Annons Innehåll från Klarna

Klarna lanserar ny prisjämförelsetjänst

För ett år sedan köpte Klarna prisjämförelsetjänsten PriceRunner. 

Baserat på PriceRunners teknik  släpper man nu en ny tjänst i Klarna-appen där användarna enkelt kan söka och jämföra priser bland tusentals onlinebutiker.

EXTERN LÄNK: Upptäck det nya verktyget i Klarna-appen


Prisjämförelser är konsumentens viktigaste verktyg i jakten på fynd under reor som Black Week eller under julhandeln. I en ny rapport från Klarna uppger nästan varannan svensk konsumentatt de kommer att använda prisjämförelsetjänster för att hitta det bästa priset. Vidare uppger 73 procent av de svenska respondenterna att man kommer att jämföra priser mellan återförsäljare oftare i år jämfört med i fjol. 

Att själv jämföra priser bland butiker är ett idogt och tidskrävande jobb, det vet alla som någon gång har försökt. Därför är en jämförelsetjänst ett smidigt verktyg för att verkligen vara säker på att det är det lägsta priset. 

– Du kan ägna hela dagen åt att jämföra erbjudande på konventionella sökmotorer eller marknadsplatser, men du kommer alltid att tvivla på om du verkligen har hittat den bästa produkten till det bästa priset, säger Jesper Eriksson, Sverigechef på Klarna.

Appen gör jobbet 

Med Klarnas nya sök- och jämförelseverktyg, som bygger på tekniken från PriceRunner, blir det lättare att hitta rätt. 

– Det gör jobbet åt konsumenterna och jämför tusentals webbsidor i realtid för att säkerställa att de har all information de behöver för att fatta välgrundade och säkra köpbeslut, säger Eriksson.. 

Verktyget i appen är en tydlig lösning på konsumenternas behov. I Klarnas  rapport uppger 80 procent av de svenska respondenterna att det skulle vara användbart att ha en app som hjälper till med prisjämförelser. 

Genom att jämföra tusentals onlinebutiker sorterar verktyget resultaten i prisordning och hjälper på så sätt till att hitta de bästa erbjudandena. Samtidigt går det att ta del av prisutvecklingen för produkten, något som är extra värdefullt vid exempelvis Black Week för att se om produkten verkligen har blivit billigare. Förutom att söka efter det bästa priset går det att filtrera sökningar efter färg, storlek, betyg, lagerstatus och leveransalternativ så att man slipper leta igenom miljoner oorganiserade träffar hos andra sökmotorer. 


EXTERN LÄNK: Upptäck själv vad det nya sök- och jämförelseverktyget kan göra för dig.