Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Landshypotek

Testa nytt bolån – och få ner dina räntekostnader

Oron i samhället har fått många att se över sina kostnader. Boendet är ofta hushållets största utgift och genom att flytta huslånet till en annan bank kan många spara tusenlappar.
Så här enkelt är det.

EXTERN LÄNK: Besked direkt: Den räntan kan du få på ditt huslån

 

Att byta bank kan uppfattas som krångligt och det är lätt hänt att bli kvar i sin bankrelation av gammal vana. Men faktum är att det är lättare än någonsin att byta bank – eller i alla fall söka sig till ytterligare en bank för vissa tjänster.

– Hos oss finns inte några krav på att du måste ta med dig hela din ekonomi och du får samma förmånliga villkor oavsett hur många av våra tjänster du använder, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren, affärschef på Landshypotek Bank.

 

Enligt Konkurrensverkets rapport "Byta bank, komplettera eller klaga" använder bara varannan svensk två eller fler banker. Att det relativt är så få som väljer att byta eller bli kund hos ytterligare en bank kan bero på att det upplevs som krångligt. Vissa banker kräver att man ska nyttja flera av deras tjänster för att få en bättre bolåneränta. Men det gäller inte hos Landshypotek Bank.

– Vi har kunder i hela landet och valt att fokusera på att vara en bank för att spara och låna, att vara bäst på bottenlån till hus och jord- och skogsbruk. Alla våra kunder har en annan bank utöver oss. Vi tycker det är bra att du som kund får välja vilken tjänst som är den bästa för dig, snarare än att banken gör det åt dig, säger Catharina Åbjörnsson Lindgren.

Bra räntor och stark värdegrund 

Landshypotek Bank är en av Sveriges äldsta långivare med en lång erfarenhet som jord- och skogsbrukarnas bank. Trots att Landshypotek har anor som sträcker sig tillbaka 180 år var det bara för två och ett halvt år sedan som de började erbjuda bolån för hus till privatkunder. I dag närmar sig banken 8 miljarder kronor i utlåning till kunder som bor i hus eller äger fritidshus.

– Vi erbjuder bolån för villor och fritidshus och du kan enkelt ansöka direkt på nätet. Anledningen till att många väljer oss för sina huslån är våra konkurrenskraftiga räntor, vår starka värdegrund och att vi är lätta att nå. Vi har dessutom en tydlig och transparent prismodell där räntan avgörs av din belåningsgrad. Du vet med andra ord redan när du gör din bolåneansökan vilken ränta du kommer få, fortsätter Catharina.

Vinsten  går tillbaka till jord- och skogsbrukarna

  Landshypotek Bank ägs av svenska jord- och skogsbrukare och bankens verksamhet är framför allt inriktad på livet utanför storstäderna och på att det ska gå att leva ett rikt liv i hela landet. Bankens vinst går tillbaka till jord- och skogsbrukarnas verksamheter.

Bästa bolåneräntan hos Landshypotek Bank är för närvarande 1,29 procent i effektiv ränta för lån upp till 3 års bindningstid och en belåningsgrad upp till 60 procent. För att ta del av bästa räntan måste lånebeloppet vara minst 750 000 kronor.

 

EXTERN LÄNK: Besked direkt: Den räntan kan du få på ditt huslån