1960-talet är hett i höst

A-linjeformade kappor, modsinspirerade polotröjor, smala cigarettbyxor och vackra, damiga fodralklänningar.
1960-talets lekfulla formspråk är ett av säsongens absolut viktigaste trender.

Damernas.se guidar dig till trenden och dess viktigaste köp efter klicket ...
Många designers har kikat in i arkiven inför hösten, och fastnat för en speciell era, 1960-talet. Yves Saint Laurents Stefano Pilati har tittat in i arkiven och fokuserat på tiden mellan 1962 till sent 70-tal i sin kollektion, vilket klart syns i snitten. Nicolas Ghesquière avslutar Balenciagas show med ett par kappor inspirerade av Cristóbal Balenciagas original från 1965. Samtidigt inspireras Christopher Bailey av en 1960-talsmodell ...
"Jag tänkte på Jean Shrimpton, och att matcha sin väska med sin kappa", säger Burberry Prorsums Christopher Bailey.

Snäva pennkjolar och figursydda klänningar, bredvid A-linjeformade kappor, gärna med drop down-ärmar, och skor med T-sljf, representerar det damiga 1960-talet.
Jämte denna trend, finns även 1960-talets mods-mode representerat, med cigarettbyxor och polotröjor. Något som kan beskrivas som en arkitektoniskt minimalism, som vi ser hos bland annat Calvin Klein, Jil Sander och Celine.  

Trendtips!- I höst handlar allt om kappan. Investera i en A-linjeformade kappa, med drop down-ärm, gärna i någon av höstens trendfärger.
- Polotröjan är ett av säsongens viktigaste plagg, och har en stor del i 1960-talsmodet. Bär tillsammans med cigarettbyxorna, eller under en A-linjeformad klänning.
- Fodralklänningen är ett plagg som går att bära flera säsonger, och matcha till oändlighet. En riktigt fin fodralklänning (gärna med lång ärm) är lika perfekt investering som ett bra höst- och vinterplagg. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Damernas Värld + lyxig hudvård från Emma S för endast 199 kr. Köp nu!