Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Mercedes-Benz

Begagnat med nybilskänsla – så gör du en tryggare affär

En begagnad bil – med samma trygghet som en ny.

Det är grundtanken bakom satsningen Mercedes-Benz Certified Pre-owned.

– Varje begagnad Mercedes-Benz som certifieras är testad in i minsta detalj, säger Patrik Mårtensson, Specialist Used Cars på Mercedes-Benz Sverige.

EXTERN LÄNK: Testade och kontrollerade Mercedes-Benz – här hittar du din drömbil 


Mercedes-Benz Certified Pre-owned är ett program där begagnade bilar som säljs av tillverkarens agenter kvalitetssäkras. Fordon som är yngre än 6 år och har körts under 15 000 mil kan få en certifiering som bekräftar att de lever upp till Mercedes-Benz krav. Bilarna genomgår omfattande tester och kontrolleras i detalj, det handlar om områden som säkerhet, komfort, prestanda och utseende. 

Dessutom kontrolleras alltid bilens historik och tidigare dokumentation, såsom mätarställning och att bilen blivit servad enligt Mercedes-Benz rekommendationer. 


Finansiering, garanti och kompetent hjälp

Att finansiera en certifierad begagnad Mercedes-Benz är lika smidigt som när man väljer en ny bil. Med Billån+ Begagnad och/eller Leasing+ Begagnad kan man välja ett skräddarsytt finansieringsupplägg som passar de egna behoven, fram till 30 juni dessutom till specialränta på 3.45%.

En certifierad Mercedes utrustas också alltid med en garanti som gäller i 24 månader eller upp till 20 000 mil, beroende på vad som inträffar först. Garantin innebär att den nya ägaren får kompetent reparationsservice på en auktoriserad Mercedes-Benz verkstad om något problem mot förmodan skulle uppstå. Alltså samma trygghet som vid ett nybilsköp.

– Vi säkerställer också att enbart Mercedes-Benz originaldelar används vid eventuella reparationer. Det borgar för en fortsatt hög kvalitet och att varje Mercedes fortsätter att vara 100 procent Mercedes, säger Patrik Mårtensson. 


Lika länge ingår Mercedes-Benz Mobilo – en vägassistanstjänst som tillhandahålls över hela Europa. Om något oförutsett inträffar täcks alla eventuella kostnader för bärgning, reparationer, lånebil med mera. Efter två år förlängs vägassistanstjänsten upp till 30 år i samband med varje service som utförts av en MB-auktoriserad verkstad.


Bytesrätt i 14 dagar

Den som mot förmodan ångrar sitt bilköp har tack vare certifieringen full bytesrätt hos samma agent inom 14 dagar eller att bilen körts i maximalt 100 mil. Då finns möjlighet att byta till en likvärdig bil i samma eller i högre prisklass, i det senare fallet tillkommer kostnad för mellanskillnaden.


Mercedes-Benz har tusentals begagnade bilar till salu hos sina agenter runt om i landet.


EXTERN LÄNK: Hitta din agent – här finns din testade och kontrollerande Mercedes-Benz 


FAKTA: Så kan du finansiera din certifierade Mercedes-Benz

När du har valt din bil är det dags för finansiering. Genom Mercedes-Benz Finans kan du som Privatkund eller Företagskund komplettera ditt bilköp med en paketerad finanslösning. 

Du väljer vad som ingår i paketet, men varför inte göra det enkelt och välja allt. 

Med Billån+ Begagnad och/eller Leasing+ Begagnad kan du välja ett skräddarsytt finansieringsupplägg som passar just dina behov, dessutom ingår ett förmånligt serviceavtal som faktureras tillsammans med din finansieringslösning. Allt för att göra det så smidigt som möjligt. Slutligen kan du lägga till försäkring och få allt samlat på samma faktura.


Mellan 1 april – 30 juni 2021 erbjuder vi en specialränta på 3.45% när du väljer Billån+ Begagnad (för privatkunder) och Leasing+ Begagnad (företagskunder). Du får också 3 600 kr i rabatt på serviceavtalet. Hör med din Mercedes-Benz agent för mer information.