Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Länsförsäkringar fastighetsförmedling

3 anledningar att värdera din bostad

Oavsett om du planerar att flytta snart eller om 5 år är den en bra idé att ha koll på vad din bostad är värd. Här berättar vi varför.

Här får du hjälp att värdera din bostad

Att köpa bostad är en stor investering för de allra flesta. Och oavsett om du redan nu planerar att sälja eller om du inte alls har tankar på att flytta är det bra att ha koll på bostadens värde. Linda Sandstedt är fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Helsingborg och hon tipsar om deras tjänst Värdekollen där det är enkelt att hålla koll på om lägenheten eller huset går upp eller ner i värde. Här är hennes tre främsta anledningar till varför du ska värdera ditt boende.

1. Koll på pengarna

När man sparar i fonder eller aktier är man oftast ganska duktig på att följa ned- och uppgångar, men så gör man traditionellt inte med sin bostad. Med tanke på att du har den största delen av dina pengar där bör du ha koll på hur mycket pengar det handlar om.

2. Lättare att vara förberedd

Genom att veta hur mycket du får för ditt nuvarande boende är du förberedd i fall du kommer i en situation där du måste sälja och hitta ett nytt boende, eller om ditt nya drömboende helt plötsligt dyker upp.

3. Planera renoveringar smart

För att kunna underhålla bostaden är det också viktigt att ha koll på hur mycket den är värd. Om man vet vilket övervärde man har kan man planera sitt renoverande på ett bättre sätt.

Här får du hjälp att värdera din bostad