Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Wrebit

Succéappen för företag – därför blir den gratis

Deras app hjälper tusentals svenska egenföretagare med fakturering och bokföring.
Nu görs Wrebit-appen helt gratis att använda.
– Eftersom vi brinner för företagande och vill uppmuntra till det, kände vi att det var dags att låta appen bli gratis, säger Evelina Parheden, marknadschef hos Wrebit.

Ladda ner Wrebit helt gratis här

Det var 2016 som Wrebit i Ulricehamn sjösatte den första varianten av sin app riktad till småföretag med maximal omsättning på tre miljoner kronor per år. Genom Wrebit (se faktaruta) kan man i stort sett sköta hela sitt företag – utan förkunskaper om bokföring.
– Många program som egenföretagare erbjuds är stora och komplexa. Vi har valt att skala ned. Bara det nödvändigaste är med, men självklart innehåller den allt som sig bör. Bokför, fakturera, redovisa moms, du kan sköta allt från en enda app, berättar Evelina Parheden.

Fördelar för likviditeten

Vid utvecklingen tog Wrebit fasta på att företagare idag ofta är "på språng". Och dess smidiga gränssnitt uppmuntrar till dagligt användande samt bättre koll på företagets ekonomi, anser Parheden:
– Vi vill inte att bokföringen ska samlas på hög, det ska göras i realtid. Då får företagaren också bättre löpande koll på hur företaget går och mår. Passa på att bokföra kvittot direkt när du handlat eller skicka kundfakturan direkt när uppdraget är slutfört, det ger även fördelar för likviditeten, säger hon och fortsätter:
– Vi ville skapa en känsla av att det är roligt att göra det "tråkiga", appens utseende är glatt och inger ingen känsla av ett standardprogram. Vi sticker ut.

 

Nu har appen funnits i några år – hur skulle du säga att det har gått hittills?
– Väldigt bra. Det är jätteroligt med all positiv feedback som vi får. Appens enkelhet överraskar många. Vi vet att bokföringen är en tröskel till att starta eget, men Wrebit har vi bevisat att det inte behöver vara så svårt. Vi jobbar ständigt med att utveckla och förbättra appen, under hösten lanseras flera integrationer.

Hyllas av användarna

Tidigare kostade appen 99 kronor i månaden att använda, men sedan en tid tillbaka har Wrebit slopat avgiften helt. Framöver kommer Wrebit erbjuda extratjänster, rådgiving, appen i sig kommer alltid vara gratis.
– Vi vet att det är en priskänslig målgrupp, trots att appen inte kostade mycket var det ändå lite svårt att få dem att inse värdet av det hela. Användarna tycker det är toppen med en grym app som förenklar deras liv som företagare och som dessutom är gratis. Det kan ju inte bli bättre!

Ladda ner Wrebit här – helt gratis

FAKTA: WREBIT

– Hantera kvitton, utlägg, fakturor, momsredovisning, skapa/skicka kundfakturor m.m. Allt i samma kostnadsfria app.

– Hela tjänsten är mobil och molnbaserad.

– Är helt kompatibel med alla redovisningsbyråsystem via SIE-fil.

– Har inga begränsningar för antalet fakturor/verifikationer.

– Ladda ner på App Store eller Google Play