Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
ANNONS Innehåll från Mercedes

Nya ”superkombin” får teknik från lyxlimousin

V-Klass är det största personbilen någonsin från Mercedes-Benz.
Nu uppdateras modellen på flera viktiga punkter, bland annat med ny säkerhetsteknik, ny design och nya motorer.

Dessutom får nya V-Klass komfortutrustning som tidigare bara funnits i lyxlimousinen S-Klass.

LÄS MER OM NYA V-KLASS

Mercedes-Benz V-Klass väckte stor uppmärksamhet när den lanserades. Med upp till 8 sittplatser och en totallängd på 5 370 millimeter i den extralånga versionen är detta en sällsynt rymlig modell. Samtidigt har många fått uppleva att den är lika smidig att köra och minst lika bekväm att resa i som tillverkarens övriga personbilsmodeller.

Nu uppdateras Mercedes-Benz V-Klass på en rad viktiga punkter. På utsidan har V-Klass fått en ansiktslyftning med bland annat en ny front och ett flertal andra nya designelement. V-Klass finns nu också i utförandet AMG-line med detaljer som diamantgrill och 19-tums fälgar.

Nya säkerhetssystem

De största nyheterna finns dock på insidan. Mercedes-Benz V-Klass fick det högsta säkerhetsbetyget 5 stjärnor när det testades av Euro Ncap och till modellen finns ett stort antal effektiva hjälpsystem tillgängliga. Några exempel är Aktiv Bromsassistent som reagerar på stillastående föremål och fotgängare. Här finns också Highbeam Assist Plus som fördelar ljusbilden så att LED-strålkastarna lyser med full styrka runt om mötande fordon utan att blända – och utan att man måste slå av helljuset.
Andra säkerhetsfunktioner är döda-vinkeln assistent och vägmärkesassistent som uppmärksammar föraren på bland annat hastighetsbegränsningar.

Nya motorer och fyrhjulsdrift

När nya V-Klass nu lanseras i Sverige kommer den med helt nya tvåliters fyrcylindriga motorn OM654 i effektklasserna 120kW, 140kW och 176kW som konstruerats för att vara både starka och bränsleeffektiva. V 250 d är på 140 kW/190 hästkrafter och 440 Newtonmeter och har en angiven förbrukning på mellan 5,9 och 6,3 liter per tio mils blandad körning beroende på hur bilen konfigurerats.

För V 300 d anges samma förbrukningssiffror, den har dock en effekt på hela 176 kW/239 hästkrafter och ett vridmoment på 500 Newtonmeter. Accelerationen 0–100 km/h tar bara 7,9 sekunder och toppfarten anges till 220 km/tim.
Båda motorerna går att kombinera med 4MATIC fyrhjulsdrift och i alla utföranden av nya V-Klass är den nioväxlade automatlådan 9G-TRONIC standardutrustning. V 220 d samt V 250 d är också godkända för miljöbränslet HVO.

Lyx från flaggskeppet S-Klass

Mercedes-Benz har alltid varit kända för att kunna erbjuda interiörer med hög premiumkänsla och komfort som få konkurrenter kan matcha. V-Klass är inget undantag utan har en både flexibel och elegant inredning med många praktiska funktioner och med tekniska lösningar som gör resorna ännu trevligare, till exempel går det att beställa V-Klass med bilvärldens största panoramatakfönster och tempererade och belysta mugghållare.

När nu nya V-Klass presenteras har Mercedes tagit det hela till ännu en nivå. Och man har hämtat inspiration från de lyxigaste versionerna av S-Klass. Den som beställer sin V-Klass med totalt sex sittplatser kan få nya lyxstolar i den främre baksätesraden. De går precis som i S-Klass att fälla bakåt helt för den som vill vila lite under resan. Här finns också möjlighet till både massage och klimatkontroll.

Nya Mercedes-Benz V-Klass finns nu att beställa i Sverige. Modellen finns med motoralternativen V 220d, V 250d och V 300d och i karosslängderna Kompakt, Lång och Extralång. När man beställer sin V-Klass kan man också välja att få den i tre olika utrustningsnivåer – från lyxigt till jättelyxigt: Standard, Avantgarde och Exclusive.
Nya Mercedes V-Klass kostar från 485 100 kronor, inklusive moms.

 

LÄS MER OM NYA V-KLASS