Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Annons Innehåll från Disney

Filmen som besannar dina värsta mardrömmar

Brukar du titta under sängen innan du lägger dig, eller springa upp för källartrappan extra fort när lampan har släckts? 

Då kan det vara värt att ta med någon att hålla extra hårt i handen när du ser nya Stephen King-filmen ”The Boogeyman”. 

Den har nämligen beskrivits som den läskigaste filmen på länge, och fick till och med skräckförfattaren själv att hoppa till när han såg den. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om filmen och boka dina biljetter


De flesta har varit rädda för monstret i garderoben eller under sängen som barn. Varit rädda för vad som gömmer sig i mörkret i källaren, eller vägrat titta ut i den mörka skogen utanför fönstret. 

Oftast har vi fått höra från vuxna att det bara är ett fantasimonster och ingenting att oroa sig för. Föräldrar har kväll efter kväll letat i garderoben efter monster och spöken, noggrant lyst under sängen eller bakom dörren för att försäkra barnet om att det inte finns något där. 

Men tänk om det faktiskt finns något där? Om de hemska varelser de vuxna sa var fantasier faktiskt gömmer sig i mörkret. Och är långt mer ondskefulla än du någonsin kunnat ana?

I nya filmen ”The Boogeyman” som har premiär på bio i början på juni besannas alla våra mardrömmar från barndomen. 

Handlingen kretsar kring systrarna Sadie och Sawyer som sörjer sin mamma som just har gått bort. Pappan, som arbetar som terapeut, har varken tröst eller kärlek att ge. När en av pappans patienter desperat dyker upp hemma hos familjen lockar besöket fram en varelse, The Boogeyman, som livnär sig på lidandet hos sina offer. 

Filmen är regisserad av Rob Savage som har gjort sig ett namn inom skräckgenren med zoom-skräckisen ”Host” och uppföljaren ”Dashcam”. Den bygger på en skräcknovell av den ikoniska skräckförfattaren Stephen King, som kom ut 1973. Det är första gången den blir film och när författaren själv fick en privat visning gick han nöjd därifrån. 

– Uppenbarligen hoppade han till vid flera tillfällen och sedan skickade han ett fantastiskt fint och positivt meddelande till alla som jobbat med filmen. Nästa morgon fick jag själv ett email från Stephen King där han skrev: ”Robert, jag tänker fortfarande på din film så här nästa morgon”, berättar regissören för Empire. 

Det är första gången novellen filmatiseras och Savages mål var att göra en klassisk ”jump scare”-film. 

– Jag är ett stort jump-scarefan. Så vi har försökt att göra en klassisk film och jag tycker att det här är den läskigaste filmen jag har gjort, säger han till Empire. 

Kommer du bli lika rädd som Stephen King? Kolla trailern här ovan för ett första smakprov. 

”The Boogeyman” har premiär på bio 2 juni. 


EXTERN LÄNK: Läs mer om filmen och boka dina biljetter