Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Vetrik

Agnes fick hjälp av nya djurappen när hästen Lorenzo kämpade för sitt liv

När Agnes häst Lorenzo var nära att gå bort med en allvarlig skada kände hon sig maktlös. 

Tack vare  appen VetrikFRIENDS kunde hon följa veterinärens arbete under den kritiska tiden. 

– Under de dagarna var man jättenervös och kunde inte tänka på något annat, då kunde jag följa utvecklingen och allt som hände på kliniken direkt i appen och det var jätteskönt, säger hon. 

Extern länk: Lär dig mer om hur appen kan hjälpa dig och ditt djur. 


Agnes Nord Zingel älskar sina djur. Hemma har hon både hund och katt. Den snart nioåriga Ridgebackhanen Nox och katterna Mirre och Lilly. I stallet har hon hästen Lorenzo, som är en tvåårig Frieser. 

Lorenzo blev sjuk i två olika omgångar för en tid sedan och var under veterinärvård på en hästklinik. Först fick han en vätskefylld böld i buken och efter att ha varit hemma i endast en vecka blev han inlagd igen med kolik. 

Båda gångerna var läget kritiskt och det var osäkert om Lorenzo skulle överleva. Agnes berättar att hon hade väldigt bra hjälp av appen Vetrik under hästens sjukdomsperiod.

– Jag var jätteorolig och gick med telefonen i fickan och väntade på att veterinären skulle ringa. I appen fick jag löpande uppdateringar flera gånger om dagen om allt som rörde Lorenzo och det var jätteskönt att kunna följa. 

”Inte mottaglig för information just då”

Lorenzo klarade sig och när läget var stabilt med koliken fick Lorenzo bli utskriven. När Agnes skulle hämta hem honom var hon fortfarande orolig och ville mest hem och rå om hästen så fort som möjligt. Då var det svårt att ta in veterinärens alla råd.  

– Veterinären skulle berätta allt som hänt, men det var jag inte mottaglig för just då. Man får också papper att ta med sig hem. De har alltid en tendens att bli väldigt skitiga och nergeggade när man kommer till stallet, säger Agnes och fortsätter: 

– Då var det skönt att allt fanns i VetrikFRIENDS – appen. Alla hemgångsråd, vilka mediciner han ska ha och hur man ger dem. Det var grymt att kunna kolla på allt detta i telefonen när man hade lugnat ner sig. 

Ska samla allt på ett ställe

Tanken bakom VetrikFRIENDS är att du som djurägare ska kunna samla och dokumentera allt som har med dina djur att göra på ett och samma ställe. Vetrik består av två delar, där den ena delen är appen VetrikFRIENDS till djurägare och den andra VetrikPRO för professionellt yrkesaktiva inom djurbranschen som ex. veterinärer, hunddagis, instruktörer eller hovslagare. 

Styrkan ligger i ihopkopplingen mellan dessa båda. Hos VetrikFRIENDS samlar du djurens journalanteckningar, pass och andra handlingar samtidigt som du lätt kan söka på tjänster till djuret och logga både mat och träning. Agnes Nord Zingel tycker att en av de bästa funktionerna är att hon kan välja vilken information hon ska dela med sig av när hon behöver göra det.

– När jag jobbar sent brukar en kompis hjälpa mig med hästen. Jag har lagt in henne som medhjälpare till mina djur. En häst äter många gånger om dagen och ska ha så många olika saker. Då kan hon enkelt se vad som gäller, så att det inte blir något fel, berättar hon.


Extern länk: Ge ditt djur den bästa möjliga omsorgen, på ett enkelt och organiserat sett.