Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Samsung

Smarta tips – så tar du kontroll över din livsstil

Få koll på din träning, sömn och hälsa – direkt i klockan. 

Experten guidar till smarta klockan som lyfter din aktiva vardag till nästa nivå.

– Galaxy Watch 5 Pro är den perfekta wellness-partnern dygnet runt som hjälper dig oavsett förutsättningar, säger Emil Ljung, produktchef Norden för wearables hos Samsung.

EXTERN LÄNK: Här får du Galaxy S23 till superpris hos Comviq


Från att ha varit en pryl för de extremt träningsintresserade är smarta klockor, som kopplas ihop med mobilen, numera standard för de flesta som vill ha en hälsosam livsstil. Och stort intresse hos användarna ger också alltmer avancerade funktioner, menar Emil Ljung:

– De flesta ser på smartklockan som ett träningsredskap, man köper den med fokus på träning och vill kunna följa sin utveckling. Inte bara inom träningen, men också lära känna kroppen på en djupare nivå, säger han och fortsätter:

– Man vill kunna följa upp sömnen*, kolla pulsen, blodtryck*. Alla de hälsorelaterade bitarna är användarna intresserade av på ett helt annat sätt än för kanske tio år sedan. Allt det kan man mäta i våra klockor.

”Är vår vassaste klocka hittills”

Galaxy Watch 5 Pro är en uppgradering från tidigare modeller och har längre batteritid, titanboett, tåligare glas mot repor och nya funktioner som man enkelt kan följa i exempelvis sin Samsung Galaxy S23-telefon.

– Det är vår vassaste klocka hittills, helt optimerad för träning och hälsa. Om jag ska vara kaxig är får man väldigt mycket klocka och funktionalitet sett till prislappen, säger Ljung.

Han lyfter fram möjligheten att mäta kroppsammansättning3, där klockan i kombination med vågen från Withings Body Scale+, ger användaren detaljerad koll på kroppen:

– Det är en Samsung-unik funktion för Watch Pro 5 där man kan få reda på muskler, fett och mängd vatten i kroppen. Det är avancerade biometriska data, men ger snabbt information om exempelvis muskelmassan ökar om du mäter varje vecka.

Använd klockan som en telefon

Även den som vill komma igång med träningen har nytta av Galaxy Watch 5 Pro, påpekar Ljung:

– En löpcoach hjälper nybörjare att komma igång, man ska inte känna att det är en barriär att börja träna, säger han och fortsätter:

– Säg att du har som mål att kunna springa fem kilometer, då ställer klockan in ett träningsprogram och guidar dig inför varje pass. Den ser till att du värmer upp korrekt, inte springer för snabbt eller för långsamt.

Klockan hjälper även den som vill hitta lugnet i en stressig vardag:

– Sömncoachning och meditationsprogram finns och går att koppla ihop med appar i telefonen.

Vilken är din favoritfunktion i Galaxy Watch 5 Pro?

– Via 4G kan du ta emot samtal och streama musik i klockan, vilket ger dig möjligheten att använda klockan som en telefon tillsammans med våra hörlurar även om du är ute och springer.

”En fantastisk mobilupplevelse”

Galaxy Watch 5 Pro fungerar med alla Samsungs telefoner i Galaxy-serie, däribland Galaxy S23. Under maj har Samsung teamat upp med Comviq för att kunna erbjuda en riktigt grym deal på Galaxy S23:

– För endast 349 kronor i månaden i 36 månader kan du njuta av den senaste teknologin och en fantastisk mobilupplevelse. Dessutom kan du känna dig trygg med Comviqs täckning som når 99,9 procent av Sveriges befolkning. Missa inte chansen att skaffa den här fantastiska telefonen till ett grymt erbjudande, säger Andreas Eriksson, Handset manager hos Tele2.


EXTERN LÄNK: Fixa dealen hos Comviq direkt här 


SNABBFAKTA Samsung Galaxy Watch 5 Pro

– Största batteriet hittills i en Samsung-klocka, upp till 80 timmar med normal användning4. 

– 2 x Sapphire crystal-glas skyddar klockan.

– GPS-Route Workout synkar träningsrutter från mobilen till klocka.

– Med Track Back kan du alltid komma tillbaka till startpunkten på din tur.

– 3-i-1 Samsung BioActive Sensor mäter EKG, kroppssammansättning och blodtryck3.

– Vattentålig med IPX68-klassning, du kan simma med den5.


* Endast avsedd för allmänt välbefinnande och fitness. Ej avsedd för användning vid upptäckt, diagnos, behandling av något medicinskt tillstånd eller sömnstörning. Måtten är endast för din personliga referens. Kontakta en läkare för råd

* Blodtrycksfunktionen är inte avsedd att användas vid diagnos av sjukdom eller andra tillstånd, eller för att bota, lindra, behandla eller förebygga sjukdomar. EKG- och BP-funktionen ska endast användas efter 22 år+. För korrekta BP-avläsningar krävs en kalibrering var 4:e vecka med BP-monitor och armmanschett. Kräver en Samsung Galaxy mobil som kör Android 7.0 eller senare

* Mät inte din kroppssammansättning om du är gravid, har en implanterad pacemaker eller annan implanterad medicinsk utrustning. Kroppssammansättning stöds endast i Samsung Galaxy Watch4-serien och senare utgivna Galaxy Watch-modeller. EKG-, kroppssammansättnings- och blodtrycksmätningar är endast avsett för allmänt välbefinnande och fitness, ersätter inte traditionella diagnos- eller behandlingsmetoder av kvalificerad vårdpersonal.

* Den faktiska batteritiden kan variera beroende på nätverksmiljön, användningsmönster och andra faktorer.

* Galaxy Watch5 har en vattentäthetsklassning på 50 meter under ISO-standarden 22810:2010. Den är inte lämplig för dykning eller högtrycksvattenaktiviteter. Om enheten eller dina händer är våta måste de torkas noggrant före hantering.