Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från PriceRunner

Så får du koll på ditt hem – direkt i mobilen

Intresset för smarta hemprodukter ökar snabbt i Sverige.

Det visar en sammanställning från prisjämförelsetjänsten PriceRunner. 

– Bara den senaste månaden har antalet sökningar på smarta hemprodukter ökat med 108 procent, säger Martin Andersen, Head of Merchants för PriceRunner. 

EXTERN LÄNK: Smarta nyheter för ditt hem – läs mer här 


Svenskarna har fått upp ögonen för lösningar som kan göra vardagen både enklare och mer bekväm. Det visar antalet sökningar på PriceRunner, som är Sveriges största hemsida för produktjämförelser med 2,8 miljoner produkter från 7 400 butiker. 

– 2020 var ett rekordår när det gäller produkter som har med hemmet att göra. Och bara den senaste månaden har antalet sökningar på smarta hemprodukter ökat med hela 108 procent, jämfört med 2019. Det tyder på ett mycket stort intresse hos svenskarna, säger Martin Andersen, Head of Merchants för PriceRunner. 

Det är framför allt smarta högtalare och smart belysning som svenskarna söker efter, men även övervakningskameror, videodörrklockor och andra säkerhetsprodukter är populära.

Google ökar försäljningen

En milstolpe för de nya hemprodukterna var när Google lanserade sin röststyrda högtalare Google Home 2018. Nu planerar företaget att lansera fler spännande nyheter till hemmet under hösten, bland annat den nya övervakningskameran Google Nest Cam och den batteridrivna videodörrklockan Google Nest Doorbell. Med hjälp av den är det möjligt att se direkt i telefonen vem som ringer på dörren, så att du inte missar ett besök eller en hemleverans. 

Via Google Home-appen kan man dessutom skrämma bort oinbjudna gäster – både högtalare och mikrofon finns kopplade till kameran.  

De här två nyheterna kostar mindre än sina föregångare i Googles populära Nest-serie. Det är en plug & play-lösning, där produkterna är både trådlösa och batteridrivna, vilket gör att man varken behöver sladdar eller stickkontakter för att kunna använda dem.

– Det som är grejen med de populära smarta hemprodukterna är just att svenskarna gärna vill ha prylar som gör vardagen intelligent, trygg och bekväm, och som dessutom är enkla att både installera och använda, säger Martin Andersen från PriceRunner om de trendiga produkterna. 


EXTERN LÄNK: Här hittar du nyheterna från Google!