Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hon tjänar mest bland alla deckarförfattare!

Foto: Jakob Fridholm

Camilla Läckberg tjänar mest av de svenska deckarförfattarna.

Och nu slår hennes senaste bok Änglamakerskan alla rekord.

Köp boken på rea, här! Endast 79 kronor!

 

Camilla Läckberg är ett författarunder som fascinerar. Vartenda ord hon skriver tycks bokstavligen förvandlas till pengar.
I sitt senaste bokslut visade hennes bolag en vinst på cirka 4,6 miljoner. Det är siffror som ingen av kollegorna Liza Marklund, Jan Guillou, Henning Mankell eller Leif GW Persson kan matcha.

Och intäkterna lär inte minska. Redan två månader innan hennes senaste verk, Änglamakerskan, landade hos bokhandlare över hela landet låg den på topplistorna – man kunde nämligen förhandsboka den på nätet. Under hösten har boken nu sålts i 300 000 exemplar, vilket är 40 procent mer än hennes förra bok Fyrvaktaren.
Inte lättimponerad? Vad sägs om att Läckbergs böcker totalt sålts i fyra miljoner ex bara i Sverige, att filmatiseringen "Fjällbackamorden" är på gång och att rättigheterna till hennes böcker hittills är sålda i 33 länder? Det är helt enkelt svårt att inte imponeras av Camilla.

Hon kallar själv sina böcker för "cosy crime". Romanerna som satt hennes hemort Fjällbacka på kartan för många år framöver är definitivt spännande nagelbitare, men samtidigt finns här en värme som långt ifrån alla deckare kan leverera.

Änglamakerskan är inget undantag. Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En påsklunch är uppdukad i matsalen – men alla är borta utom den ettåriga dottern Ebba.
Trots otaliga förhör kommer anledningen till försvinnandet aldrig fram och historien faller i glömska. Tills Ebba en dag återvänder till ön för att rusta upp det gamla huset.

Plötsligt börjar historien återigen göra sig påmind och polisen Patrik Hedström får all anledning att börja gräva i det gamla fallet. Hans sambo, författaren Erica Falck kan som vanligt inte låta bli att lägga näsan i blöt.

Boken hoppar skickligt mellan den spännande och bitvis ofattbara storyn i det förflutna och nutidens jakt på vad som egentligen hände. Inte förrän i slutet knyts alla trådar på ett imponerande sätt ihop. Och som läsare kan man äntligen andas ut... i väntan på nästa succéroman signerad Läckberg.

 

Om författaren:

Camilla Läckberg, 38, är född och uppvuxen i Fjällbacka där hennes romaner utspelar sig. Hennes pappa var polis, precis som hennes nuvarande man – Martin Melin, vinnare av Robinson 1997. Läckberg är utbildad civilekonom och bor i Enskede. Hon har tre barn.

 

Köp boken billigt här!

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!