Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Dentme

Varningen: Därför ska du inte bleka tänderna hemma eller hos frisören

Det blir allt populärare att bleka sina tänder för att få ett vitare leende. Men att bleka tänderna kräver både kunskap och erfarenhet. Nu vill Hadi Ahmad, tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme, varna för konsekvenserna om det inte görs rätt. 

– Tänderna kan i värsta fall utsättas för permanent skada, säger han. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Dentme, tandläkare i mobilen.  


Idag krävs det ingen utbildning för att genomföra tandblekningsbehandlingar. Du kan beställa hem ett kit från nätet, passa på och bleka tänderna medan du är hos frisören – eller hos en skönhetsklinik. 

– Det finns massor av aktörer på marknaden. Många av dem gör inte ens en undersökning innan behandlingen. Dessutom finns det risk att de använder metoder som inte är beprövade, säger Hadi Ahmad, tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme. 

En del produkter kan dessutom innehålla för mycket väteperoxid som kan leda till att emaljen på tänderna skadas. Det kan även orsaka ilningar i tänderna eller ökad risk för karies. Det är även lätt att göra misstag under blekningen. Du kan till exempel få blekmedel på andra ställen i munnen som kan skada eller irritera slemhinnorna och tandköttet. Det är därför säkrare att gå till en tandläkare för att utföra blekningen.

– Om du har ett hål i en tand kan blekmedlet rinna in i tanden och skada den känsliga pulpan. Tänderna kan i värsta fall utsättas för permanent skada. Vi guidar våra patienter genom tandblekningsdjungeln. Du får börja med att träffa en tandläkare i appen och prata om vilka förväntningar och önskemål du har, säger Hadi Ahmad.


Undersökning av tandläkare kan behövas

Du får även information om vilka alternativ som kan vara aktuella för dig och till vilken kostnad. Blir det aktuellt med en behandling tar en av Dentmes partnerkliniker kontakt med dig och bokar in en tid för behandlingen – och i vissa fall en undersökning om det inte har gjorts på ett tag. 

– Vi hjälper dig självklart med andra frågor kring din munhälsa än bara tandblekning. Våra tandläkare finns där för att hjälpa dig i största möjliga mån. Om du har regelbunden kontakt med tandvården har de även möjlighet att fånga upp och åtgärda begynnande skador i ett tidigt skede. Åtgärderna blir då oftast enklare, lindrigare – och billigare, säger Hadi Ahmad. 

Du kan alltid kontakta Dentme under pågående behandling om du har frågor kring processen eller har andra funderingar som rör din munhälsa. 

– Vi är med under hela patientresan och vi följer även upp behandlingen med ett samtal i appen. Vi vill förenkla livet för våra patienter genom att vara det naturliga valet för rådgivning kring allt som rör tänder och munnen, säger Hadi Ahmad. 


EXTERN LÄNK: Ladda ner Dentme-appen här och starta din digitala tandläkarresa redan i dag


Fakta: Om Dentme

Dentme är en app där du kan prata direkt med legitimerad tandvårdspersonal via mobil eller surfplattan på en plats och tid som passar dig. En konsultation via Dentme är en snabb och enkel väg att få tips och vägledning till en friskare mun. Dentme erbjuder professionell rådgivning under flertalet av dygnets timmar. De har lång erfarenhet av att ge god tandvård och hjälper dig med tandvårdsrädsla att känna dig trygg utan långa väntetider och stereotypa behandlingsrum.