Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från NOA Gallery

Hans originalfoton av Greta Garbo blir exklusiv konst

<p>"Min konst är en kärleksfull hyllning till Greta Garbo", säger Lars Nordin.<br></p>Foto: Christian Örnberg
<p>Motiven "Me and Clark Gable" och "1931" är två av fyra nya verk ur kollektionen "Garbo by Nordin".<br></p>

Nu hyllas Greta Garbo med nya kollektionen "Garbo by Nordin".

Fyra verk där unika originalbilder på Hollywood-stjärnan blandas med illustrationer och fragment av hennes exklusiva autograf.

De grafiska bladen är numrerade och signerade och finns bara hos NOA Gallery.

Fyra nya motiv! Se alla konstverk i exklusiva kollektionen

Konstnären och kreatören Lars Nordin har troligen världens största privata samling med originalfoton av Greta Garbo. Här ingår bilder av Hollywood-fotografer som Ruth Harriet Louise och Clarence Sinclair Bull – två av få personer som tilläts komma filmstjärnan nära. Originalfotona visades under sommaren 2016 på Fotografiska; "Bilden av Garbo" – en utställning som gjorde stor succé.

Dessutom har Lars Nordin Greta Garbos autograf, vilken räknas som 1900-talets i särklass svåraste namnteckning att få tag på:

– Hon skrev aldrig autografer, inte ens till sina närmaste. Ingen vet varför.

Använder fragment av Greta Garbos autograf

Nu släpper NOA Gallery fyra verk ur kollektionen "Garbo by Nordin".
En kärleksfull hyllning till Greta Garbo och fotograferna som plåtade henne. Konst i mixed media där originalfoton på Greta Garbo ofta blandas med hennes exklusiva autograf.

– Jag använder mina originalbilder på Garbo och hennes handskrivna brev som en del i min konstproduktion. Jag blandar alltid in material som jag själv har gjort för att skapa en ny kontext. Med egna målningar, foton och illustrationer byggs bilderna upp. Och jag gillar att ta med fragment av originalautografen, eftersom jag äger den! 

Fantastiska konsten som lyfter ditt hem