Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Mitsubishi

Modern pickup – bra val för familjen?

Arbetsbil eller familjebil?
När Mitsubishi lanserar en ny generation av sin pickup L200 har de antagit utmaningen att klara båda jobben.


EXTERN LÄNK: Mer om Sveriges nyaste pickup

Ena stunden tungt lastad på väg till jobb, andra stunden hämta barn på förskola eller storhandla inför helgen. På senare år har flera pickuper utvecklats från att vara rena arbetsredskap till att allt mer likna bekväma personbilar. I den här populära klassen tillhör Mitsubishi Motors en av de mest erfarna aktörerna. Redan 1978 lanserade det japanska bilföretaget L200. Modellen har sedan dess sålts i över 4,7 miljoner exemplar jorden runt.

Nu när den nya generationen av modellen är här har tillverkaren varit trogen grundkonceptet: det handlar fortfarande om en robust arbetsbil med bra lastmöjligheter och pålitlig fyrhjulsdrift. Men, modellen har också utvecklats på flera viktiga punkter och fungerar nu lika bra som familjebil.

Säkra och trygga bilresor

Mitsubishi L200 har fått nya säkerhetssystem för tryggare resor. Några exempel är kollisionsvarningssystem som automatiskt bromsar vid risk för kollision, dödavinkelvarnare med radar, varningssystem när bilen backar och sju krockkuddar som gör att alla färdas säkert samtidigt. 360-gradersvyn ser runtom hela bilen, även uppifrån, och gör parkeringen  enkel och säker. Dessutom är svängradien med sina 5,9 meter bäst i klassen.

Utrymmena i dubbelhytten har blivit ännu större. I den mest sålda versionen Double Cab med fyra dörrar finns nu gott om plats för alla som åker med i bilen. Baksätet är utrustat med USB-portar och spegling av mobilen via Apple Car Play och Android Auto är perfekt för att underhålla passagerare. L200 har fått förbättrad ljudisolering, och vibrationsdämpande material hjälper till att göra resorna tysta och bekväma.

Bekvämt och behagligt

Interiören har också utvecklats och håller nu samma klass som hos en bekväm personbil.  Sätena är ergonomiskt utformade med armstöd och fjädringen bak är förbättrad för att ge ytterligare behaglig tur, oavsett småvägar eller på motorväg.

Mitsubishi L200 är fyrhjulsdriven med systemet Super Select 4WD som ger föraren tillgång till flera olika lägen för optimal drivning. Bland annat finns här ett läge med diffspärr att användas för utmanande underlag*, som gör att L200 tar sig fram genom lera, snö, sand och branta backar. Oavsett årstid och väder.

Motorn i Mitsubishi L200 är en 2,2-liters turbodieselmotor på 150 hästkrafter som kombineras med en 6-stegad automatlåda och sportläge.

 

* Observera att körning i terräng med motordrivet fordon för annat ändamål än jordbruk eller skogsbruk enligt terrängkörningslagen är förbjuden.


EXTERN LÄNK: Mer om Sveriges nyaste pickup