Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Nowo

No Worries – kortet som bygger din pension

Sparappen NOWO hjälper dig att handla smart – samtidigt som du sparar inför framtiden.
NOWO:s vd Rutger Selin förklarar hur det fungerar.

Så fungerar NOWO Mastercard

Vi är många som behöver spara mer långsiktigt för att trygga vår framtida pension. Tyvärr faller ofta de fina föresatserna på att man behöver sätta av ett fast belopp varje månad, eller på att det helt enkelt inte blir av.

Den svenska sparappen NOWO har valt en annan väg. Genom att använda NOWO Mastercard sparar man automatiskt när man handlar.

– Många undersökningar visar att det finns en pensionsoro hos svenska folket. Bilden av hur mycket vi förväntar oss att få i pension skiljer sig från den faktiska pensionen. Många hoppas på runt 75–80 procent av sin slutlön, när det i själva verket handlar om runt 50 procent för de allra flesta. Skillnaden för den som blir pensionär blir därför förstås väldigt stor, säger Rutger Selin, vd för NOWO.

Ingen oro – No Worries

Namnet är en förkortning för No Worries. Och det är exakt vad NOWO står för; att ingjuta hopp i svenskarnas långsiktiga sparande och en skön känsla när man tänker på pensionen.

– Vi har ett uppenbart pensionsproblem i Sverige som våra politiker har misslyckats med att lösa, vilket resulterar i att många väljer att inte spara. Vi på NOWO vill hjälpa svenska folket till en drägligare pension.

Inget krångel

Rutger Selin påpekar att många tycker att sparandet till pensionen är krångligt. Därför vill NOWO göra själva sparandet så smidigt som möjligt.

– Vårt mål är att det ska vara enkelt att spara i vardagen. Du kommer igång och blir medlem kostnadsfritt på mindre än tre minuter. I appen kan du enkelt ansöka om det kostnadsfria NOWO Mastercard. Kortet har en inbyggd autospar-funktion där man automatiskt sparar en procentsats varje gång man handlar. Sparandet förs automatiskt över till ditt fondkonto – ett sparande anpassat till din ekonomi och konsumtion.

NOWO Mastercard har ingen årsavgift och reseförsäkring ingår om man köper 75 % av resan med kortet. Dessutom har man alltid upp till 60 dagars kostnadsfri kredit.

– På så sätt kan många fler börja bygga upp en bra grund för sin framtid – utan att det vare sig ska behöva kosta för mycket eller vara svårt, avslutar Rutger Selin.

Ladda ner NOWO-appen och läs mer om olika sätt att spara:

Appstore

Google Play


Alla investeringar är förenade med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i en fond kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. För det fall Du önskar investera i fonden finns information i form av faktablad och informationsbroschyr att tillgå på fondbolagets hemsida: www.tellusfonder.se.

Kreditgivaren av NOWO Mastercard är Resurs Bank AB. Vid ett kreditbelopp om 30 000 kr med en rörlig årsränta om f.n. 14,36 % och en delbetalningstid om 10 månader uppgår den effektiva räntan till 16,58 %. Standardiserad konsumentkreditinformation hittar du här.