Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
ANNONSInnehåll från Dentme

Så enkelt får du raka tänder – utan räls

Det var inte så länge sedan raka tänder förknippades med en synlig räls vilket fick många att avstå behandlingen.

Men idag är det enklare än någonsin att få de tänder som du alltid har drömt om. 

– Genomskinliga tandskenor är praktiskt taget osynliga, det finns inga trådar eller fästen, säger Hadi Ahmad, tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.  

EXTERN LÄNK: Läs mer om Dentme – tandläkaren i mobilen 


Många tror att tandvården inte har utvecklats sedan de gick i skolan, men det stämmer inte. 

Faktum är att den har utvecklats mycket, och att du aldrig är för gammal för tandställning. 

Om du har en önskan om att få raka tänder en gång för alla behöver du inte heller ägna timmar åt att googla fram tandvårdskliniker och boka in dyra konsultationer utan att veta om de kan hjälpa dig. Dentme är en digital plattform som kopplar ihop patienter och tandläkare via mobilen. 

– När du har bestämt dig för att du vill räta ut tänderna hjälper vi dig hela vägen. Vår målsättning är att hela processen ska vara så enkel som möjligt. Vi arbetar bara med de bästa klinikerna inom tandreglering, säger Hadi Ahmad, tandläkare och kliniskt ansvarig på Dentme.  

Första bedömning av tandläkare i appen

Genom appen får du träffa en tandläkare som gör en första bedömning. Du får berätta om dina önskemål och vilka förväntningar du har. 

Sedan får du information om vilka behandlingsalternativ och tandställningar som kan vara aktuella för dig – och vad det kommer att kosta. 

– Efter den digitala konsultationen hjälper vi dig att boka in ett besök hos en av våra partnerkliniker som passar dina önskemål bäst. Där tar de foto av dina tänder och scannar käkarna. Tandläkaren lägger även upp en individuell behandlingsplan. Det bästa är att du har möjlighet att få se ett simulerat slutresultatet redan innan du påbörjar behandlingen, säger Hadi Ahmad. 

Effektivare metoder i dag

Idag är genomskinliga tandskenor ett populärt alternativ. Till skillnad från en vanlig tandställning kan du när som helst ta ut tandskenorna. En annan fördel är att skenorna är praktiskt taget osynliga eftersom de inte har trådar eller fästen.

– Genomskinliga skenor är en effektiv och nästan helt osynlig metod för att räta ut dina tänder. Skenorna är individuellt gjutna och utformade för att stegvis flytta dina tänder till önskad position, säger Hadi Ahmad. 

Metoden kan utföras i stort sett på alla typer av regleringar, från små tandförflyttningar till mer komplicerade fall. 

Hadi Ahmad berättar att genomskinliga skenor faller under kategorin estetisk tandvård.

– Det innefattar allt inom tandvård med fokus på att skapa ett harmoniskt utseende och leende. Ett trevligt leende kan ha många effekter när det kommer till individens självförtroende och självkänsla, säger han.  


EXTERN LÄNK: Ladda ner appen och kom igång du också 


Om Dentme

Dentme är en app där du kan prata direkt med legitimerad tandvårdspersonal via mobil eller surfplattan på en plats och tid som passar dig. 

En konsultation via Dentme är en snabb och enkel väg att få tips och vägledning till en friskare mun. 

Dentme erbjuder professionell rådgivning under flertalet av dygnets timmar. 

De har lång erfarenhet av att ge god tandvård och hjälper dig med tandvårdsrädsla att känna dig trygg utan långa väntetider och stereotypa behandlingsrum.