Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Road to OBOS-Damallsvenskan

”Finns inga ursäkter till varför vi inte skulle ta ett SM-guld”

I det senaste avsnittet i serien ”Road to OBOS-Damallsvenskan” får FC Rosengård besök av förre Hammarbytränaren Isak Dahlin som är på turné för att träffa alla lag i serien. 

FC Rosengård är den klubb som nått flest och mest framgångar både i Sverige och utomlands med bland annat 10 SM-guld. Under fjolårssäsongen hamnade laget i en svacka i september och fick nöja sig med silver.  

–  Man är alltid besviken när vi inte kan leverera till dom resultatmässiga målsättningar vi har, säger chefstränaren Jonas Eidevall som förutom OBOS Damallsvenskan har Champions League att satsa på i höst som topp 8-klubb i Europa. 


Jelena Čanković är en skicklig tekniker på mittfältet men Isak Dahlin låter sig inte avskräckas och utmanar henne i en nicktävling. Ni får också träffa backstjärnan och landslagsspelaren Nathalie Björn som bland annat berättar om sin ambition att spela utomlands men också om FC Rosengårds målsättning. 


– Men det är klart, vi har en skitbra trupp, vi har bra förutsättningar så det finns inga ursäkter till varför vi inte skulle ta ett SM-guld, säger en revanschsugen Nathalie Björn. 


FC Rosengård huserar på Malmö IP och ni guidas runt på anläggningen av eldsjälen Barbro Nilsson. Fotbollsstjärnan Therese Sjögran har dom senaste åren varit sportchef i FC Rosengård.  

– Ska damfotbollen liksom bli det vi vill vara måste klubbarna bli mer och mer professionella, säger Sjögran. 


EXTERN LÄNK: 8 rätt är målet – fixar du full pott?