Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Hollistay

Här är Sveriges populäraste camping

Salta bad, vita sandstränder och närhet till både stad och skog. 

Åsa Camping & Havsbad utsågs nyligen till Sveriges populäraste camping av campinggästerna själva. 

Är det dags för dig att upptäcka västkustens pärla? 

EXTERN LÄNK: Boka din vistelse på Åsa Camping här 


Åsa är badorten på västkusten, mittemellan  Göteborg och Varberg, som varit älskad sedan 1920-talet. På den tiden tog det fina folket badtåget från staden för att njuta salta bad och vita stränder. Och det är lätt att förstå dem. 

Idag ligger Åsa Camping & Havsbad i princip på stranden, och ändå mitt i byn. Det är nära till både krabbfiske och surfing och den som vill vandra eller cykla i skogsmiljö behöver inte heller ta sig långt. Campingen drivs sedan 2008 av Peter Angergård och hans familj. 

– Det byggs inte längre campingplatser med sådana här lägen. Det var annat förr, då kunde ett helt samhälle byggas runt besöksnäringen, säger han. 

Åsa Camping & Havsbad är en liten och familjär camping, där omsorgen om gästerna är det allra viktigaste. Hela Peters familj är involverad i arbetet och under säsongen arbetar de i princip non stop. 

– Våra gäster är allt för oss. Utan dem, som nu på vintern, är campingen ingenting. När man är gäst hos oss ska man känna sig sedd och trygg och det gäller alla. 

Många utflyktsmål i närheten

Läget, med närheten till havet och den fantastiska naturen runtomkring, gör campingen populär inte minst hos barnfamiljer och de som är 55 +. De som letar efter party och sena nätter söker sig hellre till andra ställen. 

Utflyktsmålen är många och nära och bjuder på allt från vidunderliga bokskogar och klippor formade av inlandsisen till Varbergs fästning och Tjolöholms slott. På perfekt avstånd för en dagsutflykt finns också till exempel Göteborg, Smögen och shoppingparadiset i Ullared. 

– Det är enkelt att röra sig i omgivningarna här. Inte minst barnfamiljerna brukar uppskatta att allting är så nära, det krävs inga långa bilresor för att nå smultronställena, säger Peter. 

Sajt med stort utbud

Åsa Camping & Havsbad är en av de över 2 400 campingplatser som redan finns med på sajten Hollistay.se. De har dessutom valt att registrera sitt boendeutbud så att gästerna enkelt ska kunna boka en campingplats eller en stuga/ett rum online. För Peter var det ett självklart val – och han är säker på att fler campingplatser kommer att göra samma sak under 2021. 

– Det är den enda sajten som erbjuder ett så stort utbud. Den gör det enkelt för gästerna att hitta det de letar efter och just enkelheten är viktig för både oss och för de som besöker oss. 

Att paret som ligger bakom sajten själva har en bakgrund i campingvärlden märks, tycker Peter. 

– De vet vad gästerna efterfrågar och vad vi campingägare behöver. De är ingen jätteaktör som driver det här enbart på grund av kommersiella intressen utan det finns ett äkta engagemang bakom, säger Peter.  

Till sommaren förväntar sig Peter och hans familj lika många gäster som vanligt – det vill säga full rulle hela säsongen. 

– Kanske kommer det till och med, med tanke på de speciella tiderna, ännu fler än vanligt. Samtidigt tror jag inte så mycket det där med att hemester eller semester i Sverige skulle vara en trend. De som gillar camping gör det nog för livet. Och den som väl får uppleva alla fantastiska ställen som finns i Sverige brukar vilja komma tillbaka, igen och igen. 


EXTERN LÄNK: Sugen på mer campingar? Se hela listan på Sveriges 30 mest populära campingar och boka din vistelse