Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Medicheck

Så får du hjälp med din krånglande mage

Kroniska eller långvariga magproblem drabbar hundratusentals svenskar – men att få rätt diagnos kan vara svårt.
Här är kliniken där du får hjälp av erfarna läkare inom mag-tarmsjukdomar.
– Vi hjälper många patienter som har haft långvariga besvär men inte har fått rätt hjälp, säger Atrin Sahafi, specialistläkare inom mag-tarmsjukdomar och internmedicin på Magkliniken hos MediCheck.

LÄNK: Så kan du få hjälp på Magkliniken

 

Ungefär sex av tio vuxna svenskar tros ha återkommande problem med magen. Vanligt är att besvären orsakas av IBS (Irritable Bowel Syndrome) eller andra typer av magsjukdomar, som Crohns sjukdom och ulcerös colit. Även gluten- och laktosintolerans kan störa mage och tarm. Många har besvär länge utan att söka vård – och de som gör det får inte alltid rätt behandling:
– Det kan vara svårt att få hjälp av läkare som har djup kunskap inom mage-tarm. Många patienter upplever att det lång väg för att få access till specialistläkare på sjukhus. Dessutom har många gastro-mottagningar runt om i landet inte tid med IBS som faktiskt orsakar mycket besvär hos patienterna, säger Atrin Sahafi.

Rätt hjälp oavsett vart du bor

Magkliniken som drivs av MediCheck är en onlineklinik där patienter får träffa läkare med specialistkompetens inom just mage-tarm. Atrin hjälper fyra till fem patienter dagligen via MediCheck.
– De berättar om sina besvär, vi tittar på vilka utredningar som gjorts och vilken behandling som bör sättas in. Min roll blir att lägga ett pussel tillsammans med patienten och om det behövs kan jag också skriva ut mediciner. I slutändan handlar det om att komma fram till rätt diagnos.
På Magkliniken kan man även genomföra en "second opinion" inom flertalet mag- och tarmsjukdomar, inklusive lever, galla och bukspottskörtel.
– Om man har en diagnos eller redan behandlas kan det vara bra att bra att kunna diskutera med en annan specialist kring sin problematik, ibland hittar vi alternativa sätt att gå vidare på, säger Atrin och fortsätter:
– Det är vanligt att vi kommer med förslag som hjälper patienten att ta frågan vidare på rätt sätt hos sin lokala vårdcentral.

Breddar antalet behandlingsmöjligheter

Från att tidigare främst fokuserat på IBS och IBD erbjuder MediCheck Magkliniken numera även behandlingar inom bland annat glutenintolerans, laktosintolerans, frekvent diarré samt olika problem i relation till vikt.
– Det är jättebra att vi nu breddar möjligheten för patienter i andra grupper att få hjälp, för ofta hänger de olika problemen ihop. Nu kommer vår kunskap och erfarenhet att nå fler, vi blir en mer komplett klinik än tidigare.

Enligt dig, vilka är fördelarna med att MediCheck erbjuder vård med specialistkompetens online?
– Tillgängligheten är jätteviktig. Som patient behöver du inte åka iväg någonstans utan kan ta en tid när man är hemma eller på jobbet, som möjligheten att få hjälp av en erfaren läkare i Malmö fast du själv bor i Kiruna. Den matchningen mellan behov och kompetens är svårslagen. Man får också behandling mycket snabbare.

 

EXTERN LÄNK: Läs mer och boka tid hos Magliniken här

Fakta Magkliniken

Vanliga problem du kan få hjälp med

• IBS

• IBD-sjukdomar

• Creon

• Laktosintolerans

• Glutenintolerans

• Second opinions inom flertalet mag- och tarmsjukdomar, inklusive lever, galla och bukspottskörtel

• På Magkliniken kan du även få hjälp av dietister