Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Samsung

Mät blodtryck och EKG – nya smartklockan hjälper dig få bättre koll på din träning

Vill du ha full koll på ditt välbefinnande? 

Med en Samsung Galaxy Watch3 bär du konstant en träningscoach på handleden, som till och med kan mäta ditt blodtryck och EKG*.

– De här är vår mest intelligenta smartklocka någonsin, utrustad med mängder av innovativa funktioner, berättar Fredrik Pantzar, Nordenchef för uppkopplade enheter på Samsung.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Galaxy 3  


Hur många smarta funktioner kan rymmas i en klocka som är 45 mm i diameter, 11 mm tunn och väger 53 gram? När Samsung nu lanserar sin nionde smartklocka sedan den första lanseringen 2013 flyttas gränserna för vad som är möjligt. 

Med sofistikerad design och möjlighet att vara uppkopplad utan mobil är Galaxy Watch3 utvecklad för att tilltala många– framför allt de som vill ha modern hjälp med sin träning.

– Intresset för hälsa och välbefinnande har vuxit stadigt under längre tid för att accelerera under det senaste året. Här kan smartklockorna bidra med nya smarta funktioner som tillgodoser mångas önskemål, både idag och i framtiden, säger Fredrik Pantzar.

En mängd smarta funktioner

Förutom populära funktioner som stegräknare och pulsmätare har Galaxy Watch3 en mängd andra, mer avancerade, träningsrelaterade tjänster. Här är några av dem: 

Håll koll på ditt blodtryck. Med appen Samsung Health Monitor kan du enkelt kontrollera ditt blodtryck regelbundet. Innan klockan börjar användas måste den kalibreras mot en manschett. Sedan kommer de smarta sensorerna att mäta ditt blodtryck genom en pulsvågsanalys*.


Följ dina hjärtslag med EKG-övervakning. Tryck bara in en knapp i 30 sekunder för att låta de inbyggda elektrodsensorerna mäta hjärtslagen*.


Förbättra din sömn. Galaxy Watch3 registrerar dina REM-cyklar, djupsömn och total sömn, information som kan hjälpa dig att förbättra kvaliteten på din vila. Samsung samarbetar med National Sleep Foundation för att hjälpa dig att förstå och förbättra din sömn.


Mät din syresättning i blodet. Den nya smartklockan använder röda LED- och infraröda strålar för att beräkna dina Sp02-nivåer (mängden syre i blodet). Genom att mäta syrenivån i blodet kan du få bra bild över hur din kropp mår överlag.


Utveckla din träningsteknik. Galaxy Watch3 är utrustad med 120 program för hemmaträning och dessutom en löparguide vars avancerade algoritm analyserar hur du ska röra dig för att förbättra din form, vilket i sin tur kan minska risken för skador. Klockan ger dig konkreta träningstips efter att din balans, steglängd och markkontakt mäts och analyserats.


– Med alla nya funktioner kan användare välja mellan att fokusera på enskilda värden eller skapa sig en helhetsbild genom att studera den sammantagna bilden från de olika resultaten, konstaterar Fredrik Pantzar.

Uppkopplad utan mobil

Med en vridning på ringen styr du klockans alla funktioner. Och tack vare eSIM kan du vara uppkopplad utan att du måste ha din mobiltelefon i närheten.

– Det här skapar både frihet och flexibilitet. Du kan streama din favoritmusik direkt till dina trådlösa hörlurar, eller betala med funktionen Samsung Pay när du handlat i affären, berättar Fredrik Pantzar.

Galaxy Watch3 finns i två storlekar, 41 mm och 45 mm, och kommer i fyra färger – Mystic Black, Mystic Silver, Mystic Bronze och Mystic Silver – och det finns mer än 20 urtavlor och mängder av olika armband att välja mellan. På Samsungs webbplats är det enkelt att designa sin egen personliga variant av Galaxy Watch3.

Vinner på 5G-utbyggnaden

Samsung Galaxy Watch3 är även en kraftfull klocka vad gäller både batteritid och minne. Den är 4G-kompatibel men vinner ändå på den 5G-utbyggnad som nu pågår runt om i landet.

– Befinner du dig på en ort med 5G så har även 4G-kapaciteten ökat med upp till 200 procent per basstation. Det ger en stor skillnad i responsen och hastigheten i alla funktioner, förklarar Björn Lindberg, ansvarig för utbyggnaden av 5G-nätet hos Tele2.

Du kan även koppla din Galaxy Watch3 till en mobil som är 5G-redo, exempelvis en Samsung S21 Galaxy, och på så sätt dra fördel av den nya 5G-kapaciteten. 

Så här långt är det nya 5G-nätet utbyggt i närmare 40 svenska städer och orter. Tele2s plan är att 99 procent av svenska folket ska ha tillgång till 5G-nätet i slutet av 2023. 

– Vi vill skynda på utbyggnaden så mycket som möjligt. Med 5G och snabbare svarstider samt hastigheter upp till 1 Gbit per sekund öppnar sig helt nya möjligheter, det är därför utvecklingen den här gången är mycket mer intressant och drivet av företagsmarknaden, säger Björn Lindberg.


EXTERN LÄNK: Läs mer om Tele 2 5G 


*Smartklockan måste först kalibreras med hjälp av en traditionell blodtrycksmätare som placeras runt armen. När kalibreringen är klar kan blodtrycket mätas närsomhelst. För bibehållen precision i mätningen måste enheten kalibreras minst var fjärde vecka.

*Användare bör mäta sitt blodtryck vid vila, precis som vid traditionell blodtrycksmätning med manchett. Blodtrycksmätningen eller Samsung Health Monitor-appen kan inte diagnostisera högt blodtryck, andra tillstånd eller kontrollera tecken på hjärtinfarkt. Det är inte tänkt att ersätta traditionella diagnos- eller behandlingsmetoder av kvalificerad vårdpersonal.

*EKG-mätningen eller Samsung Health Monitor-appen letar aldrig efter tecken på hjärtinfarkt eller hjärtattack. De är inte avsedda att ersätta traditionella metoder för diagnos eller behandling.