ANNONSInnehåll från Samsung Galaxy

Här är nya telefonen med stor, vikbar skärm

Samsungs telefoner med vikbara skärmar går nu in i sin tredje generation när nya Galaxy Z Fold3 släpps över hela världen. Här är några av de nya funktionerna och tipsen.

– Det är glädjande att vi nu mognar hela segmentet för telefoner med vikbara skärmar med en hel del ny innovation, säger Oskar Smedstad, nordisk produktchef på Samsung.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Galaxy Z Fold 3 


Samsung har en lång och framgångsrik historia av att utveckla nya typer av mobiltelefoner. De senaste åren har en stor del av utvecklingen fokuserats på telefoner med vikbar skärm som gör det möjligt att anpassa skärmens storlek efter behov. 

– Den här typen av telefoner har tidigare mest köpts av riktigt mobilintresserade personer som vill ha det absolut senaste. Men nu märks det att tekniken hunnit ifatt marknaden så den tredje generationens telefoner med vikbar skärm som kommer nu från Samsung kommer slå igenom brett, säger Björn Lindberg, täckningsexpert på Tele2.

Två telefoner lanseras samtidigt. Galaxy Z Flip3 är den mindre varianten, helt ihopfälld blir den liten och nästan kvadratisk, men fullt utvikt får du en skärm på 6,7”. Störst i klassen är Galaxy Z Fold3 som utfälld påminner mer om en surfplatta i storlek med en skärm på hela 7,6”. Även skärmen på utsidan är rejält stor: 6,2”.

– Stora skärmar i smidigt format ger otroligt många nya möjligheter för konsumenten. Att kunna använda den stora skärmen för videosamtal, streaming eller annat men ändå kunna vika ihop den och stoppa ner telefonen enkelt i fickan tror vi är framtiden, säger Oskar Smedstad. 


Dubbla skärmar för multitasking

Galaxy Z Fold3 utmanar definitionen för vad en telefon kan göra och suddar allt mer ut gränserna mellan telefon, surfplatta och laptop. De dubbla skärmarna, tillsammans med möjligheten att utföra flera sysslor samtidigt, gör den till ett kraftfullt arbetsredskap och mångsidig kompanjon i vardagen. 

Upp till tre appar kan öppnas på huvudskärmen med delad skärm och ytterligare fem appar öppnas med popup-vy för totalt åtta appar. Det innebär till exempel att du i samma vy, förutsatt att de specifika apparna tillåter det, kan ha ett videomöte samtidigt som du antecknar i en annan app och letar information online i webbläsaren.

– Z Fold3 riktar in sig mot konsumenter som tycker att det är viktigt med produktivitet och kreativitet och att ha en telefon som maximerar detta, genom att man drar nytta av möjligheterna med den väldigt stora skärmen, säger Oskar Smedstad.

För första gången finns nu även S Pen Fold edition eller S Pen Pro (som säljs separat) som kan användas på Samsungs vikbara telefoner i form av Fold3. Om telefonen viks ut i det som kallas Flex Mode kan den dessutom stå upp själv på bordet och ge händerna fria till annat.


Stor, hållbar och vattentålig*

Samsung har förfinat tekniken för att tillverka vikbara skärmar vilket gör att Galaxy Z Fold 3:s ljusstarka Inflinity Flex-skärm inte har något som stör tittarupplevelsen. Kameran på insidan, som ibland kan kännas som ett störningsmoment, har placerats under själva skärmen för att inte påverka användarkänslan.

Vikbara telefoner ger förstås ett yttre skydd i sig när de viks ihop, men utöver det är Galaxy Z Fold3 Samsungs första vattentåliga* vikbara mobil. Den yttre skärmen och baksidesglaset i Gorilla Glass Victus är utformat för att klara ett fall på upp till 2 meter – och mer reptåligt än tidigare modeller.**


EXTERN LÄNK: Samsung Galaxy Z Fold3 – med dubbla skärmar för multitasking *IPX8-klassificering, baserat på testförhållanden för nedsänkning i upp till 1,5 meter sötvatten i upp till 30 minuter. Rekommenderas inte för strand- eller poolanvändning. Inte dammavvisande.

** Yttre design kan variera beroende på land.