till dess Jupiter backar tillbaka in i Fiskarnas tecken vilket kommer att ge dig din kraft tillbaka. Coolt! Använd kraften i denna nymåne att önska in vad det är du behöver. Kärlek, framgång, pengar och överflöd. Faktum är att du kan få allt!

Nymånen aktiverade ditt djuplodade 8:e hus och processen kommer att pågå inom dig ända fram till nästa nymåne den 25/10.  Ja, kära Fiskarna – det är ett andligt hus, som berör våra allra djupaste känslor, det innersta djupet i din själ och till och med meningen med livet. Det här är detta en tid när du stärker ditt egenvärde och får din självkänsla bekräftad.

Det är en oerhört kraftfull tid du går in i. Var tacksam och ödmjuk inför livet. Detta kan påverka dig på personligt, ekonomiskt och även på hur andra människor ser på dig.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Nymåne i Vågens tecken

/

Shutterstock

Söndag kväll kl 23:54 den 25/9,  2022, infaller nymånen på Vågens 02°48. I den stunden står månskivan exakt framför Solen så inte så mycket som en strimla ljus sipprar igenom och det är helt beckmörkt på himla valvet nu.

New moon = No moon kanske ni har blivit vana att höra från mig. Men det är just nu, när energin är som mest förtätad som man får allra bäst resultat om man bestämmer sig för att rikta sin vilja. Det här är tid för planläggning, tid att fokusera och att göra ritual eller magi. Det är vid nymånetid som det inte finns något motstånd alls vi sats.

Den här nymånen är exceptionell, tursam och härlig eftersom den äger rum mitt emot generösa Jupiter vilket ger oss en frikostig tillgång till hans välgörande krafter, Jupiter kan ge dig fantastisk push framåt, eller superpositiv utveckling som gör att det du längtar efter kan komma inom räckhåll.  Tur, generositet och mirakler är att vänta.

Om  ca 2 dygn kommer ljuset att bryta igenom och då tar det nya månvarvet fart och alla våra tankar, drömmar och önskningar följer med månen ut i händelserna som kommer att äga rum under det nya månvarvet.

I Venusstyrda Vågen tecken kommer sådant som kärlek, relationer och känslor att hamna i fokus. Just idag, under nymånen är Venus i slutet av Jungfrun där hon bildar Venus i konjunktion till Merkurius. Här finns även en sexig trigon till underjordens härskare Pluto samtidigt är hon också är i opposition till Neptunus. Det är först den 29/9 som Venus träder in i Vågens tecken och kan styra sitt rike.

Vid varje nymåne erbjuds vi ju chansen att börja om på nytt. Vad är det som vi ska lära nytt och göra bättre denna gång?

Måncykeln handlar också om att engagera sig i personliga mål och ta kliven som behövs. Uranus ger dig gnistan som få dig att komma igång. Uranus kommer ge en spännande dimension till det hela! Förvänta dig det oväntade. Härliga överraskningar, oväntade lösningar och förnyande processer kan komma.

Du får kosmisk hjälp i dina processer till andra. Du kan se dig själv, dina roller och se vem och vad du drar till dig.

Förståelse, förhandling, förändring och förbättring är de 5 F:en som den här måncykeln handlar om.

Är du redo att bejaka din själs längtan och locka fram flödet i ditt liv?

Jag delar gärna med mig lite hur man kan jobba med det här. Nymånen är det optimala tillfället för att sätta igång saker, planera, plantera, sätta ett frö som får gro. Du måste inför dig själv och kosmos vara tydlig med vad du vill och vilka dina avsikter är.

Innan du börjar:

Du bör förbereda platsen du ska sitta och skapa en ”hög” andlig stämning i rummet. Städa till lite så det ser bra ut.

Jag brukar själv använda mig även av symboler för de fyra elementens krafter + en snittblomma. Blomman är till för att absorbera eventuell negativ energi och ska bli kvar i rummet ända till den vissnar.

Se till att ha papper och penna framme. De mål som du ska skriva upp gäller fram till nästa nymåne – det är alltså en 28 dagars magiskt spell vi lägger här.

Det är bra att använda symboler ifrån de fyra elementen så plocka fram:

