Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
ANNONS Innehåll från Wrebit

Smarta appen: Läser av dina kvitton och bokför automatiskt

Som företagare kan det kännas krångligt med redovisning.

Därför har Wrebit tagit fram en gratisapp som sköter bokföringen åt dig.

– Den frigör tid och sparar pengar åt småföretagare, säger Evelina Parheden, marknadschef hos Wrebit.

Så enkel är Wrebit – ladda ner kostnadsfritt här

 

Runtom i Sverige finns närmare 900 000 enmansföretag. För många av dem är bokföring och redovisning en källa till stor stress och extrajobb – vilket Wrebit tagit fasta på.

– Vi har en bakgrund som redovisningskonsulter och har genom åren sett många småföretagare komma in med sina högar och påsar med kvitton som måste sorteras inför redovisningen. Det tar tid från alla och kan lätt bli en stor utgift för ett litet företag, så vi började fundera på hur företagen enkelt kan göra det själva, säger Evelina Parheden. 

”Det tar bara någon minut”

2016 såg Wrebits första version av appen dagens ljus. I appen kan företag upp till tre anställda med en omsättning på upp till tre miljoner kronor sköta i stort sett all sin bokföring. Kvitton, fakturor, utlägg och momsredovisning är ett axplock av allt som kan skötas via appen.

– Tanken är att det ska vara enkelt, och alla har en mobiltelefon idag, det är ett givet verktyg. Man fotar sitt kvitto direkt när man handlar eller skapar en faktura direkt efter utfört uppdrag, det tar bara någon minut. Bokföringen sker i realtid istället för att samlas på hög, bokstavligt talat.

Hur stora förkunskaper om redovisning behöver jag för att kunna använda Wrebit?

– I stort sett inga alls. Flödet är så enkelt att man inte måste ha koll på alla detaljer, där hjälper appen och dess artificiella intelligens till. Vi har även utförliga guider kring varje område inom redovisning som mindre företag har behov av. 

Antalet användare ökar

Hittills har tusentals småföretagare valt att sköta sin bokföring via Wrebit och enligt Parheden ökar antalet användare stadigt:

– De enda avhoppen är egentligen de företag som växer sig "för stora" för appen (skratt). Att så många väljer att fortsätta med oss, liksom att många tillkommer, är en kvalitetsstämpel på att målgruppen tycker appen fungerar bra.
 

Läs mer om Wrebit här

FAKTA: WREBIT

– Hantera kvitton, utlägg, fakturor, momsredovisning, skapa/skicka kundfakturor m.m. Allt i samma app.

– Registrera dig nu – appen är helt gratis.

– Hela tjänsten är mobil och molnbaserad.

– Är helt kompatibel med alla redovisningsbyråsystem via SIE-fil.

– Har inga begränsningar för antalet fakturor/verifikationer.

– Ladda ner på App Store eller Google Play

Tycker du att den här artikeln innehåller nyttig information?