Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Moank

Trött på storbankerna? Så får du lånevillkoren du förtjänar

Gustav Ek, vice VD och grundare på Moank.

Med Moanks unika analysverktyg får du bättre villkor på ditt privatlån.
– Vi vill hjälpa folk att få en stabilare ekonomi, säger Gustav Ek, grundare och vice VD på Moank.

EXTERN LÄNK: Få hjälp med lånet hos Moank

 

Storbankernas stela bedömningar gör att många inte får de lånevillkor som de inte förtjänar. Därför har uppstickaren Moank tagit fram unika tekniska lösningar som möjliggör en mer personlig bedömning.

– Vi försöker titta mer på individen och få en förståelse för den ekonomiska situationen. Våra analysverktyg ger oss djupare kunskap om varför man behöver ett lån och säkerställer också att man kan betala tillbaka. Våra rådgivare får en bredare bild av varje individ och kan därför hitta den lånelösningen som passar dig allra bäst, berättar Gustav Ek.

”Ger oss en fördel”

Där storbankerna ofta endast tittar på kreditupplysningen och inkomst har Moanks analys ofta en avgörande betydelse om lån ska beviljas eller inte:

– Grunden är förstås alltid kreditupplysningen och att det finns en inkomst. Men genom att göra en grundlig analys av bankkontodata kan vi upptäcka positiva, men i vissa fall också negativa, saker kring varje persons ekonomi. Vi kan exempelvis identifiera spelmissbruk och då kan vi förstås inte låna ut pengar, där har vi som kreditgivare ett samhällsansvar att säga nej.

Varför jobbar inte storbankerna på detta sätt, tror du?

– Det handlar om otroligt mycket data, där vi utvecklat system som kan hantera och förstå den datan. Storbankerna har inte prioriterat varken den tekniken eller den typen av kundkontakt, vilket ger oss en fördel när vi får en djupare inblick i individernas ekonomi.

Analyserar varje kund

Enligt Ek finns flera exempel på kunder som inte är välkomna hos storbanken – men som har goda möjligheter att få lån via Moank:

– Det kan vara allt från personer med tidigare betalningsanmärkning som idag har en ordnad ekonomi eller personer som bott utomlands och saknar deklarerad inkomst i Sverige under en längre period. Tack vare all den infon vi har tillgång till kan vi titta på den enskildes situation, ta en personlig kontakt och vägleda kunden till rätt lånelösning med så bra villkor som möjligt.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Moank-lånet här