Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Netonnet

Höstens hyllade TV – därför tar den hem vinsten

Sedan lanseringen i våras har den både vunnit utmärkelser och lovordats av teknikexperter. Här berättar Netonnets Robert Kindstrand om hemligheten bakom Samsungs nya prisade TV.

2019 års QLED – Ger dig nya möjligheter med ditt TV-tittande

EISA Awards har utnämnt den till "Best Product 2019-2020" i kategorin 8K TV och test- och nyhetssajten Ljud & Bild har gett den 5 av 6 stjärnor i sitt stora test. Lyssnar man på experterna verkar Samsungs QLED 8K Q950 var en TV som är värd att spana in lite extra.
I sin recension berömmer Ljud & Bild TV:ns "genomgående imponerande kontrast och färgintensitet" – samtidigt som man även lyfter skärmens svärta.

– Tack vare den supereffektiva anti-reflexbehandlingen Ultra Black Elite tar panelen hand om ljus från fönster och lampor, så att du kan glädjas åt en djup svärta och livlig kontrast, också i ett ljust och luftigt nordiskt hem, förklarar Robert Kindstrand, försäljningschef på Netonnet.

AI-uppskalning

För den som undrar vad det är för mening med att köpa en 8K-TV, när det knappt finns något 8K-material att tillgå, har Robert svaret.

– Samsungs QLED 8K skalar upp innehållet, med hjälp av avancerad teknik och maskininlärning. Även Ljud & Bild kom fram till att Samsungs AI-uppskalning gjorde ett "strålande bra jobb" med att skala upp både HD-, SD- och 4K-innehåll till 8K.

Vid betraktningsvinkel

I sin motivering nämner EISA Awards QLED 8K Q950:s vida betraktningsvinkel – som är ny för i år. Enligt Robert Kindstrand ser tekniken Ultra Viewing Angle till att sprida färgerna jämnt över skärmen, vilket innebär att bildkvaliteten inte försämras om man inte sitter rakt framför TV:n.
Du kan alltså se på TV snett från sidan utan att känna att du går miste om filmupplevelsen – och slipper därför också att bråka om bästa platsen i soffan med resten av familjen.

– Samtidigt ser den nya bakgrundsljustekniken Direct Full Array till att TV:n kan styra ljuset bättre över hela bildytan, och det bidrar i sin tur ytterligare till den djupa svärta som QLED 8K Q950 har hyllats för.

En TV för det moderna nordiska vardagsrummet – läs allt om Samsungs nya modell här