Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
ANNONS Innehåll från Huawei

Därför har P30 Pro världens bästa mobilkamera

Skärpan, zoomen, färgerna. Huaweis nya mobilmodell P30 Pro är fullproppad med innovationer och funktioner. Så pass att den nyligen korats till världens bästa mobilkamera.

Lär dig mer om Huawei P30 Pro här

 

Vill du få dina bilder att fullkomligt flyga, men ändå behålla smidigheten med en mobiltelefon? Kameran i Huaweis nya modell P30 Pro tar mobilfotografering till nya höjder – och det med hjälp av ikoniska tyska optiktillverkaren Leica.

Reaktionerna har inte låtit vänta på sig. I april utsåg högt ansedda branschorganisationen TIPA modellen P30 Pro till världens bästa kameramobil. Motiveringen löd bland annat:

"Ljuskänsligheten är imponerande. Den tar bilder i nära mörker som ger den bästa prestandan hos någon smart mobilkamera till dags datum."

Brittiska morgontidningen The Guardian utsåg Huawei P30 Pro kort och gott till "Den bästa mobiltelefon du kan köpa just nu".

Även i Sverige är branschpressens hyllningskör enig: "Detaljrikedomen är överlägsen i de foton jag tar med P30 Pro", skriver exempelvis tidningen Mobil.

Superzoomen som ser månen

Anledningen är lika tekniskt innovativ som kameran är enkel att använda. Huawei P30 Pro utnyttjar sig av Leica Quad Camera-systemet och har flera kameror, den största stoltserar med 40 MP. Hybridzoomen håller skärpan upp till 10 gånger utan att förlora fokus, och förstorar man 50 gånger går det till och med att superzooma in månen.

Att mobilfotografering härmed kan tas till nya nivåer beror bland annat på att en hypermodern SuperSpectrum-sensor ersätter gröna pixlar med gula. Det är hemligheten bakom varför det går att skapa starka foto- och videoupplevelser, trots mycket dåliga ljusförhållanden – samtidigt som bilderna behåller sin detaljrikedom, färg och klarhet.

Filma med dubbla perspektiv

För den som vill föreviga sommarens höjdpunkter på film håller videon till P30 Pro studiokvalitet. En extra finess, unik för Huawei, är funktionen Dual-View Video som tillåter två filmningar samtidigt, men från olika kameralinser. Dubbelvyn gör det alltså möjligt att till exempel både fånga sin käresta i närbild framför Eiffeltornet, samtidigt som den andra vyn ger ett något bredare perspektiv på Paris.

– Vi flyttar hela tiden gränsen för vad man kan göra med en mobilkamera. Huawei P 30 Pro har unika funktioner som ger användarna nya möjligheter att fånga fantastiska bilder och filmer, säger Sofia Björnefors, PR-ansvarig för Huawei Consumer Group i Sverige.

Färgvalen på Huawei P30 Pro är inspirerade av naturen och himlens olika nyanser, från det starka dagsljuset till den mattsvarta natthimlen.
I Sverige lanseras nu också den senaste P 30-modellen Amber Sunrise, som namnet antyder influerad av det magiska morgonljuset på den afrikanska savannen.

 

Lär dig mer om Huawei P30 Pro här

 

FAKTA:

Huawei Consumer Group omfattar Huaweis mobiltelefoner, persondatorer, surfplattor etc. Företagets produkter säljs i över 170 länder. Mobiltelefonerna var de nästa mest sålda i världen under delar av 2018 och även första kvartalet 2019. Senaste modellen Huawei P30 Pro lanserades i Sverige i våras och har en mängd finesser, unika innovationer inte minst kring kameran som redan fått mängder av utmärkelser över hela världen.