Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Skistar

Här är semestertipsen med plats för plånboken

Fjällstuga, fullutrustad lägenhet eller lyxig lodge med vy. 

Krydda med äventyrsbad, surf, spa och stigcykling. 

I sommar semestrar vi snyggt och smart i de svenska fjällen.

Extern länk: Just nu 10% rabatt på utvalt boende vid bokning av minst 3 nätter. 


De sköna och hett efterlängtade sommarmånaderna har blivit alltmer lockande för svenska fjällturister. Vinterns skidåkning glider över i en varmare säsong full av aktiva aktiviteter som klätterparker, stigcykling och förstås alla populära vandringar i magiska fjällmiljöer. Förutom detta finns en mängd helt nya aktiviteter i fjällen i sommar.

– Vi vill växla upp vår satsning så att fjällsemestern med familjen på sommaren blir ännu mer attraktiv och tillgänglig för fler, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar. 

En varierad värld av boenden

Den historiskt svaga kronkursen som gör utlandsresan extra kostsam, och en pandemi som fick oss att få upp ögonen för att semester på hemmaplan kan vara minst lika äventyrligt och härligt som mer långväga destinationer. Det är två starka skäl som ytterligare har ökat intresset för att stanna i Sverige i sommar. 

I kölvattnet dyker det också upp en större variation av boenden. Numera finns ett stort utbud av plånboksvänliga alternativ; från klassiska hotellrum, ombonade fjällstugor och fullutrustade lägenheter till läckra lodger med extra allt och äventyrsbad, inomhussurf och spa. En varierad värld av övernattningar och aktiviteter som definitivt börjar påminna mer om charterresans många alternativ. 

Prisvärt för hela familjen

Stora upplevelser till lägre priser lovas också i sommar. Med målet att sätta allt fler svenskar i nyttig rörelse sänks bland annat priset på säsongens BikePass. Och för familjer med barn som har spring i benen är Valle Kids Club ett prisvärt alternativ som liknar Mulleskolan - men med omåttligt populära Valle i spetsen.

Under sommarveckorna 26 till 32 kan alla barn vara med och upptäcka Sälens sällsamma fjällvärld i Valle Kids Club: från 995 kronor för en flerdagarsaktivitet. Tillsammans med sina ledare får barnen uppdrag och spännande utmaningar om djur, växter och hur man bäst tar tillvara på naturen. Kluriga nötter som barnen förstås lär sig lösa tillsammans. 

Sugen på cykling?

Medan familjens yngsta är fullt sysselsatta finns fina tillfällen för den lika lekfulla, något vuxnare delen av familjen att passa på att cykla, vandra eller ta en löptur på högfjället. Sänkt pris på cykelhyra och BikePass är rätta tillfället för att rulla ut på olika cykelkurser, från downhill och stigcykling till pumptrack – ja, alla former av cykling för barn och föräldrar. Dessutom sitter SkiStars utbildade cykelguider redan redo på sadeln.


Då öppnar sommarens aktiviteter i fjällen:

Sälen: 1 juni – 5 november. Inleds med öppning av Sälen Bike Park. Nyheterna SummerSki, Mountain Coaster och Mountain Tube öppnar 1 juli. 

Vemdalen: 23 juni – 8 oktober. Den nya klätterparken lanseras vid öppningen.

Åre: 9 juni – 4 november. Spännande trädklättring inför öppningen i klätterparken.

Trysil: 20 maj – 15 okt. Nyheterna Mountain Coaster, Mountain Tube, Mountain drifting mini-cart öppnar 23 juni.

Hemsedal: 1 juli – 8 okt. Två nya cykelstigar från toppen står klara till öppningen.

Hammarbybacken, Stockholm: Klätterparken, Mountain Coaster, Mountain Tube och Summerski är redan öppna. Nyheterna Bungy Rocket, Klättertorn och trampolin invigs 12 juni.  


Extern länk: All cykling i sommar: från 195 kr/dag (tidigare från 375 kr/dag)


Detta är SkiStar: 

SkiStar äger och driver Skandinaviens fem största fjällanläggningar: Sälen, Åre och Vemdalen i Sverige samt Hemsedal och Trysil i Norge – och dessutom Hammarbybacken i Stockholm. SkiStars vision är att skapa minnesvärda fjällupplevelser som den ledande semesterarrangören för Skandinavien.