Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Samsung Galaxy

Samsungs nya Galaxy är ultrapremium: “Vi har tagit den vikbara telefonen till nästa nivå”

Det är lika mycket en smartphone som en tablet, som tack vare sin vikbara funktion och lyxiga design får de flesta att höja på ögonbrynen. 

Nu lanseras Galaxy Z Fold2 5G – nästa generations vikbara telefon.

– Det här är ett extremt stort steg framåt, säger Sebastian Wirhed, produktchef hos Samsung.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Samsung Galaxy Z Fold 2 5G hos Tele2

 

Många minns säkert när den första Fold-telefonen från Samsung presenterades på mobiljättens årliga event 2019. Att en skärm kunde vara vikbar var i sig stort nog. Möjligheterna som kom med den nya innovationen var ännu större.

Snabbspola ungefär ett drygt år framåt och det har visat sig att den vikbara telefonen är här för att stanna. I mitten av september lanseras nämligen Galaxy Z Fold2 5G.

Mobil och tablet i ett

Konceptet är samma som tidigare – en smartphone som sömlöst går att vika ut till en tablet. Men jämfört med sin föregångare har detaljer justerats för att skapa en ännu bättre användarupplevelse. Den nya telefonen har fått beröm av både tekniknördar och proffsrecensenter för sin gedigna kvalitet och design.

Sebastian Wirhed på Samsung berättar:

– Vi har dragit lärdom av våra tidigare vikbara lanseringar. Detta är vår tredje vikbara telefon och nu har vi verkligen tagit det till nästa nivå.

– Till exempel har vi utvecklat en helt ny typ av stabila gångjärn. Tidigare kunde man i princip ha telefonen i antingen öppet eller stängt läge. Med det nya gångjärnet kan man nu öppna telefonen i valfri vinkel, och skärmen stannar där. Detta skapar helt nya användningsområden för en smartphone.

Telefonen går nu att använda som en mini-laptop och även att ställa på högkant – något som underlättar videosamtal och fototillfällen.

Ultrasnabb display, kraftfull prestanda

Men det är inte bara gångjärnen som fått ett lyft. 

● Telefonen har en kraftfull prestanda med exempelvis 12 GB RAM och generöst tilltagen lagring.

● Den vikbara, 7,6 tum stora skärmen med ultratunnt glas uppdateras 120 gånger i sekunden.

● Telefonen är utrustad med fem kameror. Tre på utsidan och två på insidan. I utvikt läge är det skärmar både fram och bak vilket gör det enkelt att ta bra bilder. 

● Frontskärmen har vuxit till 6,2 tum.

 

”Sticker ut från mängden”

Enligt Sebastian Wirhed är den nya telefonen framtagen för det absoluta premiumsegmentet.

– Vi tror att den är för teknikintresserade som vill vara först med det senaste. Att frontskärmen vuxit och att den stora skärmen med de nya gångjärnen nu möjliggör ännu bättre multitasking kommer att underlätta både privat och i jobbet, även mycket tack vare att den är redo för 5G.

 

Stor skillnad med 5G 

I maj 2020 invigde operatören Tele2 Sveriges första 5G-nät, vilket innebär att kunderna numera kan använda nästa generations mobilnät med hastigheter på över 1 Gbit/sekund i Stockholm, Göteborg och Malmö. 

– En av de stora skillnaderna från tidigare nät är att 5G är upp till fyra gånger snabbare. Detta skapar stora möjligheter för användarna, inte minst i arbetslivet. Den som behöver ladda ner tunga filer från molnet, streama eller delta i videosamtal med högsta kvalitet kommer verkligen att uppleva en skillnad, säger Mikael Gilljam, Head of Product Management UC på Tele2.

 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Sveriges första publika 5G-nät hos Tele2