Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Partytajm

Checklista: Allt du behöver fixa inför bröllopsfesten

Något gammalt, något nytt, något lånat, något blått – men tyvärr också ofta något bortglömt. Nej, så vill vi inte ha det.
Här är checklistan för kvällen du aldrig glömmer – din egen bröllopsfest.

Extern länk: Hitta alla bröllopsdekorationer hos Partytajm.se

Det är dagen med stort D, följd av kvällen med stort K. Ditt bröllop ska vara en härlig stund i kärlekens tecken, befriad från måsten och stress. Men det är såklart mycket som ska fixas och i allt planerande är det lätt att missa något. Här är några områden som lätt glöms bort.

Boka och bjud in tidigt

När datum för bröllopet väl är satt – bestäm vilket typ av bröllop ni vill ha, var någonstans och hur stort. Boka alla lokaler som krävs i god tid – framför allt om ni gifter er i juni, juli eller augusti. Samma sak gäller för inbjudningar, ju tidigare de skickas desto bättre.

Nyckelpersoner

Vilka kommer att spela nyckelroller under eran dag, förutom ni själva? Prata med nära släktingar och vänner så de är förberedda på den roll ni vill att de ska ha. Ha en plan B, även en toastmaster kan bli sjuk.

Kläder och ringar

Prova olika typer av klänningar för att se vad som känns bäst. Här är det bra att vara ute i god tid, åtta–tio månader i förväg så att man är helt säker på att man får sin önskade klänning och att den hinner anpassas ordentligt. Man vill inte hamna i situationen att man måste välja något som inte känns bra. Börja titta på ringar tre–fyra månader i förväg, och beställ så att de är graverade och klara ett par veckor före vigseln.

Transporter

Kolla upp om ni måste boka transport mellan kyrkan och festlokalen. Och om det är promenadavstånd, finns äldre gäster som kanske inte orkar gå hela vägen?

Blommor

Brudbuketten är bara ett av många blomsterarrangemang under bröllopsdagen. Ta gärna hjälp av en florist att dekorera med blommor, men kom ihåg att det kan vara trevligt att göra vissa saker själva. En personlig prägel förmedlar känslan av äkthet – det gäller hela bröllopet.

Förbered festlokalen

Intim eller stor tillställning? Ljus eller mörk lokal? Är det fokus på middag eller fest, eller kanske båda? Det är ni som brudpar som väljer hur bröllopskvällen ska vara. Hur ni än gör – låt bröllopets tema gå hand i hand med dekorationer, färger, blommor och mat, allt för en sammanhängande känsla.

Detaljerna

När ni bokat festlokalen – åk dit och visualisera hur ni vill att er kväll ska bli. Gör en planskiss och skriv en att göra-lista. Det finns många företag som hjälper till med att ställa i ordning och dekorera lokalen, men det kan bli mer personligt om man gör det själv. Ska man köpa dekorationer är det en bra idé att vända sig till Partytajm.se, en webbhandel med över 5 500 festartiklar. Här finns mängder av bröllopsdekorationer som med största sannolikhet passar det valda temat för kvällen. I lugn och ro kan ni bestämma och beställa era dekorationer, snabbt och smidigt hemifrån.

Fototillfällen

Se till att det blir finns många fototillfällen under kvällen. Att ställa iordning en fond eller fotobås för "röda mattan"-känsla är ofta uppskattat. Om bröllopsfotografen medverkar under kvällen blir resultatet ofta bättre än om man förlitar sig på sina gäster att föreviga festen.

Extern länk: Planerar du ditt bröllop? Hitta alla dekorationer till festen hos Partytajm.se