Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Moank

Dags att bygga pool eller spabad? Tänk på det här

Det är många som drömmer om kritvita stränder, varma hav och paraplydrinkar. Samtidigt laddar vi inför ännu en tid på hemmaplan vilket innebär att allt fler väljer att investera i en pool eller spabad. Men innan du tar fram badkläderna finns det en del att tänka på. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Moanks personligt anpassade privatlån 


Rektangulär, rund, åttaformad eller en oval pool? En pool är en stor investering och det är viktigt att inte ha för bråttom. Det krävs en hel del planering innan du kan ta ditt första dopp. 


Här är 5 tips för dig som drömmer om en pool eller ett spabad


1. Skriv ner dina önskemål 

Skriv ner dina tankar och önskemål. Leta efter inspiration på nätet och spara bilder som inspiration. Ett spabad kräver inte lika mycket ingrepp på tomten, men det är också en stor investering som kräver planering. Om det är en pool du är ute efter finns det olika typer av pooler; som exempelvis glasfiber, plåt och trä. Vilken typ av pool du väljer påverkar vilken typ av markarbete du behöver göra. 

Släpp tanken på att bygga en pool på egen hand. Kontakta en poolexpert och boka in ett hembesök. De har koll på allt från elektricitet till poolskydd. I Sverige är en varm pool mer regel än undantag. Du får en längre badsäsong och du kan njuta av ett varmt bad även fast den svenska sommaren har gett upp. Med dagens smarta teknik är en pool inte dyr att värma upp. Men fundera över om den ska värmas med solceller eller en värmepump.  


2. Glöm inte pooltak

Eftersom vi bor i ett land med ostadigt väder är ett pooltak ett måste för alla som vill förlänga sommaren utomhus. Taket värmer även upp poolen när solen skiner och håller vattnet rent från insekter, löv och smuts. 


3. Låt en robot rengöra poolen

Varför ska du lägga flera timmar i veckan på att rengöra poolen manuellt när du kan använda tiden till att bada? Med en poolrobot behöver du bara lägga en halvtimme i veckan på skötsel. En renare pool behöver mindre kemikalier vilket är bra både för miljön och plånboken. Det finns dessutom robotar som städar både botten och väggar. 


4. Investera i framtiden 

Hur mycket pengar vill du lägga på en pool eller spabad? En pool kan kosta upp till 300 000 kronor medan ett spabad är betydligt billigare och kräver mindre arbete. Ett spabad kan du sänka ner i befintlig trall eller ställa på en trall eller på marken. Du kan också ha ett uppblåsbart spabad som är både billigare och lättare att placera på mindre eller befintliga ytor. Men om du inte kan tänka dig att leva utan simturen på morgonen är det bättre att bygga en bra pool som håller länge. Du kan även höja värdet på ditt hus genom att investera i en pool. 


5. Låna pengar 

Nu är du nästan i mål, men kanske inser att din budget inte kommer att täcka alla kostnader. Du behöver dock inte avstå från vare sig modell, funktion – eller poolvärme. Moank erbjuder privatlån utan krav på säkerhet. Istället baserar de utlåningen på din återbetalningsförmåga. Det innebär att du kan använda lånet till din drömpool eller spabad samtidigt som du slipper betala handpenning. 


EXTERN LÄNK: Läs mer om Moanks privatlån 


Moank. Human loans for humans

Moank vill bidra till en sund och ansvarsfull utlåning. Genom personlig kontakt och stöd genom hela processen tar de fram ett låneerbjudande anpassat för att skapa långsiktig ekonomisk trygghet för dig. Moank vet att vi människor har känslor, hopp och drömmar oavsett vart vi befinner oss i livet. De bryr oss om dig och din ekonomi. Därför säger de även nej ibland, om det skulle behövas. 

Låna mellan 25 000 – 600 000 kronor

Rörlig individuell ränta på mellan 3,9 – 14,95 procent 

395 kronor i uppläggningsavgift 

0 kr i aviavgift vid autogiro 

Löptid 1-15 år 


Grundkrav

Du måste vara minst 20 år gammal 

Folkbokförd i Sverige 

Ingen skuld hos Kronofogden senaste 12 månaderna

Inte fler än två allmänna betalningsanmärkningar 

Inkomst på över 150 000 per år 

Tips: Samla dina lån hos Moank

Flera lån och krediter hos olika långivare kan bli både rörigt och kostsamt. Nu kan du förbättra din privatekonomi genom att samla dina lån hos Moank med ett så kallat samlingslån. Moank går igenom din ekonomi och ser över vilka lån som är bäst lämpade att samla för att uppnå lägsta möjliga kostnad.