Annons Innehåll från Sportproffsen

Bränn 400 kalorier i timmen med oväntade sommaraktiviteten

Att vara ute i naturen och paddla kajak får dig att stressa ner samtidig som det är effektivt för fettförbränningen. Kajakpaddling är både en rolig träningsform och en skön avkoppling. 

Många svenskar älskar att ge sig ut i naturen och det finns undersökningar som visar att det är positivt för både den fysiska och psykiska hälsan att vara ute i naturen. Sverige har många fina platser dit du enkelt kan ta med din kajak och uppleva naturen på nära håll. Kajakpaddling har blivit mer populärt än någonsin.

Effektiv träning eller lugn och ro

Kajakpaddling är en perfekt träningsform om du vill gå ner i vikt, eftersom det bränner fett upp till 400 kalorier i timmen. När du paddlar rör du dig under mycket längre perioder än i många andra aktiviteter, och därmed blir den totala förbrukningen hög.

Den korrekta tekniken aktiverar effektivt dina coremuskler. Även armar och axlar aktiveras, och rörelsen är utmärkt för att motverka problem som kommer av statiskt kontorsarbete.

När du paddlar kan du välja intensitet själv: du kan paddla i lugn och ro medan du beundrar naturen eller öka intensiteten och så att du får ett effektivt träningspass. Enligt Folkhälsomyndigheten kan vistelse i naturen främja både fysisk och psykisk hälsa till exempel minskad stress och ökad kognitiv förmåga, och kajakpaddling är ett utmärkt sätt att uppleva naturen. 

Smidig att förvara och transportera

Tapio Wallgren, produktkoordinator för Sportproffsen, säger att produktutvecklingen av uppblåsbara kajaker har tagit stora kliv de senaste åren. 

– Dropstitch-tekniken har gjort dessa kajaker hårda, fasta och mycket hållbara. En sådan modern kajak är betydligt bekvämare att förvara och transportera – den går lätt in i bagageluckan på bilen. 

Den uppblåsbara kajaken tål en belastning på 320 kg och är så stabil att det är nästan omöjligt att kantra. Med rätt material tål den uppblåsbara kajaken stötar av stenar och klippor, och du får med dig campingutrustning och annan packning utan problem.

– Sverige har otroligt vackra sjöar och naturreservat. Vad är bättre än att ge sig ut med en vän eller partner för att paddla och njuta av det fantastiska landskapet. Även en kort tur känns som en semester mitt i en hektisk vardag – och du får träning på köpet.

Efterfrågan överraskade

Den stora efterfrågan på kajaker överraskade förra sommaren och populariteten har fortsatt att öka under våren. Wallgren rekommenderar att man skaffar kajak redan i början av sommaren, när urvalet är som störst.

– Redan efter midsommar börjar det bli utplockat. Dessutom har du kajaken tillgänglig hela sommaren om du köper redan nu, vilket gör att du kan få ut det mesta av det varma sommarvädret!


Kajaker som nämns i artikeln

FitNord Seal 1

sportproffsen.se/fitnord-seal-one-kajak 


FitNord Seal 2

sportproffsen.se/fitnord-seal-two-kajak 


Alla kajaker hos Sportproffsen

sportproffsen.se/kajaker