Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
ANNONS Innehåll från Huawei

Finessen du inte visste fanns i mobilen

Dubbelvy ger nya perspektiv på tillvaron. Huawei har skapat en unik mobilfunktion som gör det möjligt att samtidigt filma med två kameror på olika avstånd.

– Det här skapar helt nya möjligheter kring vad man kan göra med en mobilkamera, säger Sofia Björnefors, PR-ansvarig för Huawei Consumer Group i Sverige.

Se filmen om hur Dubbelvy fungerar

 

Redan när Huawei lanserade sin premium-mobil P30 Pro i Paris i våras skapade den sensation. Sedan dess har P30 Pro hyllats i internationell press och bland annat fått TIPA World Awards pris för världens bästa mobilkamera.

En av anledningarna är den fiffiga funktion som gör det möjligt att filma samma sekvens ur två perspektiv – samtidigt. P30 Pro är byggd med fyra Leicakameror på baksidan av telefonen. Två av dem gör det möjligt att använda dubbelvyn, som både zoomar in själva objektet men också fångar hela bilden.
Funktionen fungerar lika bra för att föreviga sekundsnabba sportögonblick som lata sommardagar på stranden med familjen.

Fånga fantastiska bilder

– Vi flyttar hela tiden gränsen för vad man kan göra med en mobilkamera. Huawei P30 Pro har unika funktioner som ger användarna nya möjligheter att fånga fantastiska bilder och filmer, säger Sofia Björnefors, PR-ansvarig för Huawei Consumer Group i Sverige.

Kameran har bland annat en smart zoomfunktion som lyckas behålla skärpan i bilden, trots en förstoring upp till tio gånger.

Telefonen har också en unik AI-funktion. Med den kan kameran känna igen 22 olika slags motiv och automatiskt göra de bästa inställningarna. Vill man exempelvis fotografera naturnära höjs färgtonen på grönskan. Samma sak för den som tycker om att fotografera mat. Dessutom kan kameran känna igen upp till tio olika motiv i en och samma bild.

Ladda på nolltid

Lite i det tysta hjälper AI också till att maximalt använda rätt prestanda på telefonen. P30 Pro känner kort sagt igen hur man använder den, och utifrån det optimeras både användande och batterikapacitet.
Och apropå det ständiga behovet av laddning. Om man nyvaken eller just inför det där viktiga kundmötet märker att telefonen nästan är urladdad, ger originalladdaren 70 procent laddning på 30 minuter. Lite av en mobil-laddarnas elbil. Bara en sån sak.

 

Fler fiffiga finesser i Huawei P30 Pro

 

FAKTA:

Huawei Consumer Group omfattar Huaweis mobiltelefoner, persondatorer, surfplattor etc. Företagets produkter säljs i över 170 länder. Mobiltelefonerna rankades under 2017 som de tredje mest sålda i världen. Senaste modellen Huawei P30 Pro lanserades i Sverige i våras och har en mängd finesser, unika innovationer inte minst kring kameran som redan fått mängder av utmärkelser över hela världen.