Vattenelementet = 1 skål/glas vatten

Luftelementet = Rökelse

Jordelementet = 1 sten

Eldselementet = 1 brinnande ljus

Nymåne ritual

 1. Skapa mysig stämning i rummet. Tänd ett eller flera ljus.
 2. Använd ”smudge” (vit salvia) eller annan rökelse för att rena rummet.
 3. Du måste hitta din innersta kärna och centrera dig. Många gör detta genom att stilla sig via meditation, mantran eller att lyssna på healingmusik eller liknande. Be en bön och åkalla det du tror på, universum, gudinnan, änglarna eller vad det kan vara – eller alla på en gång. När du känner att du är ”uppkopplad” och öppen är det dags för dig att köra på.
 4. Tag fram papper och penna och skriv exempelvis: Dagens datum och sedan ”Jag accepterar att en förändring skett i mitt liv och för mitt högsta goda välkomnar och jag dessa saker i mitt liv och för det bästa för alla berörda”. Skriv sedan ner dina önskningar. Din lista kan vara kort eller lång. Det finns ingen anledning att begränsa sig. Dessa önskningar kommer att arbeta för dig med dig under det kommande månvarvet. Du har nu använt dig av ”The Power of the Written Word”
 5. Läs högt vad du har skrivit – det är ” The Power of the Spoken Word”
 6. Be en bön och välsigna.
 7. Tacka Universum för allt du har och allt du får.

(Vid nästa nymåne kan du ta fram din lista – se vad du fått – glöm inte att tacka Universum för det – och vad som kommer att kvarstå som önskningar även nästa månad.)

Ja – det här är i grunden så man jobbar. Du kan själv lägga till personliga uttryck, dina egna ord, symboler, musik och ritualer.

5

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Grattis på födelsedagen Vågen!

/

🥳 Grattis på födelsedagen Vågen 🎂🌹🎁

I år träder Solen in i Vågen 23/9 kl 03:03. Många drömmer om att uppnå det du utstrålar Vågen; säkerhet och perfektion. Ja, det är inte lätt för andra att få det du har. Vågen är styrd av Venus – skönhetens gudinna – och som hennes gunstling har du en naturlig känsla för stil och klass.

God smak, skönhet och allt som är gott och vackert tilltalar vältaliga Vågen. Du älskar det sköna i livet och kan inte tänka dig att vistas i osköna miljöer. Det bara måste vara harmoni.

Du är den naturliga medelpunkten i alla sociala sammanhang och vet precis hur man handskas med människor och är en duktig värd/värdinna. Charmiga Vågen är dominant och en målmedveten ledare. Du är en världsförbättrare och drivs av en önskan att göra världen till en bättre plats. Vågen är vänlig, fredsälskande, rättvis och intellektuell. Du vet precis vad du vill men lyckas genom ditt behagfulla sätt oss kollra bort oss andra till den grad att vi inte har något alls emot att när du tar över.

Vad är då detta prat om att vågen är velig? Nja.. Vågen söker det som är perfekt.. om valet är att välja mellan några mediokra alternativt kan det vara jättesvårt för en våg som endast vill ha det bästa.

Därför är du underbar: Vi älskar dig mest att du är zodiakens vänligaste och person som vill att alla ska ha det bra. Charmig, smakfull, elegant och kvinnlig gör du allt för att behaga din omgivning. Verbal, snabbtänkt älskar du att roa och underhålla. God smak, perfekta omgivningar och mycket flirt är du i ett nötskal. Under den välpolerade ytan finns en stark, målmedveten person med starka åsikter.

Därför är du helt hopplös: Du är relationsberoende och livrädd för att vara ensam. Orättvisa gör dig förbannad men du ler hellre än att säga ifrån. Din ovilja att till att skapa dålig stämning eller rädsla för konflikt kan led dig till knasiga situationer. Sätt ner foten Vågen.

Din hemliga sida: Du är en riktig Flirt! Vissa av er håller flera personer varma samtidigt och kan vara riktigt luriga.

Det här vill du ha i kärlek: Kärlek är det viktigaste i livet för dig och dina tankar kretsar ständigt runt relationer. Du söker skönhet och harmoni, är romantisk, mysig och kul att vara med. Kan vara dominant, fåfäng och lite lat och älskar att bli uppassad.

Partners som passar dig: Tvillingarna om du vill leka och ha kul, Väduren mycket man – lite relation. Socialt sett ingen höjdare men ett klokt val om du vill ha bra sex. Oxen är ett klassiskt tryggt val. Erbjuder goda middagar, sensualism, mys och romantik. Stenbocken ger dig en stabil relation, bra ekonomi och ett tryggt äktenskap.

Partners du bör undvika: Lejonen kan vara för självcentrerade, Fiskarna får du aldrig grepp om, Skorpionen söker ett mer krävande engagemang än vad du kan leverera.

Är du en sann våg?

Känner du inte igen dig i minst av tre nedanstående påståenden är du ingen typisk Våg. Det kan bero på att din måne, ascendent eller andra viktiga planeter är placerade i andra stjärntecken.

 • Det är bara kärlek och relationer som gäller för dig.
 • Du tycker om att ha vackra människor omkring dig.
 • Du vill vara vän med alla.
 • Du trivs bäst i ett intellektuellt yrke helst i vackra miljöer.
 • Du hatar konfrontationer och höga ljud.
 • Du är allergiskt mot det som är vulgärt eller grovt.
 • Du är en sann perfektionist.
1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00