Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Mercedes

”Man måste testa själv för att förstå skillnaden”

Stabila vägegenskaper, riktig fyrhjulsdrift och komfort i toppklass.
Nu dessutom med en sexcylindrig motor och 7-stegad automatlåda.
Här är de viktigaste förklaringarna till att Mercedes-Benz X-Klass 350 d spelar i en helt egen division.

Testa själv –provkör Mercedes-Benz X-Klass 350 d

En pickup som klarar de tuffaste jobben och samtidigt bjuder på maximal komfort. Det var målet när Mercedes-Benz skapade X-Klass – världens första premium-pickup. Och när nu modellen har nått kunder över hela världen finns det många som kan vittna om att biltillverkaren lyckades.

Sofistikerad konstruktion

De flesta pickuper har fortfarande en enkel konstruktion med traditionella bladfjädrar. Det är en av förklaringarna till att så få pickup-modeller kan skryta med bra komfort. När Mercedes utvecklade X-Klass valde man en mer sofistikerad konstruktion.

– Mercedes-Benz satsade på att ha spiralfjädrar till alla hjul och dessutom en avancerad multilänkupphängning bak. Resultatet blev en överlägsen komfort samtidigt som X-Klass lastar upp till ett ton på flaket. Man måste testa själv för att verkligen förstå hur stor skillnaden är, säger Wiveka Andersen, produktspecialist Mercedes-Benz transportbilar.

Mercedes har också varit noga när de har arbetat med ljudisoleringen i nya X-Klass

– och det är viktigt om man tillbringar mycket tid i sin bil. X-Klass går tyst på vägen, även i höga hastigheter slipper man störas av onödigt buller från däcken eller av störande vindbrus.

Kraftfull dieselmotor med sex cylindrar

Mercedes-Benz X-Klass 350 d har en sexcylindrig modern dieselmotor på 258 hästkrafter och ett vridmoment på 550 Nm som levereras redan vid 1 400 varv per minut. Den Mercedeskonstruerade motorn gör X-Klass stark och bidrar samtidigt till en bra körupplevelse. 0–100 km/h klaras av på 7,9 sekunder och toppfarten anges till 205 km/h.

Den tre liter stora V6:an samverkar med en sjuväxlad automatlåda och den permanenta fyrhjulsdriften 4MATIC är standard. Här finns flera körlägen föroptimal framdrivning under alla förhållanden. I läget 4MATIC fördelas 60 procent av kraften till bakhjulen och 40 procent till framhjulen, något som ger en stabil gång. Här finns också ett 4H-läge för mer krävande underlag – och lågväxel för riktigt tuff terrängkörning. Mercedes-Benz X-Klass 350 d kan också utrustas med diffspärr på bakaxeln (tillval) för maximal framkomlighet i alla situationer.

Allt om Mercedes-Benz X-Klass 350 d – läs mer här!