Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Sportproffsen

Knepet som fick Billy att rasa i vikt

Billy Richards vägde 108 kilo och mådde inte bra.

Med hjälp av ett löpband – och sin mobiltelefon – lyckades han bli en helt ny version av sig själv. 

EXTERN LÄNK: Se Sportproffsens utbud av löpband för hemmet  


Londonbon Billy Richards vägde i början av 2019 108 kilo. Han kände sig klumpig och långsam och kände att han ville må bättre och njuta mer av sitt liv. Han bestämde sig för att börja med löpbandsträning, med målet att gå ner i vikt. 

Han började träna regelbundet från januari till juni och filmade sina framsteg med sin mobiltelefon. Något som visade sig bli en nyckel till framgång. 

– Jag märkte att resultaten syntes bäst på bilderna, och att se utvecklingen motiverade mig att fortsätta träna.

Efter sex månaders löpbandsträning vägde han drygt 86 kilo och mådde utmärkt. Billys bildserie visar hur snabbt löpbandsträning hjälper till att få ner vikten och strama upp kroppen.

Även om den fysiska förändringen är otrolig, blev han förvånad över hur stor påverkan viktminskningen även hade på hans humör.

– Nu är jag mycket lyckligare och har mer energi. Alla har märkt förändringen och jag får mycket komplimanger om detta.


Löpbandet hjälper dig effektivt att gå ner i vikt

Löpbandens popularitet har mångdubblats under de senaste åren och speciellt de som vill gå ner i vikt har blivit motiverade att börja med löpbandsträning. Ett löpband bränner fett effektivt, och när man har ett löpband hemma hoppar man inte över träningen beroende på väder.

En vanlig missuppfattning är att ett löpband skulle vara ett dyrt inköp samt vara en pryl som tar mycket plats. Detta stämmer dock inte, eftersom ett högklassigt och stabilt löpband nuförtiden kan köpas för under 7000 kronor. Ett modernt löpband kan även vikas upp till vertikalt läge mellan träningspassen, och då tar det bara litet utrymme och får plats även i en liten lägenhet.

Det lönar sig att göra träningen till en naturlig del av vardagen. På sin populära Youtube-kanal inspirerar Billy även andra för att lyckas med sin viktminskning.

Han rekommenderar att man börjar löpbandsträning med 15 minuters daglig träning och ökar längden och hastigheten på träningspasset när konditionen förbättras.

– Börja lugnt och ta också vilodagar. Jag blev så taggad över att träna att jag inte alltid hade tålamod att pausa. 


EXTERN LÄNK: Se Sportproffsens utbud av löpband för hemmet   


Löpband som nämns i artikeln:

Stabilt löpband under 7000 kr:

https://www.sportproffsen.se/fitnord-sprint-150-lopband  

Underhållsfritt löpband för hård träning:

https://www.sportproffsen.se/fitnord-sprint-500-lopband  


FAKTA: Det här är Sportproffsen

Sportproffsen är ett företag som sedan 2007 specialiserat sig inom segmentet sport och fritid på nätet. 

Målet är att erbjuda högkvalitativa produkter inom träning och outdoor från noggrant utvalda leverantörer - till rätt pris. 

Här finns allt från träningsmaskiner och gymredskap till elcyklar, elscootrar och friluftsutrustning för både dig som vill komma igång med din vardagsmotion och dig som tränar på elitnivå.

Här finns också möjlighet till personlig service och expertrådgivning. Företaget började sin resa i Finland under namnet Kuntokauppa och har numera även etablerat sig i Sverige.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Sportproffsen