Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från NOA Gallery

Sätt färg på väggarna med lekfulla konsten

"Dreamers" och "Scarlett" av Lisa Rinnevuo, Noagallery.se.Foto: Martin Cederblad Styling Maria Nordin
"Oftast när jag skapar gör jag det väldigt fritt utan någon skiss eller plan."Foto: Cornelia Nordström
"Jag vill förmedla nån form av glädje, kärlek och pepp."Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Konstnären Lisa Rinnevuos färgstarka motiv passar fint in i den skandinaviska stilen och ger en välkommen färgklick i lite mer avskalade hem. 

– Jag ser det som min uppgift att sprida kärlek och glädje.

Se fler favoriter här

 

Lisa Rinnevuo kom in på yrket av en slump och började måla först när en vän uppmanade henne att köpa lite färg och testa. Lisa provade och blev fast. Hennes konstnärsskap växte fram.

Det var när Lisa Rinnevuo ställde ut sin konst på ett kafé i Stockholm som karriären tog fart. En gallerist fastnade för hennes målningar och bad om Lisas nummer. I dag är hon yrkesverksam konstnär på heltid.

"Färgsprakande bilder med fina, starka budskap"

Hennes skapandeprocess är ganska fri, hon hör inte till de konstnärer som lägger massor av tid på arbete med skisser innan hon börjar måla eller med en förutbestämd idé.

– Oftast när jag skapar gör jag det väldigt fritt utan någon skiss eller plan. Det brukar bli bäst då, säger Lisa Rinnevuo.

– Med "Dreamers" och "Scarlett" hade jag en tanke om att göra två färgsprakande bilder med fina, starka budskap. Och jag hade en idé om att de skulle funka tillsammans.

Vad vill du förmedla med din konst?

– Det är olika i olika perioder, som det mesta här i livet. Men det genomgående är att förmedla nån form av glädje, kärlek och pepp. Jag tycker det är viktigt att man är snäll mot varandra.

Är texterna i dina verk, ett ytterligare sätt att lyckas med det? Som en förstärkning för att förtydliga det du vill förmedla?

– Precis så! För mig är texten lika viktig som motivet i mina verk. Oftast är det positiva budskap, peppande ord och fraser som jag, precis som alla andra behöver påminnas om.

Budskapen och bilderna är lika viktiga

Den snirkliga texten bildar ett mönster, det är inte alltid det går att se vad det står.

– Inte ens jag ser exakt vad det står ibland! Från början var texterna mer som ett extra inslag men med tiden har budskapen blivit allt viktigare.

Vad inspireras du själv av?

– För mig är inspiration mer en sinnesstämning eller en känsla än en specifik grej. Inspiration i sig kan man ju få från allt, bara man är på det humöret, tänker jag! Sen är det olika vad som tilltalar betraktaren, vissa går enbart efter bilden medan andra tar till sig texten. Jag gillar det, att båda delarna är olika tilltalande för olika personer.

Se alla tavlor av Lisa Rinnevuo

Mer inspiration till tavelväggen