Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
ANNONS Innehåll från Team Aron Assistans

Aron Andersons satsning: ”Ett sätt att ge tillbaka”

Rullstolen har inte hindrat honom från att bli en av landets mest kända äventyrare och influencers.
Nu satsar Aron Anderson på ett assistansbolag som ger personer med funktionsnedsättning ett aktivt liv.
– Det är ett sätt att ge tillbaka och ge fler möjlighet att förverkliga sina drömmar på samma sätt som jag fick, säger han.

Vill du vara en del av Team Aron Assistans? Läs mer här.

 

När Aron Anderson var nio år drabbades han av cancer och förlorade full funktion i benen – ett liv i rullstol väntade. Men tack vare assistenten Thomas insåg Aron att rullstolen inte behövde vara ett hinder.

– Han körde lite med mig, vågade utmana och pusha: "Idag sticker vi till grottan och klättrar" och sådana saker. Då var jag elva-tolv år och det var oerhört viktigt att ha en person i närheten som visar att saker är möjliga. Det sådde ett frö hos mig, berättar han.

Mängder av äventyr

Till dags dato har Aron som första person i rullstol besegrat Kebnekaise, genomfört stentuffa triathlontävlingen Ironman på Hawaii och simmat från Grisslehamn till Åland. Häromdagen hoppade han fallskärm. Bara för att nämna ett axplock av alla upptåg 31-åringen tagit sig an.

– Jag älskar att köra roliga och lite smågalna grejer, att utmana mig själv och flytta mina gränser, säger han.

"Man måste ju ha drömmar!"

Tillsammans med Team Aron Assistans, som startades 2013 under annat namn, kan personer med funktionsnedsättning sätta upp – ofta tuffa – mål som ska uppnås genom aktiviteter.

– Jag ville göra något mer än att "bara" inspirera utan även hjälpa folk som vill någonting mer, som vill ha en push både fysiskt och mentalt, säger han och fortsätter:

– Tyvärr är det så att det finns en uppfattning om att det är "okej" att inte följa sina drömmar som funktionsnedsatt. Det tycker jag är helt fel, man måste ju ha drömmar!

Vill göra skillnad

Även om Aron har en fulltecknad kalender – han driver flera företag och har mängder med uppdrag som föreläsare – deltar han ibland i Team Aron Assistans evenemang. Häromdagen tränade han tillsammans med en kund:

– Jag gör så mycket jag hinner och kan, jag tycker det är jättekul. Kan man hjälpa till att göra skillnad i någons liv är ju det fantastiskt!

 

Så blir Team Aron Assistans ditt assistansbolag

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!