Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Partytajm

Detaljerna som lyfter festen, middagen och vardagen till nästa nivå

Dekoration, mat och musik. Vägen till en lyckad fest – eller en guldkant på vardagen – går genom detaljerna. Här är åtta tips för att hitta rätt.

Extern länk: Lyft ditt hem med hjälp av fina dekorationer – här hittar du allt du behöver

Planera festen – vad är det för tillställning?

Så du har bestämt dig för att bjuda in till kalas, kul! Sätt dig med penna och papper och skriv ner vad du vill åstadkomma med din bjudning. Bestäm ett kul tema, skriv en gästlista, gör en budget och en "att göra"-lista. Även den minsta middagsbjudning kan nå nya höjder om den planeras noga.

Bjud in med stil

Det är praktiskt att bjuda in sina gäster via en gruppchatt i sociala medier. Och i många fall är det såklart även det allra bästa sättet. Men om du verkligen vill att dina gäster ska känna sig speciella – tänk utanför boxen. Kanske kan du skicka en handskriven inbjudan per post eller mejla ut en inspelad ljudfil eller video. Avslöja något om vad du planerar men ge inte bort alla detaljer. Allt för att väcka nyfikenhet.

Tänk igenom maten

Att bjuda på middag är härligt men är också en omfattande uppgift. Om du misstänker att maten kommer att ta för mycket av ditt fokus från festen, delegera uppgiften. Sen kan man faktiskt beställa färdig mat till alla utan att det behöver kosta mycket. Ett pizzabud kan göra succé.

Möblera efter situationen

Kommer det många som inte känner varandra? Skapa naturliga mingelzoner med ett ståbord här och en spontan sittgrupp där.
Vill du att folk ska dansa? Flytta undan vardagsrumsbordet.
Barnkalas? Kanske flytta den dyra vasen på golvet.
Med liten ansträngning går det att optimera hemmet för situationens bästa.

Sociala medier-succé

Med några enkla knep kan du se till att din tillställning förevigas ordentligt.
– Hitta #hashtagen. Skapa en hashtag för din fest och kolla så att den inte redan har använts. Se sedan till att göra alla medvetna om den.
– Framkalla fototillfällen. Det krävs bara lite färgglatt papper och tejp för att skapa en kul fond för gästerna att fotograferas emot.
– Anlita en fotograf. Det kan vara ett yngre syskon eller någon annan i din närhet med en konstnärlig ådra som utrustad med en systemkamera får uppdraget att föreviga kvällen.

Pynta som ett proffs

Dekorationerna gör festen. Det kan knappt bli för mycket ballonger, girlanger, vimplar eller draperier. En nyckel till att förstärka intrycket är att dimma ner ljuset runt omkring dina dekorationer och rikta punktbelysning mot till exempel de finaste bokstavsballongerna. Underlätta för dig själv genom att beställa hem dina dekorationer på nätet. Gå in på Partytajm.se, och lägg vad du behöver i varukorgen och få allt skickat till ditt närmaste Schenkerombud. Med 5 500 festartiklar i sortimentet har Partytajm.se allt som behövs för festen.

Gör en spellista

Musiken sätter stämningen och bör även den planeras noga. Gör en spellista som börjar lugnt och sedan gradvis ökar i intensitet och volym under kvällen (men tänk på grannarna).

Tacka för senast

Ett personligt tackkort är alltid uppskattat.

...och det måste inte vara till fest!
Kom ihåg att man inte heller måste ställa till med en stor fest för att dekorera sitt hem. Med en extra fin dukning, girlanger, blommor och årstidsrelaterat pynt i de olika rummen får du guldkant på hemmet varje dag, inte bara till högtid eller fest.


Extern länk: Dekorera till fest? Du hittar ett brett och varierat utbud hos Partytajm.se