Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Partytajm

Framgångsreceptet: Bli en mästerbagare hemma

Recept och råvaror i all ära – för att bli en hemmabagare av rang finns många hjälpmedel. Här är tipsen som förvandlar dina bakverk till mästerverk – som gör succé i sociala medier.

Ta dina bakverk till en ny nivå med dekorationer från Partytajm.se

Tips #1: Använd ätbara dekorationer

Det primära är såklart att bakverken ska smaka gott, men man ska inte underskatta vikten av deras utseende. Roligast blir det såklart om man kan äta hela bakverket, utan att behöva plocka bort någon dekoration. Det finns mycket mer än strössel, kristyr och karamellfärg, även om dessa också är guld värda i baket. Candy melts är små sockerkulor i olika färger som när de smälts ner till flytande form kan användas för att skapa mönster och bakgrunder på dina kakkreationer. Prova även färdiga, formgjutna blom- och djurfigurer.

Tips #2: Se över din utrustning

Skapa förutsättningar för dig själv att lyckas med bakverken. Med ett brett utbud av tillbehör ökar chanserna till ett lyckat bak och på samma gång möjligheterna till kreativa infall i köket. Bra bunkar, vispar, kavlar och formar är självklara måsten. Men tänk dig vad du skulle kunna skapa med tillgång till silikonformar gjutna som hela alfabetet eller en specialspritser i tre olika färger.

Tips #3: Kakform efter kalas

Babybody- och nappflaskformar till babyshowern. Fjärilsformar till vårkalaset. Spökformar till Halloween. Snöflingeformar till adventsfikat. Det finns en kakform för varje tillfälle. Dekorera kakorna med fin och färgglad kristyr – och du har en succé i sociala medier.

Tips #4: Ätbara bilder

Tårtbilder är ett uppskattat inslag på många barnkalas. Den ätbar bilden är gjord av socker och läggs på födelsedagstårtan. Barnen blir ofta förvånade när det går upp för dom att de kan äta fotbollsplanen, enhörningen, seriefiguren eller vad nu din tårtbild föreställer.

Tips #5: Fat och dekorationer

Stora tårtfat, muffinsställningar i flera våningar och dekorationer som flaggor eller små "It's a girl"-skyltar på babyshowern ger det där lilla extra till både bakverken och kalaset.

Tips #6: Konsten att ta bakbilder

Färgglada bakverk är uppskattade inslag i sociala medier. Här är några enkla knep för att lyckas med dina bilder.

Ljuset: Solljus är det bästa ljuset för matfoto. Ta dina bilder nära ett fönster – eller rent av utomhus om vädret tillåter.

Omgivning och vinkel: Motiven blir ofta bättre ju färre element som syns i bild. Tänk på att ha en så ren bakgrund som möjligt, gärna i enhetliga färger eller naturmaterial. I matsammanhang är det populärt att ta bilden rakt ovanifrån, i så kallad "tabletop". Addera naturnära element som blommor eller blad som matchar bakverken i färg.

Överblick och detaljer: Har du gjort ett helt kakbord, ta först en överblicksbild och gå sedan närmare för detaljbilder på varje skapelse. Det är kul med oväntade detaljer: en liten hand som kommer in från sidan eller kanske en halvt uppäten kaka mitt i samlingen.

Tips #7: Handla allt på samma ställe

På Partytajm.se finns allt du behöver för att lyckas med baket. Den nätbaserade partyaffären startades med visionen att underlätta för alla som ska arrangera ett kalas. Med de över 5 500 produkterna finns garanterat bakprylarna du behöver – i vilket syfte du än bakar.

Hitta ätbara dekorationer, tillbehör och fina formar hos Partytajm.se