Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Hollistay

Lyxiga resorten på västkusten som både du och barnen kommer att älska

Svindlande åkattraktioner, massor med bus och bad plus boende som överraskar även den mest kräsna. 

På Daftöland utanför Strömstad finns alla möjligheter att maxa familjesemestern – på ett sätt som gör både stora och små barn lyckliga. 

EXTERN LÄNK: Boka din vistelse på Daftöland via Hollistay.com


En bra familjesemester innehåller några viktiga ingredienser. Aktiviteter och underhållning som gör att även de mest spralliga barn sover gott om natten. Service och mat i en klass som får den mest stressade förälder att luta sig tillbaka och känna lugnet. Och tid för alla i familjen att bara hänga och umgås med varandra. 

På Daftöland och Daftö Resort finns just precis detta. 

Daftö Resort  och äventyrsparken med pirattema ligger strax utanför Strömstad på västkusten. Kloss intill havet och nära den norska gränsen har Lena Kempe och hennes familj drivit camping sedan 1974. Idag är Lena vd och driver resorten tillsammans med sin mamma och syster.  

 – Jag har ju världens bästa jobb. Vi säljer glädje och det är en fantastisk känsla att få möta gästerna, inte minst barnen, och se hur kul de har det, säger hon. 

I parken finns idag ett antal åkattraktioner som passar både stora och små, som Skutan, Kruttunnan och Silverforsen. Här finns lekmiljöer och restauranger, slushbar och glasskiosk. 

Boende av hög standard

På campingen Daftö Resort, som ligger bredvid, finns utomhuspooler och en livsmedelsbutik. Den som vill stanna över kan antingen välja någon av de 830 platserna för tält, husvagn eller husbil eller kampera i någon av de 130 stugorna, många av dem med pirattema.

 Eller varför inte på egen båt förtöjd i gästhamnen eller på det nybyggda hotellet som känns oerhört lyxigt. 

– Vi har sett en tydlig trend de senaste åren att barnfamiljer vill bo bra. Det är också efterfrågat att det finns en viss grad av service, så att de som vill kan köpa till tjänster som bäddning och städning. Jag tror att det är för att tiden är så dyrbar idag. När man är ledig vill man verkligen ha chansen att umgås med varandra och inte behöva lägga tid på hushållsarbete, säger Lena Kempe. 

Padelbanor

För två år sedan anlades också två padelbanor på området. Att sporten har vuxit enormt under det senaste året märks och under vecka 27 ordnas det i år en padel-week. 

– Vi vill ju hela tiden utvecklas och se till att det finns roliga saker att göra, för hela familjen. Padelbanorna är väldigt populära och vi kommer att ha en hel del kringaktiviteter under padelveckan som vi hoppas kommer att tilltala många.  


EXTERN LÄNK: Här hittar du fler större familjeresorter  


Lenas 3 tips för en lyckad familjesemester: 

1. Se till att få så tillsammanstid som ni kan, det ger fina gemensamma minnen


2. Planera lagom. Finns förutsättningarna med ett stort utbud att välja på kan man ta det som det kommer på plats.


3. Bada mycket – i havet. Salta havsdopp är det bästa!


Det här är Hollistay

Hollistay.com är en sajt där du hittar över 2400 campingplatser i hela Norden på ett och samma ställe. 

Ladda ner appen och börja sök, boka, ring eller maila campingplatsen. Boka över 350 campingplatser och stugor online via sajten till bästa pris och kontaktuppgifter finns till alla 2400.

Ladda ner appen här 

App Store
Google Play