Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Mooova

Krångliga transporter kan stoppa second hand-köp

Second hand är hetare än någonsin. Mycket tack vare smarta marknadsplatser på nätet. Däremot upplever många att transporten är ett problem. Lugn bara lugn, det finns hjälp att få. 

EXTERN LÄNK: Ingen bil? Så får du hem dina saker ändå! 


Hela 87 procent har velat handla begagnat under det senaste året, men i slutändan köpt nytt istället. Detta enbart på grund av krånglet med att få hem sakerna. Det visar undersökning som leveranstjänsteföretaget Mooova har gjort. 

– Många upplever att det är för mycket jobb med att själva sköta transporten. Det är inte bara besvärligt om du själv saknar bil. Det tar också tid och är ofta tungt att bära, säger Erik Yun Zhang, grundare av Mooova. 


Flytta, skicka, hämta 

Mooova är en app som gör det enkelt att flytta, skicka och hämta saker. Det är din personliga leveransapp. Ungefär som app-taxi, men för saker istället för människor.

– Vi flyttar det du inte orkar – allt mellan sängar och trädgårdsmöbler – och vi har gjort tjänsten så enkel och transparent som det bara går. Du fotograferar det du vill skicka, till exempel en vintage-soffa eller en begagnad TV, och sätter själv ett pris för transporten. Om priset är rimligt får du snabbt napp och leveransen är klar inom en, två timmar.

– Våra moovers fotograferar både vid upphämtning och leverans. På så vis blir hela processen helt transparent.  

Det är inte bara smidigt, snabbt och enkelt. Det är dessutom ett billigt sätt att transportera saker. 

– Våra mooovers är också professionella förare – från olika taxi-, bud- och flyttfirmor. Vi har även cykelbud för att kunna transportera mindre saker inom tullarna. 


Hänger på begagnat-trenden

Trenden att handla begagnat är i dag på starkt uppåtgående. Orsaken är att det är billigare, men också att det spar på miljön. Många vill dessutom ha saker som är mer personliga och inte massproducerade. Även företag köper second hand-möbler när de inreder sina kontor.

– Självklart vill vi uppmuntra och bidra till den trenden, säger Erik Yun Zhang,

Men det är naturligtvis inte bara begagnade möbler som Mooova transporterar – utan allt från barnvagnar och babytillbehör, matkassar och mindre saker som nycklar, mobilladdare eller middagsmat från favoritrestaurangen inne i stan. 

– Många utnyttjar dessutom tjänsten ”Köp åt mig”. Den innebär att vi på Mooova både köper varor, till exempel från möbelvaruhus eller byggmarknader, och levererar dem. Köparen spar inte bara tid utan slipper även ge sig ut i handeln nu under pandemin. 


EXTERN LÄNK: Så får du hjälp med det du inte orkar