ANNONSInnehåll från Circle K

Så många tankar fel varje år

Det är pinsamt när det händer.

Har du någon gång tankat fel är du verkligen inte ensam.

Ungefär 20 000 gånger per år tankas det fel drivmedel vid svenska bensinstationer, enligt siffror från Motormännens riksförbund.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Circle K:s feltankningsförsäkring


En dieseldriven bil som tankas med bensin. Det är det vanligaste scenariot vid en feltankning. Och det är många som får uppleva hur dyrköpt denna erfarenhet är. 

Om misstaget upptäcks innan du hinner vrida om tändningen kommer du undan med den summa bärgning och sanering kostar. 

Då är det bra att ha en feltankningsförsäkring som hjälper dig med denna kostnad.

Feltankningsförsäkring

Är skadan framme är det bra att ha en fungerande försäkring. 

Har du till exempel Circle K EXTRA Mastercard ingår försäkringen i ditt kort om du har betalat tankningen med det, och tankat på någon av deras stationer. Försäkringen ersätter upp till 5 000 kronor för bärgning och sanering av tanken.


– I kortet ingår en väldigt uppskattad feltankningsförsäkring, förutom den får du bonus på alla köp* du gör och en drivmedelsrabatt som blir högre beroende på hur mycket du tankar, säger Olof Tidbeck, Senior specialist för loyalty och cards på Circle K. 


EXTERN LÄNK: Läs mer om Circle K:s feltankningsförsäkring 


Kreditkortet ges ut av SEB Kort Bank AB med 15,00 % bunden ränta. Vid fullt kreditutnyttjande om 20.000 kr/12 månader är den effektiva räntan 16,95 %. Kostnader 3.170 kr. Totalt 23.170 kr (Juni/2021).

*1 % bonus på Circle K och 0,5 % bonus på övriga köp. 

Köp av tobak, lotter, spel, drivmedel, kontantuttag och samtliga köp på andra drivmedelsbolag i Sverige är aldrig bonusgrundande.