Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Team Aron Assistans

Oscar fick hoppet tillbaka – tack vare idolen Aron

För två år sedan drabbades han av svår cancer, tvingades amputera ena benet och sitter numera i rullstol.
Nu kämpar Oscar Tarantino, 14, sig tillbaka – tack vare Team Aron Assistans.
– Aron är en väldigt stor förebild för mig, han fick mig att börja spela tennis, säger han.

EXTERN LÄNK: Vill du vara en del av Team Aron Assistans? Läs mer här 

 
12 maj 2019. Mamma Anna tvingar in Oscar in i bilen och kör till friluftsanläggningen Hellasgården söder om Stockholm. Av en slump hade hon sett att äventyraren Aron Anderssons assistansbolag höll en prova-på-dag därute samma dag.
– Oscar var sängliggande 24 timmar om dygnet och skrek av smärta, han hade precis slutat med 32 smärtstillande mediciner. Han ville inte leva, berättar Anna och fortsätter:
– Han ville verkligen inte åka dit och när vi kom fram fick jag hasa fram rullstolen på framhjulen eftersom Oscar låst bromsarna. Jag kände igen Aron från bilder, presenterade oss och stack. Två timmar senare kom jag tillbaka. Då styrketränade de tillsammans på utegymmet, sedan testade Oscar på en sittsegway och körde full fart i skogen. När vi åkte hem i bilen satt Oscar och sjöng. Då förstod jag att det hade vänt.

”Aron var den enda han lyssnade på”

Som tolvåring drabbades Oscar av skelettcancer. En tillvaro med skola, kompisar och fritidsaktiviteter byttes mot en oviss framtid, månader på sjukhus – och mängder av operationer. Cancern tvingade läkarna att amputera hans högerben och delar av bäckenbenet. Idag är han återställd, även risk för nya operationer finns om cancern kommer tillbaka.
– Nu är han hemma och vi mår bra. Han spelade tennis två timmar igår. Han är tillbaka i skolan, även han inte orkar gå hela dagarna, säger Anna.
Vad hände den där majdagen på Hellasgården? Aron, som själv drabbades av cancer i nioårsåldern och sitter i rullstol, var den enda som kunde nå fram till Oscar, tror Anna:
– Aron vet vad smärta är. Ingen läkare eller pedagog hade kunnat förmå Oscar att öppna upp sig, men Aron var den enda han lyssnade på.
– Oscar trodde inte att det fanns något liv i rullstol. Då får han se en vältränad kille som det är full fart på. Det var ett sådant uppvaknande. Aron är en stor förebild som inger hopp.

”Visar att inget är omöjligt”

Idag har Oscar assistans via Team Aron Assistans, vilket innebär en minst sagt aktiv fritid – inte bara genom assistansbolagets alla events utan även på egen hand tillsammans med assistenten.

– Aron pepprade Oscar med frågor den där dagen, tvingade honom att öppna upp sig: ”Vad vill du göra? Finns det någon sport du gillar?” Eftersom Oscar haft astma innan var han ingen sportkille, men han svarade ”tennis”. Jag tror det tog en vecka, sedan fick Oscar testa på. Det var kärlek vid första ögonkastet (skratt).

Varför valde ni att gå över till Team Aron Assistans?
– För att deras långsiktiga mål är att få kunderna att slippa få assistans. Även om det kanske inte går helt, är det en bra målsättning. De gör så många roliga aktiviteter och visar att inget är omöjligt.
Och snart väntar en tennismatch mellan Oscar och Aron:
– Han har utmanat mig, men jag ska slå honom! säger Oscar.

 

EXTERN LÄNK: Så blir Team Aron Assistans ditt assistansbolag