Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Huawei

Så tar du sommarens bästa semesterbilder

Emma Svensson – proffsfotograf och bergsklättrare.

Minne för livet eller läge att radera? Att föreviga sommarens soligaste upplevelser kan vara en hårfin gräns mellan att få en bild att flyga eller försvinna.

– Med en riktigt bra mobilkamera kan man idag få en fantastisk bildkvalitet, säger proffsfotografen och bergsklättraren Emma Svensson.

Lär dig allt om Huawei P30 Pro här


Mer än någonsin tidigare gillar vi att dela våra upplevelser med andra. För även om det inte är mycket som går upp mot en magisk semesterresa, är minnet av den nästan lika viktigt – både för en själv och i glädjen att dela den med familj och vänner.

Fotografen, äventyraren och bergsklättraren Emma Svensson arbetar ständigt med målet att fånga nuet. Det gjorde hon redan som 18-åring när hon stod längst fram på rockkonserter och plåtade sina favoritband. Hobbyn blev snart ett fulltidsjobb, och hennes bildbyrå och fotofirma Rockfoto växte och har idag 16 år på nacken.

Idag tar Emma Svensson porträtt på artister som Zara Larsson och Mando Diao och arbetar mycket med mode och reklam. Samtidigt försöker hon fullfölja sin dröm: Att bestiga de högsta bergen på hela den amerikanska kontinenten.

Mobilfotograferar med flaggskepp

Sedan 2018 är Emma Svensson också ambassadör för Huawei, ett av de ledande bolagen inom smarta mobiler. Under alla resor och bergsbestiganden har Huaweis nya flaggskeppsmodell P30 Pro blivit hennes mest pålitliga resesällskap. Den prisbelönta kameran med alla sina fiffiga funktioner står alltid redo att leverera bästa bildkvalitet.

– Vi fotograferar för att minnas och dela ögonblick i våra liv, och den bästa kameran för det är den man har med sig – sin smartphone. Det är så himla smidigt att fotografera. Alltid när jag är på resa får mitt sällskap höra: "Vänta lite jag ska bara ta en bild", berättar Emma Svensson och fortsätter:

– Min Huawei P30 Pro levererar i alla situationer: Solnedgångar över bergstoppar, porträttbilder på mina vänner, dramatiska landskap, mat jag äter och soliga stränder. Jag använder min mobilkamera för att dokumentera allt.

Emma Svenssons fyra förslag för sommarens bästa bilder:

1. Tänk på ljuset när du fotograferar. Jag tittar alltid efter ett vackert ljus. Kanske ett fönsterljus i en gammal lada eller solen som reflekterar mot en vägg där det bildats vackra skuggor.

2. Porträtterar du människor så försök fånga personligheten. Välj porträttläge på mobilkameran för att hitta fokus på personen och få samtidigt ett kort och suddigt skärpedjup.

3. Tar du matbilder så sätt fokus på det viktigaste i bilden, och missa inte att välja vinkel för att skapa en spännande komposition.

4. Tar du kvällsbilder? Välj night mode-läge för att få mer ljus. Nya Huawei P 30 Pro har en kamera som kräver minimalt med ljus för att skapa en bra bild. Den kan till och med plåta norrskenet.

Fler fiffiga finesser i Huawei P30 Pro


FAKTA:

Huawei Consumer Group omfattar Huaweis mobiltelefoner, persondatorer, surfplattor etc. Företagets produkter säljs i över 170 länder.

Mobiltelefonerna rankades under 2017 som de tredje mest sålda i världen. Senaste modellen Huawei P30 Pro lanserades i Sverige i våras och har en mängd finesser, unika innovationer inte minst kring kameran som redan fått mängder av utmärkelser över hela världen.