Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Svensk Hypotekspension

TV-profilen sadlade om och blev poddare

När Marianne Rundström efter en lång karriär på tv sade upp sig 2017 var det många som blev förvånade. Men hon fortfarande många järn i elden. Bland annat podcasten ”Mogna röster”, där hon vill slå hål på fördomar om åldrande. 

– Forskarna pratar om 60+ som ”den nya tonåringen”, lika fyllda av nyfikenhet och energi, säger hon.

EXTERN LÄNK: Här kan du lyssna på podcasten ”Mogna röster” 


Marianne Rundström blev en stark profil i tv-rutan under sina 22 år – men lämnade sin tjänst 2017 för att fortsätta utvecklas. Under 2020 blev Marianne programledare för podcasten ”Mogna röster” i samarbete med Svensk Hypotekspension, serien påminner lite om ett livsstilsmagasin. Med ”Mogna röster” har Marianne kunnat fördjupa sig i sitt engagemang för att ge en röst åt 60-plussare. 

Här kan man höra spännande gäster berätta om möjligheterna efter 60.  Några av dem är Janne Schaffer som 75 år ung åker på jubileumsturné, Marie Göranzon som ständigt utmanas av nya roller och Anna Jansson som sadlade om från sjuksköterska till älskad deckardrottning med karaktären Maria Wern.

– Sverige är ett åldersfixerat land. För många innebär det begränsningar när man kommer upp i åren. Jag vill gärna slå hål på fördomar och snarare visa på nya möjligheter, säger hon.

Nya möjligheter i mogen ålder

Livet behöver inte mattas av bara för att man nått en viss ålder. Det vet vi som nyligen eller för längesen fyllt 60. I ”Mogna röster” får alla tala till punkt om sina brinnande intressen, oförglömliga minnen och sin vardag fylld av möjligheter. Kultur, design, inredning, mat och hälsa är några av många ämnen som tas upp i podden.

– Får man vara frisk finns stora möjligheter att få ett innehållsrikt, aktivt liv, inte minst fysisk aktivitet som kan förlänga välmåendet. Det och andra sätt att må bra kommer vi prata om, säger Marianne Rundström.

”Mogna röster” görs tillsammans med Svensk hypotekspension och under 2022 rullar den populära podcasten in på sin tredje säsong.


EXTERN LÄNK: Här kan du lyssna på podcasten ”Mogna röster” 


Om Hypotekspension

Svensk Hypotekspension är ett svenskt bostadskreditinstitut som ingår i Nordaxkoncernen och står under Finansinspektionens tillsyn. Företaget erbjuder Hypotekspension, en kapitalfrigöringskredit vilket är ett lån med bostad som säkerhet, endast för 60+. 

Krediten löper utan tidsbegränsning. Inga amorteringar görs och heller inga löpande räntebetalningar. Räntan justeras var tredje månad och läggs till skulden för att sedan betalas i sin helhet då lånet löses. Aktuell ränta är 4,45 % (effektiv ränta vid lån på 600 000 kronor är 4,59 % beräknat på 15 års lånetid). Total skuld efter 15 år är då 1 172 012 kronor. En uppläggningsavgift på 1 850 kronor tas ut.