Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Prime Video

Här utmanas komikern Edvin Törnblom i Alex och Sigges nya podd

Hur påfrestande är det att bli instängd med ett gäng andra komiker utan att få skratta? Det kan du se i den nya serien ”LOL: Skrattar bäst som skrattar sist”.

– Det var panikartat att inte få skratta, säger Edvin Törnblom som gästar podden ”Prime Video Talks by Alex & Sigge”.

EXTERN LÄNK: Se ”LOL: Skrattar bäst som skrattar sist” och Prime Videos utbud här.


Att hålla sig för skratt är inte lätt, speciellt inte om du tar in tio av Sveriges mest kända komiker under samma tak. I det nya humorprogrammet ”LOL: Skrattar bäst som skrattar sist”, som du exklusivt kan se på Prime Video, blir komikerna inlåsta i ett rum. Den enda regeln? Du får inte skratta, för då åker du ut. På spel står 500 000 kronor som vinnaren får skänka till en valfri välgörenhetsorganisation.

Skådespelerskan Eva Röse programleder och behöver som tur inte hålla sig för skratt. Desto svårare är det för de tävlande Robert Gustafsson, Per Andersson, Anders ”Ankan” Johansson, Anders Jansson, Clara Henry, Sussie Eriksson, Vanna Rosenberg, Edvin Törnblom, Louise Nordahl och Özz Nûjen. 

Eva Röse, programledare.

Utmanas i Alex och Sigges nya podd

Inspelningen, som varade under ungefär sex timmar, var påfrestande för många. Edvin Törnblom, som driver podcasten ”Ursäkta” med poddkollegan Johanna Nordström tänkte först att det skulle gå enkelt.

– Man tänker: ”Det här går väl bra”, men det var fett svårt att hålla sig och det är det jag tycker är det roligaste att se, säger han i podden ”Prime Video Talks by Alex & Sigge” där de djupdyker i allt som har med serier och film att göra.

Kasta tårtor eller dra vitsar – i humorprogrammet är allt tillåtet och det finns även två jokerkort som deltagarna kan nyttja i tävlingen. Det svarta jokerkortet innebär att man kan dela ut en utmaning till en av de andra deltagarna. Med det andra kortet, som man själv kan dra, behöver alla ge sin fulla uppmärksamhet till just den deltagaren.

– Till exempel kunde det stå att en person ska jonglera och då var hela gänget tvungen att stå och titta på den personen, förklarar Edvin Törnblom.

Han fortsätter:

– När man skrattade var det aldrig i en situation då man trodde att man skulle skratta. 

Man tänker att man så lätt ska kunna skydda sig eller gå iväg, men plötsligt kom bara skratt!

I podden ”Prime Video Talks by Alex & Sigge” utmanar Alex och Sigge TV-aktuella Edvin Törnblom och försöker få honom att fnissa, men det är mest podd-duon som viker sig av skratt.

– Du har varit med i LOL så du är helt immun! säger Sigge och skrattar.


EXTERN LÄNK: Lyssna på ”Prime Video Talks by Alex & Sigge”. 


I podden med Alex och Sigge kan du höra kända profiler som medverkar i några av Prime Videos nya TV-serier. Totalt släpps tio avsnitt – lyssna där poddar finns.

De senaste avsnitten av ”Prime Video Talks by Alex & Sigge”:

– Good Luck Guys och fantasy med Kodjo Akolor 

– TV-serier och reality med Amanda Schulman

– LOL med Edvin Törnblom

– Rom-Coms med Michaela Hamilton

– Youtube, pranks och ÄGD med Anis Don Demina

– TV-sport och All or Nothing med Jonas Olsson

– Komedi och Toppen med Daniel Hallberg