Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Moank

Renovera – utan att det påverkar bolånet

Stora renoveringar kan lätt påverka amorteringskravet på bostadslånet.
Därför har bankutmanare Moank en unik lösning för hemmafixaren.
– Vi har ett större fokus på dig som individ, tar ett större ansvar för din ekonomi och kan därför erbjuda bättre villkor, säger Gustav Ek, grundare och vice VD.

EXTERN LÄNK: Få hjälp med lånet hos Moank – läs mer

I samband med renoveringar hemma är det vanligt att man ökar på sitt bolån för att kunna bekosta renoveringen. Men lånar man för mycket är risken stor att det påverkar storleken på amorteringen – trots att en renovering ökar värdet på bostaden.
– Behöver du exempelvis låna 100 000 kronor och redan har ett lån på bostaden på fyra miljoner kan det vara så att din månadsbetalning går upp på hela ditt bolån. Då kan det vara bättre att titta på andra typer av lån med fördelaktig ränta, säger Gustav Ek.

Ger attraktiva villkor

Ett sådant lån är Moank Lånet, ett privatlån upp till 600 000 kronor. Istället för att bostaden blir bankens säkerhet tittar Moank på din lön.
– Vi gör en analys av kundens bankkontodata vilket gör att vi kan få en helhetsbild utöver kreditupplysningen som gör att du kan få så attraktiva villkor som möjligt som är svåra att hitta någon annanstans.

"Påverkar inte varandra"

En stor fördel med att välja Moank Lånet är att det befintliga bolånet inte alls påverkas, menar Ek:
– De är helt separerade och påverkar inte varandra. Vårt lån har inget att göra med amorteringstakten på exempelvis bolånet.
Enligt dig, varför ska man välja Moank-lånet vid en renovering?
– Framförallt för att villkoren är så gynnsamma, du kan även välja en amorteringstakt som passar dig. Dessutom är själva ansökningsprocessen väldigt smidig och enkel. Vi hjälper kunden hela vägen att lösa sina lånebehov.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Moank-lånet här