Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
ANNONS Innehåll från SEAT

I stället för diesel – här är det billiga alternativet

Billiga att köpa och billiga att tanka. Dessutom inget krångel med miljözoner eller straffskatter. SEATs modeller Leon och Ibiza med gasdrift kan vara det smartaste alternativet när det är dags att byta från bensin och diesel.

Läs mer om smarta och billiga miljöbilarna

 

Nyheter om farliga partiklar i avgaser och skatteregler som straffar ut bilar med konventionella förbränningsmotorer har fått allt fler bilägare att vilja byta ut sina diesel- och bensinbilar. Många satsar på hybrider eller laddhybrider, men på grund av sin avancerade teknik är de ofta för dyra i inköp för att vara realistiska alternativ för många privatpersoner.

 

Uppfyller alla krav

Det finns dock modeller för den som vill ha en bil som uppfyller alla krav på låga utsläpp – och som är billig att köpa. Ett bra exempel är SEAT Leon ST TGI, en rymlig kombi som hyllats för sina pigga köregenskaper, sina innerutrymmen och för sin fina komfort. SEAT Leon ST TGI går att köra på vanlig bensin, men kan också tankas med biogas. Det ger den miljöprestanda i toppklass: När SEAT Leon ST TGI körs på ren biogas släpper den bara ut 17 gram CO2 per kilometer – samtidigt som den blir billigare att tanka.

 

Perfekt i stan och på långresa

Även nya SEAT Ibiza finns nu med gasdrift. Det här är en smidig bil som är perfekt att hantera i stan, men som samtidigt har tillräckliga utrymmen för att transportera hela familjen på en långresa. Precis som Leon ST TGI har SEAT Ibiza TGI en pigg bensinmotor som också går att köra på gas. Det ger SEAT Ibiza TGI en mäktig räckvidd: Gasen räcker upp till 390 kilometer innan bensindriften tar vid och låter dig köra ytterligare 800 kilometer.

 

Att SEAT Ibiza TGI är en miljöbil som klarar alla framtida krav märks inte på prislappen. Modellen kostar från 147 900 kronor och kan privatleasas från 2 295 kronor per månad. Då slipper man också lägga någon kontantinsats. Kombin SEAT Leon ST TGI kostar från 188 900 kronor. Även här kan man välja privatleasing från 2 295 kronor per månad.

 

Läs med om smarta och billiga miljöbilarna 

 

FAKTA/SEATs nya supermiljöbilar

• SEAT har lanserat två nya modeller i Sverige som kan köras på biogas.

• SEAT Leon ST är en rymlig kombi som imponerar med fina vägegenskaper, generösa utrymmen och bra komfort. Miljöversionen TGI kan köras på både bensin och gas, vilket gör att den klarar kraven för att köras i nya miljözoner och får en miljöpremie på 10 000 kronor i det nya bonus-malus-systemet som träder i kraft vid halvårsskiftet.

• Även den hyllade nya modellen SEAT Ibiza finns nu som gasbil. SEAT Ibiza TGI är känd för sin körglädje och spännande design, men har också bra utrymmen för både passagerare och bagage.

• När SEAT Ibiza TGI körs på ren biogas släpper den bara ut 17 gram CO2 per kilometer.

• SEAT Ibiza TGI kostar från 153 900 kronor och den rymliga kombin SEAT Leon ST TGI kostar från 197 900 kronor.

• Båda modellerna kan privatleasas från cirka 2 500 kronor per månad.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!